AWL-Techniek groeit naar 300 medewerkers

0

AWL-Techniek heeft op haar productielocatie in Harderwijk haar 300e medewerker verwelkomd. Het is Roel Borgman, die als inkoper aan de slag gaat.

Borgman (26) heeft na zijn studie Technische Bedrijfskunde ruim 5 jaar gewerkt als (jr) inkoper en is nu toe aan de volgende stap. “Bij AWL ga ik me vooral richten op de uitbesteding van werk, waarbij goede afspraken over prijs, levertijd en kwaliteit van belang zijn. Bij AWL kan ik in mijn rol als inkoper veel nieuwe kennis opdoen en mezelf blijven ontwikkelen.”

Roel Borgman is de 300e medewerker op contract bij AWL in Harderwijk. Daarnaast maakt AWL gebruik van een grote groep inleners en studenten. Waarmee het totaal aantal mensen dat dagelijks bij AWL in Nederland werkt over de 400 gaat. Gezien de groei in binnen- en buitenland verwacht de machinebouwer (met name van installaties voor geautomatiseerd lassen) binnen afzienbare tijd de 500e medewerker binnen de groep te kunnen verwelkomen.

Naast de productielocatie in Harderwijk, heeft AWL een vestiging in Tsjechië met 45 medewerkers, een vestiging in China met 40 medewerkers en werken er bij MechDes Engineering 55 medewerkers. AWL is van mening dat gepassioneerde medewerkers het grootste kapitaal van de organisatie zijn. Algemeen directeur Brand van ‘t Hof: “Ons doel is om onze klanten voorop te laten lopen in een innovatieve en competitieve markt. Gemotiveerde en kundige medewerkers zijn hierbij van levensbelang.”

Zeker met het oog op de schaarste aan technisch personeel, is voor AWL de gerichte instroom van ervaren vakmensen en jonge talenten essentieel om niet alleen te groeien maar ook in de toekomst aan de klantvraag te kunnen voldoen. Een belangrijk speerpunt hierbij is de ontwikkeling van de medewerkers. Middels training, opleiding, coaching en learning-on-the-job kunnen zij zich blijven ontwikkelen in hun vak en geven ze meerwaarde aan AWL.