EMO biedt alles voor metaalbewerking

Van 16 t/m 21 september is het weer tijd voor de EMO Hannover. Tijdens de belangrijkste beurs voor metaalbewerking ter wereld presenteren zo’n tweeduizend internationale fabrikanten van productietechniek onder het motto ‘Intelligence in Production’ hun producten, oplossingen en diensten.

Op de EMO komt alles en iedereen op het gebied van gereedschapsmachines bijeen: investeringsbeslissers uit de meest uiteenlopende branches, wereldmarktleiders op het gebied van productietechniek, vertegenwoordigers uit wetenschap en politiek. Aanbieders uit vele landen stellen hun klanten innovaties op topniveau voor. Zo geeft de EMO belangrijke impulsen voor de productie van de komende jaren. Gebruikers van gereedschapsmachines vinden in Hannover de juiste productietechniek en bekwame gesprekspartners. Dat geldt evenzeer voor makers van kleine series als voor producenten van massaproducten.

Enorm beursoppervlak
De EMO is vooral ook vanwege haar grootte aantrekkelijk voor vakbezoekers. Het enorme beursoppervlak garandeert elke bezoeker een omvattend overzicht van de intelligente productietechniek uit de sectoren verspanende en omvormende gereedschapsmachines, productiesystemen, precisiegereedschappen, meettechniek, geautomatiseerde materiaalstroom, CAx-technologieën, besturings- en aandrijftechniek en toebehoren. De strikte indeling van de beurs volgens productzwaartepunten zorgt er bovendien voor dat de bezoeker zich snel kan oriënteren en hij snel zoekt wat hij vindt.

Grote aantallen machines
De grootte en de positie van de EMO Hannover als belangrijkste beurs voor de internationale metaalbewerking zetten de exposerende bedrijven ertoe aan, machines in dimensies en aantallen te tonen zoals deze op geen enkele andere manifestatie zijn aan te treffen. De bezoeker kan het product zien en vastpakken en kan zich aan de hand van het product laten uitleggen wat het kan en wat de voordelen ervan zijn.
Voor klanten uit de hele waardeketen van de metaal is de EMO Hannover een vaste datum in de agenda. Zo komen in het bijzonder uit de voertuigbouw, lucht- en ruimtevaart, machine- en installatiebouw, elektrotechniek, fijnmechanica, optica, metaalverwerkende industrie en medische techniek, maar ook uit vele andere takken.

Oplossingen voor uitdagingen
Producerende ondernemingen, of ze nu consumptiegoederen, voertuigen, medische techniek of energietechniek produceren, staan tegenwoordig wereldwijd voor vergelijkbare uitdagingen. Hun eigen afnemers verwachten onafhankelijk van de productiestandplaats een brede diversiteit aan hoogwaardige producten met een goede prijs en indien mogelijk vervaardigd op een voor het milieu onschadelijke wijze. Voor de aanbieders van gereedschapsmachines betekent dat meer flexibiliteit, betere kwaliteit, machines met zuinig materiaalverbruik en nieuwe productieconcepten waarmee ook materialen als titaan en combinatiematerialen kunnen worden bewerkt. Vaak wordt daarvoor het volledige machineconcept herzien, inclusief gereedschappen, besturingen, aandrijfcomponenten, meetmiddelen en IT-componenten. Dit is allemaal te zien op de EMO.

Christoph Miller van EMO-organisator VDW ( Vereniging van Duitse Gereedschapmachinefabrikanten) zegt daarom: “Voor de klanten van de gereedschapsmachine-industrie is het bezoek aan de EMO een must. Nergens anders vinden ze zoveel bedrijven die hoogwaardige oplossingen voor metaalbewerking kunnen bieden. En nergens worden zo veel innovaties voorgesteld als in Hannover.“

Praktische info
Naam: EMO Hannover 2013
Datum: 16 tot en met 21 september
Locatie: Messe Hannover (D)
Openingstijden: Dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur
Aantal exposanten: ruim 2000
Korte omschrijving: De EMO Hannover toont het volledige aanbod van de metaalbewerkingstechniek – van gereedschapsmachines, precisiegereedschappen en automatiseringscomponenten tot op maat gemaakte systemen voor klanten.
Groep van exposerende bedrijven: Gereedschapsmachines, verspanend, verdelend en afnemend; Plaat-, draad- en buisbewerkingsmachines, omvormmachines; Gereedschapsmachines voor thermische, elektrochemische en overige bewerking; Oppervlaktetechniek, thin-film coatings; Software voor de gehele productietechniek; Besturingen; Componenten voor flexibele automatisering; CAD/CAM; Kwaliteitsbeheersystemen; Robotica en automatisering; Materiaalstroom- en magazijntechniek; Industriële elektronica, sensor- en diagnosetechniek; Precisie-, diamant- en meetgereedschappen; Omvormgereedschappen; Machines en systemen voor gereedschaps- en vormenbouw, rapid prototyping, modelbouw; Test- en meettechniek; Koel-smeerstoffen; Lassen, snijden, harden, verwarmen; Mechanisch, hydraulisch, elektrisch en elektronisch toebehoren voor de productietechniek.
Toegangsprijzen: Dagkaart voorverkoop 32 euro, aan de kassa 47 euro, ticket voor alle dagen voorverkoop 59 euro, aan de kassa 85 euro. Via MetaalNieuws kunnen gratis dagtickets worden aangevraagd. Vul op www.metaalnieuws.nl de zoekterm ‘dagtickets EMO’ in. Er verschijnt dan een artikel met een directe link naar de ticketregistratie van de EMO. De code voor een gratis uit te printen ticket is hier reeds ingevuld.
Alle overige informatie op www.emo-hannover.de.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

EMO wil met nieuw concept voor frisse wind zorgen

10-10 De claim van EMO Hannover is Innovate Manufacturing. Deze is gericht op de industrie,…

Oppervlaktetechniek

Ontbramen en reinigen in één keer

17-09 Betrouwbaar en procesveilig ontbramen en reinigen is cruciaal voor een onberispelijke werking van componenten…

Bedrijf en Economie

Na de zomervakantie: Beursspecials TIV, EMO en METAVAK

10-07 MetaalNieuws schiet na de zomervakantie uit de startblokken met 2 edities waarin vooruit wordt…

Verspanen

EMO op recordkoers

14-12 Voor de EMO, die van 18 tot en met 23 september 2017 wordt gehouden…

Emo

Twee primeurs bij Behringer

11-09 De Duitse zaagmachinefabrikant Behringer komt met twee primeurs naar de EMO: de volledig nieuw…

Emo

Krachtige freeskoppen

11-09 Union Werkzeugmaschinen, dat sinds 1 augustus wordt vertegenwoordigd door Gelderblom Machines, presenteert nieuw ontwikkelde…

Emo

Baykal plasmasnijmachine bevalt Van Dijk Ruijgrok

09-09 Machinehandel Overmars vertegenwoordigt al jaren Baykal. Tot dusverre werden vooral veel kantbanken en scharen…

Emo

DMG Mori Seiki introduceert 15 nieuwe machines

08-09 DMG Mori Seiki presenteert in een stand van ruim 10.000 vierkante meter niet minder…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen