ARTooling en Fine Press Technics samen verder

ARTooling in Tilburg en Fine Press Technics in Kaatsheuvel gaan samen verder. Fine Press Technics wordt een volle dochter van ARTooling en zal onder de naam ART FPT de massa-fabricage activiteiten van de groep bundelen en uitbouwen.

ARTooling ontwikkelt zich daardoor tot een breed georiënteerde technologie-groep, die zowel op het gebied van metaal als kunststof het gebied bestrijkt van gereedschapontwikkeling tot massa-fabricage. De belangrijkste markten zijn automotive, contactsystemen en medisch/farmacie.

De directie wordt gevormd door algemeen directeur Nico van Wijnen en directeur productie Roel Kraaijenbrink. De in totaal 140 medewerkers werken in de vestigingen Tilburg, Kaatsheuvel, Gameren en Hongkong. De gezamenlijke omzet in 2013 zal circa 28 miljoen Euro bedragen. De fusie vindt plaats met terugwerkende kracht op 1 januari 2013.

ARTooling ontstond in 2008 toen SMS Stamp Tool & Mould Technologies fuseerde met Gereedschapmakerij Van Wijnen. Door dit samengaan konden hightech stempels en matrijzen voortaan vanuit één hand worden aangeboden. In het kader van de ART formule, die staat voor Always Right Tooling, en het in Hongkong gevestigde ART Asia, worden echter ook gereedschappen in het B- en C-segment met de juiste prijs-kwaliteit-verhouding gerealiseerd. Met de toevoeging van Caulil Cylindrical Grinding in 2011 werd de technologische productiekennis van de groep verbreed.

De strategie was de afgelopen jaren sterk gericht op een steeds vroegere betrokkenheid in het ontwikkelingsproces van de klant. Anderzijds werden de eisen voor het valideren van gereedschappen steeds hoger. En daarmee groeide ook de toegevoegde waarde van ARTooling op dit vlak. Zo ontwikkelde de groep zich van gereedschapmaker tot volwaardige procesleverancier.

Fine Press Technics werd in 1989 opgericht als specialist op het gebied van fijnstansen. Deze technologie wordt toegepast om zeer nauwkeurige stans- en omvormproducten te produceren, in grote tot zeer grote aantallen. De auto-industrie is de belangrijkste afnemer van fijnstansproducten. Ze worden toegepast in onder meer motoren en transmissies, en mechanismes voor stoelverstelling, buitenspiegels of portiersloten. Werken voor de auto-industrie vergt een onvoorwaardelijke toewijding aan de geldende eisen voor kwaliteit en efficiëncy. Fine Press Technics beschikt al sinds 2003 over de ISO-TS 16949 certificering en ontwikkelde zich tot voorkeursleverancier van diverse grote automotive Tier One Suppliers.

ART FPT wordt een volle dochter binnen de ARTooling groep. Het fijnstansen blijft vooralsnog de voornaamste focus. Maar ook het conventioneel stansen van hoogwaardige producten, met toleranties die vergelijkbaar zijn met hetgeen gebruikelijk is in het fijnstansen, gaat deel uitmaken van de activiteiten. Inmiddels zijn op dit gebied diverse projecten verkregen. De omzet in massa-fabricage zal daardoor de komende 5 jaar zeer sterk stijgen.

ARTooling bestaat uit de volgende bedrijven:
ART SMS proces-leverancier op het gebied van high-end stempels
ART GVW proces-leverancier op het gebied van high-end matrijzen
ART FPT massa-fabricage van fijnstansproducten en high-end stansproducten
ART CCG specialist op het gebied van rondslijpen, kleine en grote series
ART Asia inkoop en projectmanagement van stempels, matrijzen en productie

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Stanstechniek versterkt positie met overname Bekker

25-10 Bekker Industriële Gereedschappen (opgericht in 1984) heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in…

Bedrijf en Economie

Mapal rekent op geleidelijk herstel na zware jaren

23-07 Mapal heeft sterke banden met de automobielindustrie. De ontwikkelingen in die branche zijn dan…

Automatisering

Ebbers Metalworks haalt alles uit software voor foutloze en snelle stempelbouw

26-08 Luuk Ebbers, directielid bij Ebbers Metalworks in Doetinchem, geeft het ruiterlijk toe: hij hikte…

Plaatbewerking

Gediplomeerde stansspecialisten

29-04 Middels een bedrijfsintern maatwerktraject heeft Mikrocentrum 21 medewerkers van Euro-Techniek, Guardian en KeyTec opgeleid…

Personeel

Nieuwe generatie stempel- en matrijzenmakers

20-11 Een jaar geleden begonnen zeventien cursisten van tien  hightech bedrijven aan de nieuwe opleiding…

Plaatbewerking

Rolleri verstelbare Heavy Duty matrijzen

05-04 Rolleri heeft het standaardpakket uitgebreid met verstelbare Heavy Duty matrijzen. Verstelbare matrijzen zijn door…

MetaalNieuwsPunten

10% korting op Rolla V: matrijzen met meedraaiende oplegvlakken

06-01 Vanwege de toenemende eisen aan het zetwerk signaleert Rolleri, fabrikant van kantgereedschap, steeds meer…

Geen categorie

Rijva levert bijzondere persen van Pressmac

11-03 Met de introductie van de apparatuur van Pressmac realiseert Rijva een interessante versterking van…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?