AMcubator gaat schaalbare 3D print producten ontwikkelen

Additive Center en Marketiger lanceren AMcubator. Dit nieuwe initiatief brengt bedrijven binnen de 3D print industrie samen op de Brainport Industries Campus in Eindhoven. Het doel is de ontwikkeling te versnellen van 3D geprinte onderdelen in hoge volumes.

“Alleen door samen te werken met partnerbedrijven uit het ecosysteem kunnen nieuwe en disruptieve 3D print toepassingen worden ontwikkeld”, zegt Maarten van Dijk, medeoprichter van AMcubator. “Daarom hebben we ervoor gekozen een centrum te creëren waarin we fysiek de technologieën en experts van marktleiders in de 3D print industrie samenbrengen.”

Ontwikkelcentrum en pilot-fabriek

AMcubator is een centrum van 1100 vierkante meter op de Brainport Industries Campus en verzorgt faciliteiten voor de leden om zowel experts te vestigen in het ontwikkelcentrum, als wel machines te installeren in een pilot-fabriek. “Vanaf de start vestigen 3D print bedrijven zich op het gebied van hardware, software, materialen, validatie en automatisering”, zegt van Dijk. “AMcubator pakt daarbij de faciliterende rol tussen de leden en zorgt ervoor dat we dé one-stop-shop zijn voor alle industrieën die 3D printen als productietechnologie willen inzetten.”

Launching partners

“Samenwerking is essentieel voor een schaalbare toekomst van 3D print productieprocessen”, zegt Maikel de Wit, tevens medeoprichter van AMcubator. “Met Royal DSM, Hexagon, AM-flowAM solutionsMarketiger en Additive Center als launching partners hebben we direct alle mogelijkheden in huis om bedrijven te ondersteunen van de eerste ideeën tot en met het draaien van pilot producties en het ontwikkelen van markt toepassingen.” Ondersteund door de leden Brainport Industries Campus en Brainport Development heeft AMcubator de ambitie om zich te ontwikkelen tot dé hotspot wereldwijd van 3D geprinte toepassingen in hoog volume.

Processen optimaliseren

“Als launching partner van AMcubator laten wij onze nieuwste innovaties zien op het gebied van nabewerking van onderdelen in 3D printen. Samen met de andere partners brengen wij schaalbare toepassingen naar de markt en optimaliseren we de processen om Additive Manufacturing als competitieve productie technologie neer te zetten”, zegt Gerhard Nijhof van AMsolutions – 3D post processing technology.

Door samenwerking van diverse experts op het gebied van additive manufacturing versnelt AMcubator de toepassingen in alle markten door de techniek toegankelijk en grijpbaar te maken. Zoals Jan Klingen van Hexagon aangeeft: “We willen innovators in de markt helpen met het versnellen van productontwikkeling en het toepassen van AM voor lage volume producties en eenmalige, speciale onderdelen tegen een competitieve prijs. Daarom stellen wij onze 3D meetapparatuur en CADCAM software beschikbaar binnen AMcubator.”
AM-flow, pionier in industrie 4.0 oplossingen voor Additive Manufacturing, voegt hieraan toe: “De samenwerking met de andere partners stelt ons in staat om onze modulaire oplossing om 3D print fabrieken te automatiseren nog verder te ontwikkelen en live te demonstreren.”

AMclub

Naast de 3D print lidmaatschappen biedt AMcubator ook AMclub aan. Een toegankelijk lidmaatschap ontwikkeld specifiek voor bedrijven die 3D printen willen gebruiken binnen hun organisatie. Met dit lidmaatschap hebben bedrijven toegang tot vier maal jaarlijks een event om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van additive manufacturing. Om de lancering te vieren biedt AMcubator 50% korting aan voor de bedrijven die lid worden in 2020

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Safran gaat grote aluminium onderdelen 3D-printen met SLM

11-04 Safran is een internationale hoogtechnologische groep die actief is in de luchtvaart-, defensie- en…

3D

3D-printing creëert nieuwe mogelijkheden voor Seco Tools

23-03 Het ontwikkelen en vervaardigen van prototypes door middel van additive manufacturing (AM) wordt steeds…

3D

SLS geeft Schneider Eletric nieuwe productiemogelijkheden

23-01 De Schneider Electric Group is met meer dan 160.000 werknemers wereldwijd een van de…

3D

Twee productielijnen voor industrieel 3D-printen

21-12 In Berlijn en Georgensgmünd heeft het team onlangs metalen componenten geproduceerd met 3D-printen, wat…

3D

3D-printer maakt gepersonaliseerde vingergewrichtsimplantaten dankzij AI

02-12 Wanneer vingergewrichten inflexibel worden, bijvoorbeeld na een sportongeval of als gevolg van reumatoïde artritis,…

3D

Trumpf maakt 3D-printen met nieuwe metalen mogelijk

23-11 “Het poeder is een belangrijk onderdeel van additive manufacturing. Ons doel is om onze klanten…

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

Hoogproductieve bewerkingscel laat zien wat kan

24-08 Hoogtepunt is een hoogproductieve bewerkingscel (‘high-productivity machining cell’) met geïntegreerde procesbesturing. Doel van deze…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021