AMcubator gaat schaalbare 3D print producten ontwikkelen

Additive Center en Marketiger lanceren AMcubator. Dit nieuwe initiatief brengt bedrijven binnen de 3D print industrie samen op de Brainport Industries Campus in Eindhoven. Het doel is de ontwikkeling te versnellen van 3D geprinte onderdelen in hoge volumes.

“Alleen door samen te werken met partnerbedrijven uit het ecosysteem kunnen nieuwe en disruptieve 3D print toepassingen worden ontwikkeld”, zegt Maarten van Dijk, medeoprichter van AMcubator. “Daarom hebben we ervoor gekozen een centrum te creëren waarin we fysiek de technologieën en experts van marktleiders in de 3D print industrie samenbrengen.”

Ontwikkelcentrum en pilot-fabriek

AMcubator is een centrum van 1100 vierkante meter op de Brainport Industries Campus en verzorgt faciliteiten voor de leden om zowel experts te vestigen in het ontwikkelcentrum, als wel machines te installeren in een pilot-fabriek. “Vanaf de start vestigen 3D print bedrijven zich op het gebied van hardware, software, materialen, validatie en automatisering”, zegt van Dijk. “AMcubator pakt daarbij de faciliterende rol tussen de leden en zorgt ervoor dat we dé one-stop-shop zijn voor alle industrieën die 3D printen als productietechnologie willen inzetten.”

Launching partners

“Samenwerking is essentieel voor een schaalbare toekomst van 3D print productieprocessen”, zegt Maikel de Wit, tevens medeoprichter van AMcubator. “Met Royal DSM, Hexagon, AM-flowAM solutionsMarketiger en Additive Center als launching partners hebben we direct alle mogelijkheden in huis om bedrijven te ondersteunen van de eerste ideeën tot en met het draaien van pilot producties en het ontwikkelen van markt toepassingen.” Ondersteund door de leden Brainport Industries Campus en Brainport Development heeft AMcubator de ambitie om zich te ontwikkelen tot dé hotspot wereldwijd van 3D geprinte toepassingen in hoog volume.

Processen optimaliseren

“Als launching partner van AMcubator laten wij onze nieuwste innovaties zien op het gebied van nabewerking van onderdelen in 3D printen. Samen met de andere partners brengen wij schaalbare toepassingen naar de markt en optimaliseren we de processen om Additive Manufacturing als competitieve productie technologie neer te zetten”, zegt Gerhard Nijhof van AMsolutions – 3D post processing technology.

Door samenwerking van diverse experts op het gebied van additive manufacturing versnelt AMcubator de toepassingen in alle markten door de techniek toegankelijk en grijpbaar te maken. Zoals Jan Klingen van Hexagon aangeeft: “We willen innovators in de markt helpen met het versnellen van productontwikkeling en het toepassen van AM voor lage volume producties en eenmalige, speciale onderdelen tegen een competitieve prijs. Daarom stellen wij onze 3D meetapparatuur en CADCAM software beschikbaar binnen AMcubator.”
AM-flow, pionier in industrie 4.0 oplossingen voor Additive Manufacturing, voegt hieraan toe: “De samenwerking met de andere partners stelt ons in staat om onze modulaire oplossing om 3D print fabrieken te automatiseren nog verder te ontwikkelen en live te demonstreren.”

AMclub

Naast de 3D print lidmaatschappen biedt AMcubator ook AMclub aan. Een toegankelijk lidmaatschap ontwikkeld specifiek voor bedrijven die 3D printen willen gebruiken binnen hun organisatie. Met dit lidmaatschap hebben bedrijven toegang tot vier maal jaarlijks een event om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van additive manufacturing. Om de lancering te vieren biedt AMcubator 50% korting aan voor de bedrijven die lid worden in 2020

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Vliegende start met Design for Additive Manufacturing

14-09 Toonaangevende bedrijven vervangen in rap tempo traditionele ontwerpen door DfAM modellen die sterker, lichter,…

3D

Metalen 3D-geprinte brug wordt scherp in de gaten gehouden

12-08 De rekstroken geven – net als de accelerometers, inclinometers, load cells, temperatuurmeters en vochtigheidsmeters…

3D

SLM Solutions verruilt beursdeelname voor digitale communicatie

12-08 Het bedrijf gaat zich volledig richten op het digitaal vrijgeven van nieuws en informatie.…

3D

ARBURG en Balluff produceren na doorbraak sensoren met 3D-printer

10-08 Voor taken in de automatiseringstechniek zijn sensoren in geïndividualiseerde vorm interessant omdat ze op…

3D

Fraunhofer IFAM ontwikkelt pasta voor nieuwe Moldjet 3D-printer

05-08 Samen met Tritone Technologies en MIMplus Technologies werken de partners aan de ontwikkeling van…

3D

AM Solutions belicht Additive Manufacturing in zesdelige liveserie

22-05 AM Solutions, onderdeel van de Rösler Group belicht deze en andere interessante vragen in…

3D

Index breidt activiteiten uit met instap 3D-printers

17-05 Deze participatie geeft One Click Metal extra knowhow en kapitaal om het groeitraject voor…

3D

Layertec start levering Formlabs Fuse 1 SLS printer

05-05 Formlabs heeft de Fuse 1 SLS printer enkele bijzondere features gegeven. Zo beschikt hij…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X