AkzoNobel investeert in duurzame coatingtechnologie van Qlayers

AkzoNobel heeft een belang genomen in Qlayers. Deze innovatieve startup in Delft heeft een coatingtechnologie ontwikkeld, die voorziet in een geautomatiseerd proces dat veiliger, consistenter en sneller is dan de handmatige coatingprocessen die nu in de industrie worden gebruikt. Door het elimineren van zogenaamde ‘overspray’ is het een duurzame oplossing die kosten bespaart.

Qlayers helpt conservatieve en energie-intensieve industrieën duurzamer te worden. Met de geautomatiseerde coatingapplicatiemethode creëert de startup op hoge snelheid op de natuur gebaseerde microstructuren, zoals de weerstandsverlagende ‘haaienhuid’-microstructuur in gecertificeerde coatings om de energie-efficiëntie te verhogen.

Baanbrekende technologie

AkzoNobel spreekt van een baanbrekende technologie. Menno van der Zalm, Global Director Innovation: “Deze samenwerking met Qlayers is niet alleen een strategische investering voor AkzoNobel en onze mede-investeerder ECFG, het is een win-win-win voor ons allemaal. Het past in onze visie om de waardeketen van verven en coatings duurzamer en efficiënter te maken met innovatieve producten en oplossingen voor onze klanten. Qlayers is klaar om op te schalen en zijn groei te versnellen. Door samen te werken, kunnen we vooruitgang boeken en succesvol zijn.”

Coaten van opslagtanks

Qlayers maakt deel uit van AkzoNobels innovatie-ecosysteem Paint the Future. De beide bedrijven werken al samen sinds Qlayers een partnerovereenkomst won in de wereldwijde Paint het Future start-up challenge in 2019. De technologie van Qlayers wordt inmiddels al met succes door klanten gebruikt om anticorrosieve coatingsystemen aan te brengen op opslagtanks, waarbij het geautomatiseerde proces de veiligheid van werknemers verbetert en goede resultaten op het gebied van duurzaamheid en efficiëntie oplevert.

“We zijn ontzettend blij dat AkzoNobel en ECFG hebben besloten deze investering in ons bedrijf te doen”, aldus Josefien Groot, mede-oprichter en CEO van Qlayers. “Ons systeem is een unieke technologie in de markt. Deze investering brengt ons dichter bij onze droom: een toekomst waarin verven en coatings op een efficiëntere en duurzamere manier worden aangebracht.”

AkzoNobel investeert in Qlayers samen met het Eindhoven Venture Capital Fund II (EVCF II) van ECFG, een investeringsfonds dat zich primair richt op innovatieve kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) met onderscheidende product-marktcombinaties.  De case study Collaboration fuels our robotic revolution in AkzoNobels recent gepubliceerde jaarverslag 2020 geeft meer informatie over de samenwerking tussen AkzoNobel en Qlayers.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Samenwerking in hogere versnelling

14-02 AkzoNobel en McLaren gingen voor het eerst samenwerken in 2008. Sindsdien zijn er verschillende…

Oppervlaktetechniek

Chromaatvrije primer voor duurzamere luchtvaart

03-07 AkzoNobel en Airbus hebben samen een nieuwe chromaatvrije primer ontwikkeld. Deze productinnovatie is gericht…

Oppervlaktetechniek

AkzoNobel maakt poedercoatings duurzamer

17-06 Met de introductie van een serie Interpon Low-E producten, maakt AkzoNobel haar poedercoatings nog…

Oppervlaktetechniek

Qlayers werkt aan schoon en gecontroleerd coaten

24-12 De Delftse startup Qlayers kan verder gaan met het doorontwikkelen van zijn printkop voor…

Oppervlaktetechniek

Qlayers werkt aan schoon en gecontroleerd coaten

24-12 De Delftse startup Qlayers kan verder gaan met het doorontwikkelen van zijn printkop voor…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X