Chromaatvrije primer voor duurzamere luchtvaart

0
68

AkzoNobel en Airbus hebben samen een nieuwe chromaatvrije primer ontwikkeld. Deze productinnovatie is gericht op het duurzamer maken van de luchtvaartindustrie.

Aerodur HS 2121 is onlangs gekwalificeerd door Airbus en opgenomen in de specificaties van de vliegtuigfabrikant. Aerodur HS 2121 maakt deel uit van AkzoNobels nieuwste generatie decoratieve en selectief te strippen systemen voor het exterieur van vliegtuigen. De primer is chromaatvrij en biedt tal van voordelen qua prestaties, uiterlijk en toepassingen.

De primer kan bij de eindmontage op vrijwel alle externe vliegtuigoppervlakken worden aangebracht en biedt, naast een betere hechting zonder voorbehandeling (ook op klinknagels), ook verbeterde prestaties op het gebied van corrosie, flexibiliteit en visuele dekking. Het heeft ook verbeterde bevochtigingseigenschappen, wat betekent dat er minder primer hoeft te worden aangebracht, wat tijd bespaart en de efficiëntie verbetert. AkzoNobel is wereldwijd leider op het gebied van coatings voor de luchtvaart en levert wereldwijd hoogwaardige producten en technologieën voor vliegtuigen.