Automatisch persluchtgereinigd patronenfilter

0

Dormatec Environment Systems heeft een serie automatisch werkende persluchtgereinigde stoffilters in het programma opgenomen. Deze worden geleverd door de fabrikant Tama.

Deze filtersystemen zijn voor droge stoffen en worden toegepast om de in de lucht zwevende vaste deeltjes af te zuigen en te filteren. De filterinstallatie is geschikt en inzetbaar voor het afzuigen en filteren van een breed scala aan verontreinigende stoffen. De luchtinlaat is gemonteerd in de stoftrechter en het afgezogen materiaal wordt direct gelost in de opvangbak. Het patronenfilter wordt samengesteld en geconfigureerd op basis van toepassing en gebruik en de specifieke eisen van de klant. De afreiniging van de filterelementen vindt plaats indien het drukverschil ten gevolge van de gevormde stoflaag een ingestelde waarde overschrijdt. Hierdoor minder perslucht verbruik en een langere levensduur (standtijd) van de filterelementen.

Dormatec levert diverse installaties rondom metaalbewerkingsmachines zoals hogedruk units, koelinstallaties, olieafscheiders, filterinstallaties en luchtzuiveringsapparaten. Hiermee wil het bedrijf bij dragen aan een verdere optimalisatie van het productieproces van de klanten, rekening houdend met hun doelstellingen op het gebied van kwaliteit, arbo en milieu. Dormatec heeft voor de Europese markt onder meer de rechten verworven voor de verkoop en distributie van het Zuid-Koreaanse merk Kemtech, de Taiwanese fabrikant Air-O-Filter en Unimag en het Britse Airbench.

Dormatec, stand B55