Bahco toont vernieuwde 3853 TOP Fabricator

Bahco, producent van bandzagen voor het zagen van metaal/staal en moeilijk verspaanbare legeringen, toont op de EMO de vernieuwde 3853 TOP Fabricator. Deze zaag voor profielen, buizen en bundels is qua uitvoering sterk verbeterd.

De tandconfiguratie is vernieuwd met een 9° verspaningshoek en multiset. Hierdoor zijn de standtijd en oppervlaktegesteldheid verbeterd en is de kans dat de zaag vast komt te zitten verminderd. De kans dat er teveel stress ontstaat in de ziel van een profiel is namelijk sterk gereduceerd.

Hardmetalen kwaliteiten
Omdat het bij productiezagen aankomt op de laagste kosten per zaagsnede besteedt Bahco op de EMO veel aandacht aan het nieuwe 3860 hardmetalen bandzagen assortiment. Er zijn nu vier nieuwe verschillende hardmetalen kwaliteiten met diverse interessante eigenschappen.
TMC: Unset Carbide TMC is een multichip hardmetalen bandzaag, die speciaal is ontworpen voor het zagen van Titanium en andere exoten. De ongezette hardmetalen bandzaag zaagt bovendien grote diameters Inconel met en zonder interne stress evenals verscheidene gradaties Titanium, blokken Titanium op een platenzaag en grote diameters roestvaststaal en aluminium.
TCZ: De speciaal ontworpen multichip hardmetalen bandzaag TCZ met niet gezette hardmetalen vertanding zaagt gemakkelijk verchroomde, geharde assen. Deze zaag draagt tevens bij tot een efficiënte verspaning van moeilijk verspaanbare en slijtvaste materialen. De speciale tandgeometrie is ontworpen voor hard verchroomde staven. De niet gezette vertanding zorgt voor een superieure afwerking evenals een lange standtijd waarbij een tweede bewerking achterwege kan blijven.
TCT: Een multichip – niet gezette hardmetaal vertande – bandzaag  voor het zagen van uiteenlopende materiaalsoorten. De 10° verspaningshoek zorgt voor het efficiënt zagen van moeilijke en slijtvaste materialen. De niet gezette vertanding zorgt voor een superieure afwerking waarbij een lange levensduur en een tweede bewerking achterwege kan blijven.
TCA: Deze Multichip hardmetalen bandzaag  is speciaal ontworpen voor het zagen van aluminium. De 12° verspaningshoek draagt bij tot een hoge efficiënte verspaning van moeilijk verspaanbare en slijtvaste materialen.  Eveneens een Multi-Chip bandzaag met niet gezette hardmetalen vertanding.   De speciale tandgeometrie is ontworpen voor aluminium.

3881 THQ/THS Multiset
THS: Dezelfde tandconfiguratie als de THQ maar door middel van een extra bewerking in de fabriek is het met deze zaag niet nodig in te zagen.
THQ: Multiset hardmetalen bandzaag voor kleine en middelgrote werkstukken voor moeilijk te zagen  materialen. Uitstekend geschikt voor Inconel. Deze Multiset zaag verdeelt de spaan door zeven, waardoor je lage snijkrachten krijgt die een langere standtijd garanderen.

3857 Bahco Easycut
Ook besteedt Bahco op de EMO weer aandacht aan de universele bandzaag Easycut.

Bandzagen app
Op de beurs lanceert Bahco tevens de eerste bandzagen app ter wereld. Dit programma kan worden gedownload vanuit  iTunes. Het adviseert de gebruiker wat voor type bandzaag te gebruiken met daarbij behorende parameters.
De Bahco BandCalc kan gratis worden gedownload maar voor het exclusieve gebruik door geselecteerde businesspartners van SNA Europe dient een aanvraag ingediend te worden. Dit kan met gebruikmaking van het emailadres: bandcalc@bahco.com of door contact op te nemen met de verkoopafdeling van SNA Europe.

Bahco
Standnummer  Hal 15, D54

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Emo

Twee primeurs bij Behringer

11-09 De Duitse zaagmachinefabrikant Behringer komt met twee primeurs naar de EMO: de volledig nieuw…

Emo

Krachtige freeskoppen

11-09 Union Werkzeugmaschinen, dat sinds 1 augustus wordt vertegenwoordigd door Gelderblom Machines, presenteert nieuw ontwikkelde…

Emo

EMO biedt alles voor metaalbewerking

09-09 Van 16 t/m 21 september is het weer tijd voor de EMO Hannover. Tijdens…

Emo

Baykal plasmasnijmachine bevalt Van Dijk Ruijgrok

09-09 Machinehandel Overmars vertegenwoordigt al jaren Baykal. Tot dusverre werden vooral veel kantbanken en scharen…

Emo

DMG Mori Seiki introduceert 15 nieuwe machines

08-09 DMG Mori Seiki presenteert in een stand van ruim 10.000 vierkante meter niet minder…

Emo

Weiss presenteert CNC-bewerkingscentrum

08-09 De Chinese machinebouwer Weiss, in Europa vertegenwoordigd door Rogi Trading Holland uit Mierlo, zal…

Emo

Op ontdekkingsreis bij Sandvik Coromant

08-09 Snijgereedschappenproducent Sandvik Coromant komt op de EMO met een ware ontdekkingsreis en lanceert onder…

Emo

Energie-efficiency in de productie loont

08-09 Veel kopers van gereedschapmachines aarzelen als ze meer geld moeten uitgeven voor een energiezuinige…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV