AMB maakt inspirerende comeback

De internationale vakbeurs voor metaalbewerking AMB in Stuttgart heeft vorige week 64.298 bezoekers getrokken. Volgens de Nederlandse vertegenwoordigers op de stands van de machinefabrikanten was er ook veel interesse vanuit Nederland.

Met een nieuw bezoekersaandeel van 47 procent verwelkomde AMB opnieuw veel nieuwe gasten in Stuttgart.

De beursorganisatie spreekt van een vrolijk en inspirerend evenement. De 1238 exposanten van over de hele wereld – waarvan ongeveer 25 procent afkomstig is van buiten Duitsland – presenteerden een verscheidenheid aan innovaties, producten, diensten en concepten.

Investeringen

Ondanks de moeilijke algemene omstandigheden concentreerden de gesprekken op de stands zich op specifieke projecten, productie en investeringen, terwijl de huidige energieprijzen en tekorten in de toeleveringsketen op de achtergrond raakten. “We zijn terug in de wedstrijd! Vijf dagen gevuld met diepgaande interacties, het ontmoeten van bekende gezichten en het leggen van nieuwe contacten. De positieve feedback van onze exposanten geeft vooral aan dat met name deze interacties beurzen zoals AMB onmisbaar maken”, aldus Roland Bleinroth, president van Messe Stuttgart. “De comeback na de lange pauze was hard nodig voor de metaalverwerkende industrie – en een compleet succes. Het aantal bezoekers was indrukwekkend en voor ons als organisatoren waren de volle hallen ook zeer motiverend.”

Hoge bezoekerskwaliteit

Bezoekers stroomden vanuit heel Europa naar Stuttgart. Zo’n 18 procent kwam uit het buitenland, iets meer dan bij AMB vier jaar geleden. In totaal werden bezoekers uit 71 landen geregistreerd. Na Duitsland kwam de grootste aanwezigheid uit Zwitserland, Oostenrijk, Scandinavië, Italië, Frankrijk en Nederland. Het grootste deel was actief in de machinebouw (37 procent), terwijl metaalbewerking en -verwerking (23 procent), de auto-industrie en voertuigproductie (18 procent), metaalconstructiebedrijven (13 procent) en gereedschapsbouw en matrijzenbouw (11 procent) ook aanwezig waren.

Veel exposanten meldden een hoge kwaliteit van bezoekers. Het bewijs zit in de cijfers: 73 procent gaf aan dat ze essentiële, participerende of adviserende rollen hadden bij aankoopbeslissingen. Een op de tien was lid van de raad van bestuur, het senior management of het algemeen management van hun bedrijf. 38 procent werkte in productie, productie of kwaliteitsborging, nog eens 10 procent in ontwikkeling en 8 procent in constructieontwerp.

Freesmachines

Qua machines was meer dan de helft van alle bezoekers (53 procent) geïnteresseerd in freesmachines, 41 procent ook in draaibanken en draaibanken. Verder ging de belangstelling uit naar slijpmachines en gereedschapsslijpmachines (19 procent), boormachines (15 procent) en flexibele productiecellen, systemen en bewerkingscentra (14 procent).

Als het gaat om producten en diensten, waren CAD/CAM/CAE met 32 procent en bewerkingsgereedschappen (29 procent) het meest gewild.

Uitstekende feedback

Met een nieuw bezoekersaandeel van 47 procent verwelkomde AMB opnieuw veel nieuwe gasten in Stuttgart. In 2018 was dit aantal met 45 procent vergelijkbaar. Gemiddeld verbleven de bezoekers 1,3 dagen bij AMB, internationale bezoekers bleven wat langer, gemiddeld 2,0 dagen. Over het algemeen gaven de bezoekers de beurs een zeer positieve beoordeling.

De volgende AMB vindt plaats van 10 tot en met 14 september 2024.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

AMB in Stuttgart voortvarend van start

14-09 Het team van MetaalNieuws en VerspaningsNieuws is uiteraard van de partij en zal in…

Verspanen

Nicolás Correa presenteert gepatenteerde kotterkop op AMB

12-09 Dankzij het automatische kopwisselsysteem is de Magna binnen korte tijd te voorzien van een…

Verspanen

Mazak toont zes machines live onder spaan

07-09 Één van de machines onder spaan is een nieuw twee-assig draaicentrum dat is ontwikkeld…

Verspanen

Ceratizit introduceert ‘groen’ hardmetaal

07-09 Een universeel gereedschap voor voorbewerken, afwerken, contourdraaien, facing en longitudinale draaiïng? Met High Dynamic…

Verspanen

DN Solutions neemt negen machines mee naar AMB

07-09 DN Solutions geeft aan dat een beurs essentieel is om nieuwe technologie te ontdekken.…

Verspanen

Index op AMB: meer dan draaien

07-09 Met de nieuwe generatie van het ‘compacte’ Index G220 draaifreescentrum en het Traub TNX220…

Verspanen

Wereldprimeur DMG Mori belaadt 2 bewerkingscentra

07-09 Met de integratie van hardware en software stemt DMG Mori consequent het gehele productportfolio…

Automatisering

Coby CNC, doe-het-zelf automatisering met cobot

06-09 Coby maakt het mogelijk om zonder externe technici of opleidingen helemaal zelf aan de…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X