Automatisering voert de boventoon op METAVAK

0

In deze tijden van topdrukte in de metaalbewerking en het toenemende tekort aan goede vakmensen, is het belangrijker dan ooit op een slimme manier alle beschikbare productiecapaciteit maximaal te benutten. Ondernemers en vakmensen die hiervoor oplossingen zoeken, zijn van harte welkom op de vakbeurzen METAVAK en NIL Verbindingsweek.

Meer dan ooit voert automatisering dit jaar de boventoon op de drie beursdagen (30, 31 oktober en 1 november) in Evenementenhal Gorinchem. Ook deze beurskrant staat vol met informatie over robots, cobots, beladingssystemen en slimme software.
Automatisering is ook het thema op het METAVAK TechnoSquare, een demoplein waar verschillende exposanten de handen ineen slaan om een van A tot Z optimaal ingericht verspanend proces aan de bezoekers te demonstreren.

Werkstukbelading
Maar ook veel andere exposanten zetten in op automatisering. Zo toont Dormac automatische werkstukbelading aan een Doosan bewerkingscentrum. STODT is op de stand van Dormac aanwezig om uit te leggen hoe je in deze tijden van digitalisering en automatisering ‘het nieuw type medewerker’ dat daarbij nodig is, opleidt. Exposanten als RoboJob en Cellro zijn van de partij met hun nieuwste robotcellen voor het beladen van frees- en draaibanken. Olmia Robotics legt uit hoe je in haar webshop eenvoudig een cobot kunt bestellen.

Software
ATS-Edge IT legt het accent op de Vericut simulatie- en optimalisatiesoftware. In een interessant artikel in deze beurskrant leest u hoe Mokveld met behulp van deze software haar sluitersystemen optimaal produceert. Eveneens interessant is het artikel over de Maastrichtse bedrijven DS Metaal en Budé. Zij werken met een GARANT Tool24 artikeluitgiftesysteem van de Hoffmann Group, waarmee ze grip hebben op alle gereedschappen en andere artikelen in hun werkplaats. HEIDENHAIN presenteert nieuwe items van haar pakket Connected Machining en Heku Tools laat zien hoe je met de Level Master FM van BIG KAISER, een elektronische machinewaterpas met een extern draadloos display, moeiteloos je machinebed waterpas stelt. KuMaTech presenteert een zelf ontwikkelde AGV die automatisch en manloos gesneden plaatuitslagen van de lasersnijmachine naar iedere gewenste locatie in de fabriek brengt voor de vervolgbewerking of het transport naar de klant.

Rebelse schroeftechniek
Daarnaast biedt METAVAK ook alle ruimte aan exposanten die aandacht vragen voor andere zaken dan automatisering. Zo presenteert het rebelse schroeftechniek-merk Wera zich voor het eerst. Cibo, producent van schuurmiddelen, lanceert de nieuwe formule van InoxiClean Restore & Spray, waarmee oppervlakken nog beter en makkelijker kunnen worden gereinigd, beschermd en hersteld. Leering Hengelo komt met de nieuwe lijn JB Sonic ultrasone reinigingsmachines met een inhoud van 1 liter tot 90 liter. Het Belgische I.O.T. Magnetics presenteert de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van magnetisch heffen en klemmen van werkstukken.

En voor ondernemers die zich afvragen hoe ze de automatisering en modernisering van hun machinepark moeten bekostigen, is er Troostwijk Veilingen, dat vertelt hoe je tegen een aantrekkelijke verkoopprijs je overbodige machines een tweede productief leven kunt bezorgen.

Nog geen toegangskaarten? U kunt ze hier gratis opvragen!