Anvil haalt met overname De Valk 3D metaalprinten aan boord

Anvil Industries neemt Machinefabriek De Valk in Valkenswaard over. Hiermee voegt Anvil het 3D metaalprinten toe aan haar technologische competenties.

John Hagelaars (links), DGA Machinefabriek De Valk, en Jan Adams, CEO Anvil Industries, ondertekenen de overeenkomst.

De Valk is gespecialiseerd in het flexibel en snel produceren van mechanische componenten. Denk daarbij aan prototypes en spoedopdrachten. Daarnaast heeft De Valk zich ontwikkeld tot een specialist die complexe producten in RVS, aluminium of titanium kan printen en nabewerken (additive manufacturing). De Valk zal als zelfstandig bedrijf onder het huidige management blijven opereren.

Totaalprojecten en componenten

Machinefabriek De Valk, in 1948 opgericht als ‘de eerste Valkenswaardse machinefabriek, de Valk’, heeft zich de afgelopen decennia van regionaal werkend familiebedrijf ontwikkeld tot een specialist in hoogwaardige mechanische bewerkingen met een internationale klantenkring. De Valk produceert zowel totaalprojecten als componenten voor de optische- en semi-conductor industrie. Naast deze activiteiten realiseert De Valk ook geavanceerde 3D print projecten waarmee onderdelen kunnen worden geproduceerd met complexere vormen en een zeer hoge nauwkeurigheid. Ook wordt er minder materiaal verspild dan via conventionele technieken. De Valk is één van de partners in het consortium K3D-AddFab op de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven.

Hoogwaardige hightech-ondernemingen

Anvil Industries is een deelneming van de investeringsmaatschappij VADO Beheer. Onder de naam Anvil Industries bundelt een groep van hoogwaardige hightech-ondernemingen hun competenties op het gebied van mechanische bewerkingen. De Valk sluit daar met haar activiteiten prima op aan. De bedrijven zullen elkaar operationeel en commercieel kunnen versterken.
Jan Adams, CEO van Anvil Industries, is trots dat De Valk zich aansluit. “De Valk was er al vroeg bij met het ontwikkelen van het 3D metaalprinten. Dat laat het innovatieve vermogen en het ondernemerschap zien dat heel goed bij Anvil en VADO past. De synergievoordelen van De Valk met de bedrijven in onze groep zijn legio en zorgen ervoor dat we onze rol als technology partner voor onze opdrachtgevers verder kunnen ontwikkelen.”

Gezond verder groeien

John Hagelaars, DGA van De Valk, ziet de aansluiting bij VADO als een belangrijke volgende stap voor zijn bedrijf: “Dankzij de schaalgrootte en de technologiefocus van VADO krijgen we een stevige steun in de rug om gezond verder te kunnen innoveren en groeien. Ook voor onze medewerkers biedt deze stap verdere groeikansen.”

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Columns

Zelfkennis, een sterk punt

10-10 Viktor heeft toentertijd de aandelen van zijn broer overgenomen en was direct begonnen de…

Plaatbewerking

Metaalcenter Driessen overgenomen door investeringsmaatschappij

06-09 Metaalcenter Driessen is een metaalbewerker, gespecialiseerd in enkel stuks, kleine series plaatwerk en licht…

Plaatbewerking

Hoffmann-Metalcare neemt branchegenoot Belttech over

17-06 Hoffmann-Metalcare ontwikkelt, levert, onderhoudt en repareert productielijnen met verspanende en niet-verspanende machines. Deze vinden…

Bedrijf en Economie

Nieuwe metaalgroep Acero Group neemt TMP over

16-05 Binnen de metaal- en technieksector zoekt Van Sprundel Investment Partners zowel MKB-bedrijven die aan…

3D

Wanneer is 3D-metaalprinten zinvol?

12-04 Veel producten zijn inderdaad printbaar, maar het is echter niet altijd zinvol om dat…

Columns

Portret

27-03 Jan en zijn medeaandeelhouder, een zeer bekend politicus uit de jaren 80 en 90,…

Toeleveren

Wilvo neemt Van den Broek Precision & Tooling over

27-03 De overname (de derde na GFM in 2020 en Iteq in 2021) maakt het…

Columns

Onderbuikgevoel

31-01 “De helft gefinancierd door de bank en de andere helft door mij. Het was…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen