Assink & Schipholt trots op predicaat hofleverancier

RVS-specialist Assink & Schipholt mag zich voortaan hofleverancier noemen. Commissaris van de Koning van Overijssel Andries Heidema maakte dit bekend tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van het metaalbedrijf in Hengelo (O).

Assink & Schipholt bewijst dat als de constructie goed is, er een lang leven mogelijk is”, aldus Heidema voordat hij het Koninklijke Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ onthulde en directeur Martijn Gierveld en eigenaar Leonard Baas daarmee van harte feliciteerde.

De geur van Hengelo
Burgemeester Sander Schelberg van Hengelo zei tijdens de feestelijke receptie in de productieruimte van Assink & Schipholt dat je bij dit bedrijf de geur van Hengelo ruikt. “Freesolie en laswerk, dat is de geur van Hengelo en bedrijven als Assink & Schipholt maken Hengelo.”
De burgemeester toonde zich trots dat een bedrijf uit zijn gemeente zich bij koninklijke beschikking hofleverancier mag noemen. “Dat wil namelijk zeggen dat dit bedrijf toonaangevend is en een baken van degelijkheid, ook voor zijn medewerkers.” De burgervader betrok de medewerkers nadrukkelijk bij feestelijkheden. “Jullie zijn allemaal tot hofleverancier bevorderd.”

Namens de Metaalunie, de brancheorganisatie voor het MKB-metaal, bracht voorzitter Fried Kaanen de felicitaties over. Hij benadrukte in zijn toespraak het belang van bedrijven als Assink & Schipholt voor de Nederlandse industrie en economie. Terecht is er volgens Kaanen veel aandacht voor startende bedrijven en hightech start-ups. Maar we moeten wel bedenken dat veel van die bedrijven na 5 jaar niet meer bestaan. “Het is daarom heel belangrijk dat we bedrijven die zich al vele tientallen jaren bewijzen, of in het geval van Assink & Schipholt zelfs honderd jaar, de mogelijkheden bieden om zich te blijven ontwikkelen.”

Jubileumfeest met gouden rand
A&S directeur Martijn Gierveld sprak in zijn speech van ‘een jubileumfeest met een gouden rand’. Het metaalbedrijf gaat het predicaat hofleverancier met trots dragen. Het Koninklijke Wapen is verwerkt in de nieuwe huisstijl en voortaan voert A&S de ondertitel ‘constructief sinds 1919’.
Gierveld zei trots te zijn op de oprichters Assink en Lutje Schipholt, op de latere aandeelhouders en op de geschiedenis van A&S. Twee jaar geleden is het bedrijf samen met de gemeente een onderzoek gestart naar de vraag: waar komen we vandaan? Uit dat onderzoek is duidelijk geworden hoe het bedrijf zich geleidelijk aan heeft ontwikkeld van een ‘Constructiewerkplaats van Koper en IJzerwaren’ tot een echte RVS-specialist met 30 medewerkers op de loonlijst. A&S is nu een gespecialiseerde leverancier van plaat- en constructiewerk en heeft de beschikking over een uitgebreid en modern machinepark. Gierveld: We zijn een gezonde, mooie onderneming die goede resultaten boekt en mooie producten maakt. Ons succes rust op drie pijlers: vakmanschap, samenwerking en voortdurende innovatie. Combineer die drie dringen met wat Twentse nuchterheid en een beetje goed ondernemerschap en ineens ben je zo maar honderd jaar.”

Gierveld heeft samen met eigenaar Leonard Baas alle vertrouwen in de toekomst. A&S vormt een groep samen met Metaalbedrijf Baas en Bateq Engineering in Almelo. “De onderlinge samenwerking loopt goed en maakt ons steeds sterker. Dat vormt een basis voor de volgende honderd jaar.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Productiviteitswinst met nieuwe laser en software

21-10 Vlonder Plaatwerk is een toeleverancier die op klantspecificatie producten in staal, RVS en aluminium…

Materialen

MCB kiest voor IMCO RVS rondstaf voor de verspaning

22-09 Om die reden heeft MCB Group het assortiment in Europees Beter Verspaanbaar RVS staf…

Plaatbewerking

Slimme oplossingen voor plaatbewerking van Widenhorn

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en machineonafhankelijk. Dat…

Oppervlaktetechniek

RVS Finish start met Sublimotion

17-06 Hierdoor is het mogelijk 100% van de werkzaamheden op te leveren conform de huidige…

Plaatbewerking

MetaalNieuws: Special Plaat- en buisbewerking

31-05 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Toeleveren

Succes Verba stoelt op de perfecte voerbak

31-05 Op 21 mei 1971 startte varkenshouder Bert Verbakel zijn bedrijf in stalinrichtingen voor de…

Materialen

MCB Direct bouwt drie XL-vestigingen

03-05 MCB Direct beschikt nu nog over acht vestigingen in Doetinchem, Breda, Hapert, Alkmaar, Almere,…

Verspanen

CNC-boorcentrum van CMA maakt Camps Constructie flexibel

08-02 De medewerkers van Camps Constructie verwerken dagelijks staal, RVS en aluminium voor de meest…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X