Assink & Schipholt wil uitblinken in samenwerking en oplossingen bieden

Assink & Schipholt beheert een erfenis om trots op te zijn. De gespecialiseerde producent van plaat- en constructiewerk in Hengelo gaat het 100-jarig bestaan dan ook uitgebreid vieren. Algemeen directeur Martijn Gierveld wil daarmee stilstaan bij de historie, maar vooral ook vooruit kijken naar de nabije toekomst: “Wij willen uitblinken in samenwerking met en oplossingen bieden voor de klant. We hebben een extreme klantfocus.”

Gierveld is de eerste om te erkennen dat het gemakkelijk is om dergelijke ambities met de mond te belijden: “Waar het natuurlijk om gaat is dat je dit in je bedrijf ook echt waar kunt maken. Wat dat betreft zijn onze uitgangspunten heel goed: Assink & Schipholt heeft een modern machinepark en een dedicated workforce met groot vakmanschap. Met ons las- en constructiewerk bieden we echt toegevoegde waarde.”

Hoge kwaliteit van werk
Gierveld is van huis uit bedrijfskundige. Hij is een klein jaar geleden begonnen bij Assink & Schipholt op verzoek van Leonard Baas, directeur-eigenaar van Metaalbedrijf Baas in Almelo en sinds 2016 eigenaar van Assink & Schipholt. “Ik ben trots op de club die ik hier heb aangetroffen. Het zijn vakmannen die een hoge kwaliteit van werk aan kunnen.” Dat vakmanschap vindt zijn basis in een historie van 100 jaar. In 1919 besloten de heren Assink en Lutje Schipholt om samen een bedrijf op te richten. Ze hebben er een echt Hengeloos metaalbedrijf van gemaakt. Assink & Schipholt werkte in het verleden voor vermaarde lokale bedrijven als Stork, Hazemeijer en Holland Signaal. Tot op de dag van vandaag heeft het bedrijf nog relaties die teruggaan tot aan de periode van vlak na de oorlog. Maar het werkgebied is tegenwoordig wel veel groter dan Hengelo en de omliggende regio. “De merknaam Assink & Schipholt is gewoon heel goed”, zegt Gierveld. “We werken voor klanten in het hele land en ook daarbuiten.”

Algemeen directeur Martijn Gierveld van Assink & Schipholt: “Met ons las- en constructiewerk bieden we echt toegevoegde waarde.

RVS werkplaats
Het bedrijf, dat in totaal een kleine dertig medewerkers telt, is een echte RVS werkplaats. Zo’n 90 à 95 procent van het materiaal dat A&S verwerkt is RVS, veel RVS 316 geslepen. Lasersnijden, kanten, ontbramen, lassen en assembleren gebeurt allemaal in eigen beheer. Daarnaast is er een goede en innige samenwerking met een aantal partners, zoals coaters (poeder en natlak) en verspaners. “Daar hebben we strakke afspraken mee gemaakt, zodat wij de levertijden die we met onze klanten afspreken kunnen nakomen.”

Laskwalificaties op hoog niveau
Assink & Schipholt beschikt over laskwalificaties op hoog niveau. “We krijgen regelmatig complimenten voor onze laskwaliteit”, zegt Gierveld. “Dunwandig RVS lassen is een vak apart. Dat moet je echt beheersen. We doen veel industriële behuizingen, dat werk snappen we goed. We hebben daar goede jongens voor, die geslepen RVS met zorg behandelen. Dat is toegevoegde waarde waarmee je als toeleverancier de markt op kunt.”
Daarnaast is er de laatste tijd geïnvesteerd in de optimalisatie van de werkvoorbereiding. Een relatief nieuwe ontwikkeling is dat A&S ook engineering doet voor klanten. “We willen een verlengstuk zijn van de engineering van onze opdrachtgevers, meedenken in de ontwikkeling van hun producten. Wij beheersen immers de maaktechniek om goed, degelijk en efficiënt te bouwen.”

Assink & Schipholt beschikt over laskwalificaties op hoog niveau.

Machinebouwers ontzorgen
Met al deze toegevoegde waarde wil Gierveld diep bij de klant komen. In loop der jaren is de Hengelose specialist in RVS plaat- en constructiewerk al behoorlijk opgeschoven naar de machinebouwers. Veel klanten zijn werkzaam in de voeding, de slacht en de procesindustrie. Er is een brede scoop aan opdrachtgevers. “Je ziet dat er in de huidige markt veel vraag is naar bedrijven zoals dat van ons, die echt kunnen ontzorgen. Daarbij hebben we een duidelijke focus: we willen graag bij middelgrote machinebouwers de nummer 1 of nummer 2 leverancier zijn. We willen hun primaire leverancier zijn, een fullservice dienstverlener van ontwerp tot en met assemblage. Voor die klanten willen we alles doen, uitblinken in samenwerking en oplossingen bieden.” Dat betekent ook dat er innige relaties worden onderhouden met de klanten, die verder gaan dan telefoontjes en e-mailtjes. Gierveld is zelf veel onderweg. En hij neemt ook zijn werkvoorbereiders mee naar klanten, zodat ze weten met wie ze contact hebben, wat voor de klant belangrijke zaken zijn en hoe diens eindproduct er uit ziet. “Klanten zijn veeleisend en dat mag ook. Dat ben ik zelf ook naar mijn leveranciers toe. We moeten gewoon het werk leveren dat we onze klanten beloven: op tijd en van een hoge kwaliteit. Daar is bij ons alles op gericht.” Assink & Schipholt viert het 100-jarig bestaan op donderdag 27 juni met een receptie voor klanten, leveranciers en andere relaties.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Kusters Goumans viert 50-jarig bestaan

11-06 Deze mijlpaal werd op 1 april jl. al bereikt. Op 1 april 1974  begon…

Verbinden

Ergonomie en lassen zijn geen paradox

03-06 “Bij het inrichten van lasplekken moet de fysieke gezondheid van de lassers centraal staan,…

Plaatbewerking

VDL’s online platform OrderOn.com zet nieuwe stappen

29-04 VDL Groep heeft in 2022 bij zijn toeleveringsbedrijf VDL Technics in Boxtel OrderOn.com gelanceerd.…

Plaatbewerking

Chinese invasie

04-03 Jarenlang was de machinemarkt voor de plaatwerkindustrie heel overzichtelijk. Er was een handvol A-merken,…

Plaatbewerking

Van der Sluis legt met Cutlite Penta fiberlaser stevige basis voor plaatwerk-tak

28-02 Plaatwerk is een vrij nieuwe activiteit voor Van der Sluis Technische Bedrijven, dat zich…

Plaatbewerking

Assink & Schipholt breidt machinepark uit met buislaser

26-02 Van oudsher is Assink & Schipholt vooral goed in dun RVS plaatwerk. Uitdagend precisie…

TechnishowNieuws

Voorbeschouwing Plaatbewerking – TechniShow 2024

07-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Personeel en Opleiding

Samenwerking Kumoweld en RTC Hardenberg

29-01 Kumoweld staat bij het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) geregistreerd als Erkend Opleider. Deze…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV