AWL-Techniek opent vestiging in Tsjechië

0

De Tsjechische vestiging van AWL-Techniek is medio september feestelijk geopend. Het nieuwe hypermoderne pand voldoet aan de moderne eisen als het gaat om ergonomie en arbeidsomstandigheden en heeft een duidelijke gelijkenis met het moederbedrijf in Harderwijk.

Piet Mosterd, algemeen directeur van AWL, over de opening: “Met dit nieuwe pand is AWL CZ klaar voor de toekomst en komen wij weer een stapje dichter bij ons streven om onze klanten voorop te laten lopen in geautomatiseerd lassen. Daarnaast zal AWL CZ op deze manier een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de groei van de organisatie.”

De gasten kregen de gelegenheid om middels een rondleiding de verschillende aspecten van de nieuwe faciliteit te bezichtigen. De volledig uitgeruste fabriekshal en kantoren van meer dan 2200 vierkante meter bieden ruimte aan lasmallenbouw, 3D meten, integratie van PLC- en robotsoftware, bouwen van elektrische besturingskasten en lascellenbouw. Daarnaast heeft AWL CZ een mobiel laboratorium voor de controle van de laskwaliteit.

Aangezien AWL CZ, evenals de vestigingen in Nederland en China, gebruik maakt van de Lean filosofie en het 5S principe is het pand zeer efficiënt ingericht. Hierdoor wordt verspilling tot een minimum beperkt en verloopt het proces zeer geordend.

De nieuwe vestiging is sinds een paar maanden operationeel en nu is al duidelijk dat de hal volledig benut wordt. De plannen voor het bouwen van een tweede hal zijn dan ook al in volle voorbereiding en de verwachting is dat deze in 2015/2016 wordt gerealiseerd.