Bahco bandzagen leveren lagere zaagkosten op

Bahco toont de laatste ontwikkelingen op zaaggebied. Als marktleider investeert Bahco veel in R&D om die zagen te leveren die de eindgebruiker lagere zaagkosten opleveren.

De markt vraagt om een zaag die een meer dan uitstekende standtijd kan garanderen. Met de nieuwe bandzaag 3858-P9000 die aan het assortiment is toegevoegd, voldoet Bahco aan die vraag. De vertanding van deze zaag is gemaakt van een hooggelegeerd poeder metallurgisch HSS. De zaag heeft een verbeterde sterkte en taaiheid. De geslepen vertanding zorgt voor een nauwkeurige en constante tandhoogte, de nauwkeurige zetting voor een mooi zaagoppervlak. Het speciale tandontwerp resulteert in een uitmuntende penetratie. Door de lagere zaagkrachten wordt een langere standtijd verkregen. De zaag is beter bestand tegen belasting en ontworpen voor het zagen van moeilijk te verspanen materialen.

Extra Heavy Set Top Fabricator
De Top Fabricator is al jaren een begrip in de markt voor het zagen van profielen, buizen en bundels. In sommige gevallen is er echter behoefte aan een zaag die extra gezet is om vastlopen in de ziel te voorkomen. Met de toevoeging aan het bestaande assortiment van de Extra Heavy Set (EHS) Top Fabricators wordt ook aan deze vraag uit de markt voldaan.

Gecoate 3860 TMC
De Multi Chip hardmetalen bandzaag 3860 TMC is de meest geavanceerde hardmetalen bandzaag van Bahco. Hij is speciaal ontwikkeld voor het zagen van de meest moeilijke materialen. De markt vraagt echter ook in dit gedeelte van de industrie naar zagen die extreme snelheden en voedingen kunnen verdragen. Met de ontwikkeling van deze zaag wordt ook aan die vraag voldaan. Met deze meerlagige coating wordt een extreem lange standtijd verkregen onder extreme parameters.

Wavy Back
Het door Bahco ontworpen Wavy Back concept zorgt ervoor dat de Bahco bandzagen sneller kunnen zagen en de algehele zaagperformance optimaliseren op materialen die een laag zaagproces eisen. Het Wavy Back concept is gepatenteerd en kan op ieder Bahco bandzaag worden toegepast. Het leidt tot: lagere zaagkrachten, betere penetratie in het materiaal, betere standtijd, sneller zagen, lagere kans op zaagbreuk.

Innovatieve gereedschapsoplossingen
Tevens presenteert Bahco, de nieuwe gereedschapsoplossingen. Bahco heeft scherp gekeken naar de behoeften van de klanten en heeft deze vertaald naar een nieuwe generatie gereedschapswagens. De Storage Hub E72 en E77 ‘Premium’ zijn de nieuwe generatie gereedschapswagens van Bahco. Het is een gereedschapswagen die functionaliteit, veiligheid en prestaties combineert en die men volledig zelf kan inrichten met de functies die men wenst. Zo wordt de Storage Hub voor iedere gebruiker een persoonlijke mobiele werkbank.Bahco gereendschapswagen

De Storage Hub gereedschapswagens kan men volledig zelf inrichten met de functies die men wenst.

Storage Hub
De kenmerken van de Storage Hub E72 26” gereedschapswagen zijn: Alle lades kunnen worden gevuld met de foams van het Bahco Fit&go systeem; Krasbestendige poedercoating, van binnen en buiten; Vergrendeling met ronde sleutel voorkomt diefstal; Toevoegen van verschillende accessoires mogelijk; Schokbeschermende hoekbumpers; Lades kunnen volledig open; Stabiele en stille rubber wielen met 2 remmen.
De kenmerken van de Storage Hub E77 ‘Premium’ 26” gereedschapswagen zijn: Verwisselbare werkbladen voor de meest veelzijdige werkomstandigheden, zoals composiet (standaard), hout, mdf en roestvrijstaal; Modulair bevestigingssysteem voor een veelzijdige mobiele werkbank; Krasbestendige poedercoating, van binnen en buiten; De sleutel tot ultieme beveiliging met het ronde vergrendelsysteem; Versterkt dubbelwandige behuizing voor de meest veeleisende omgevingen; Schokbeschermende hoekbumpers per lade; Uniek anti-kantelsysteem (1DAAT); Lades, met een draaibaar sluitsysteem, kunnen volledig open; Dubbel remsysteem zwenkwielen zet de trolley vast aan de grond.

Bahco, hal 8, stand A069

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Nieuw cameraherkenningssysteem Trotec

18-07 De Speedy 360 lasergraveermachine is de laatste in Trotec’s Speedy serie graveurs, die uitgerust…

TechnishowNieuws

Widenhorn presenteert afraapmodule op TechniShow

14-07 Want die logistiek is volgens directeur Anco Euser van Widenhorn de echte uitdaging in…

TechnishowNieuws

Besten Machines versterkt onderhoudsaanbod

13-07 “Noem het maar APK-keuringen”, zeggen Ron Besten en Rutger Blankenspoor, die blij verrast zijn…

TechnishowNieuws

Slimme instap CNC-automatisering

13-07 BMO brengt Hybrid Automation – de combinatie van pallet- en productbelading – in het…

TechnishowNieuws

Mparts met Bibus Romicon onder 1 dak op ESEF-TechniShow

11-07 Van Mparts is onder andere een bewegende demonstratie-unit te zien van de lineaire actuator…

TechnishowNieuws

ASML-CEO Peter Wennink en FME-voorzitter Theo Henrar openen TechniShow

05-07 Peter Wennink is als hoogste baas bij het belangrijkste Nederlandse hightechbedrijf al ruim twee…

TechnishowNieuws

TechniShow toont oplossingen voor slim produceren in volle breedte

22-06 Jennie Elzinga, Sales Projectmanager bij Jaarbeurs, telt net als veel exposanten de weken af…

TechnishowNieuws

Dertien genomineerden voor de TechniShow Innovation Awards 2022 bekend

02-06 De genomineerden in de categorieën volgen hieronder in alfabetische volgorde. Flexibel Produceren De grootste…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X