Almelo werkt aan High Tech Academy

0

De gemeente Almelo, voetbalvereniging Heracles, ROC van Twente en vier Almelose hightechbedrijven onderzoeken samen de mogelijkheden tot het opzetten van een High Tech Academy; een uitdagend leerwerktraject voor studenten met interesse in techniek. Het doel: het werven én behouden van toekomstbestendig technisch talent in Twente.

De hightechindustrie groeit snel in Almelo, evenals het aantal vacatures voor kwalitatief technisch personeel. Ervaren krachten stromen uit, terwijl het aantal jongeren dat een technische studie kiest ontoereikend is. Om te voorkomen dat bedrijven onvoldoende personeel kunnen aantrekken, slaan gemeente Almelo, ROC van Twente, Heracles Almelo, VDL ETG Almelo, Urenco, Enrichment Technology Nederland en Benchmark Electronics de handen ineen.

De High Tech Academy enthousiasmeert studenten voor de techniek met meer dan alleen een opleiding. Naast het onderwijs bij ROC van Twente doet de student ervaring op bij een regionale speler en biedt Heracles Almelo een sportief programma aan, om ook lichamelijk vitaal te blijven. Uniek is de extra aandacht voor de zachte vaardigheden, zoals communicatie en analyserend vermogen. Belangrijke skills om te kunnen functioneren in een werkveld dat constant in beweging is. De High Tech Academy is een initiatief van verschillende instanties en bedrijven, hoofdzakelijk gevestigd in Almelo. Dit is slechts een selectie van de technische koplopers die Twente rijk is. De impact van de Academy is regionaal mogelijk nog groter. Daarom nodigen de initiatiefnemers andere Twentse bedrijven uit om zich aan te sluiten.