AkzoNobel maakt poedercoatings duurzamer

0

Met de introductie van een serie Interpon Low-E producten, maakt AkzoNobel haar poedercoatings nog duurzamer.

De onderneming introduceerde eind vorig jaar de eerste Low-E producten voor grove texturen. Nu is een compleet assortiment voor gladde afwerkingen in Interpon 610 toegevoegd aan het Low-E portfolio. Het nieuwe aanbod is gebaseerd op TGIC-vrij polyester, dat speciaal ontwikkeld is voor het uitharden bij temperaturen lager dan de huidige norm van 180-190°C, energie bespaart en klanten helpt hun efficiëntie te verbeteren. In totaal zijn 50 producten in het assortiment opgenomen – in glanzende, satijnachtige en matte afwerkingen – bestemd voor een breed scala aan klanten, waaronder fabrikanten van staalconstructies, straat- en tuinmeubilair en landbouw- en bouwmachines.

Hogere productiviteit
Mark Reekie, Powder Coatings Global Segment Manager, General Industry: “Onze Interpon Low-E reeks betekent dat klanten nu gebruik kunnen maken van uithardingstemperaturen van 150-170°C, zonder kwaliteitsverlies of verlies van de fysieke eigenschappen van de coating. Alle producten uit het assortiment kunnen in acht tot 40 minuten worden uitgehard. Dat helpt ook de productiviteit tijdens het coatingproces te verhogen.”
Interpon 610 Low-E is geschikt voor gebruik zowel binnen als buiten. De producten op basis van polyester zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, zijn gemakkelijk aan te brengen en bieden een uitstekende licht- en weerbestendigheid. Ze bieden ook alle voordelen die inherent zijn aan poedercoatings, zoals het ontbreken van vluchtige organische stoffen (VOS), minder afval (z.g. overspray van poeder kan worden gerecycled) en lagere transportkosten. “Als wereldleider in onze sector richten we ons volledig op het blijven zetten van de standaard voor kwaliteit, service en innovatie”, legt Daniela Vlad, Managing Director van AkzoNobels Powder Coatings business, uit. “De lancering van deze nieuwe serie is het meest recente voorbeeld van hoe we klanten altijd willen helpen hun efficiëntie te verbeteren, energie te besparen en hun ecologische voetafdruk te verkleinen.” De nieuwe Interpon Low-E serie wordt in eerste instantie gelanceerd in Europa, met plannen om deze op termijn ook in andere regio’s op de markt te brengen.