Als het er echt op aankomt, laten vrouwen een baan in de techniek liever schieten

Drie op de vijf technici en zeven op de tien HR-beslissers zijn van mening dat er onvoldoende vrouwen in de techniek werken. Desondanks investeert nog niet de helft (44%) van de organisaties om meer vrouwen aan te trekken.

Een mogelijke manier om meer vrouwen in de techniek te krijgen is meer vrouwelijke rolmodellen het onderwijs in te sturen om meisjes te vertellen over het vakgebied vanuit een vrouwelijk perspectief.

Dit blijkt uit de TechBarometer 2022 van technisch opleider ROVC, een onderzoek onder ruim 1.000 HR-beslissers in de technische branche, 2.500 technici en 1.000 potentiële zij-instromers.

Branche minder aantrekkelijk voor vrouwen

Technici schrijven het tekort aan vrouwen in de technieksector vooral toe aan het slechte imago van de branche (59%). Volgens HR-beslissers ligt het vooral aan het feit dat vrouwen in hun jeugd minder in aanraking komen met techniek (30%). Ondanks het geringe aantal vrouwen in de techniek, vindt de meerderheid van de HR-beslissers (71%) en technici (64%) dat de branche net zo geschikt is voor vrouwen als voor mannen.

Mannenwereld

John Huizing, directeur bij ROVC: “Vrouwen zijn een belangrijke groep binnen de potentiële zij-instromers. Uit de TechBarometer blijkt echter dat er nog wel wat voor nodig is om daadwerkelijk meer vrouwen te motiveren om in de techniek te gaan werken. Gesprekken met vrouwelijke omscholers laten zien dat vrouwen de techniek echt als mannenwereld beschouwen en daar moet je als vrouw maar net tussen willen zitten. Daarmee is de ondervertegenwoordiging van vrouwen mogelijk een vicieuze cirkel.”

Vrouwen aan het woord

Volgens vier op de tien technici (38%) en HR-beslissers (42%) is de branche een stuk minder aantrekkelijk voor vrouwen dan voor mannen. Toch staan vrouwen zelf helemaal niet negatief tegenover de technische branche. De helft van de vrouwelijke potentiële zij-instromers staat zelfs positief tegenover het technisch vakgebied. Bij mannelijke zij-instromers is dit percentage hoger (62%).

Maar als het er echt op aankomt, lijken vrouwen een baan in de techniek toch liever aan hen voorbij te laten gaan. Zo vinden vrouwelijke potentiële zij-instromers vaker dan mannelijke instromers dat een baan in de techniek niet bij hen past (61% versus 46%) én dat het werk lichamelijk te zwaar is (36% versus 28%). Vrouwen overwegen omscholing naar de techniek dan ook een stuk minder serieus dan mannen (14% versus 25%).

Vrouwelijke rolmodellen

Huizing: “Het is noodzakelijk om kritisch te kijken naar hoe vrouwvriendelijk de technische branche is om het daadwerkelijk aantrekkelijk te maken voor deze groep. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door meer vrouwelijke rolmodellen het onderwijs in te sturen om meisjes te vertellen over het vakgebied vanuit een vrouwelijk perspectief. Daarnaast kun je ook denken aan aanpassingen in de werkomgeving, zoals de mogelijkheid voor flexibele werktijden of parttime werken.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Overheid moet meer doen om technicitekort terug te dringen

30-05 Volgens HR-beslissers moet de overheid vooral meer budget inzetten om techniek te promoten (47%),…

Personeel en Opleiding

Onbekwame sollicitant is grote uitdaging

26-05 Dit lijkt haaks te staan op een ruime meerderheid (56%) die aangeeft dat zijn…

Personeel en Opleiding

Technische vacatures blijven lang onvervuld

16-10 Een op de drie (31%) technische vacatures wordt pas na 6 tot 12 maanden…

Personeel en Opleiding

Aanhoudend tekort aan technici stagneert groei

29-05 Er is een groeiend kwalitatief en kwantitatief tekort aan technici. De werkgevers van deze…

Personeel

Opleidingsbeleid technische branche laat te wensen over

21-11 Het opleidingsbeleid binnen de technische branche laat ruimte voor verbetering zien. 73 procent van…

Personeel

Van Beek schenkt schroeftransporteurs aan ROVC

07-11 Van Beek, leverancier van maatwerk schroeftransporteurs, schenkt twee schroeftransporteurs aan technisch opleider ROVC. De…

Bedrijf en Economie

Concurrentiepositie Nederland verslechtert door tekort aan technici

16-05 Ruim de helft van de technische organisaties (54%) verwacht dat het tekort aan technici…

Bedrijf en Economie

ROVC geeft technische mbo-opleiding weg

14-05 ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, organiseert een winactie, waarbij zij…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X