EMO biedt alles voor metaalbewerking

Van 16 t/m 21 september is het weer tijd voor de EMO Hannover. Tijdens de belangrijkste beurs voor metaalbewerking ter wereld presenteren zo’n tweeduizend internationale fabrikanten van productietechniek onder het motto ‘Intelligence in Production’ hun producten, oplossingen en diensten.

Op de EMO komt alles en iedereen op het gebied van gereedschapsmachines bijeen: investeringsbeslissers uit de meest uiteenlopende branches, wereldmarktleiders op het gebied van productietechniek, vertegenwoordigers uit wetenschap en politiek. Aanbieders uit vele landen stellen hun klanten innovaties op topniveau voor. Zo geeft de EMO belangrijke impulsen voor de productie van de komende jaren. Gebruikers van gereedschapsmachines vinden in Hannover de juiste productietechniek en bekwame gesprekspartners. Dat geldt evenzeer voor makers van kleine series als voor producenten van massaproducten.

Enorm beursoppervlak
De EMO is vooral ook vanwege haar grootte aantrekkelijk voor vakbezoekers. Het enorme beursoppervlak garandeert elke bezoeker een omvattend overzicht van de intelligente productietechniek uit de sectoren verspanende en omvormende gereedschapsmachines, productiesystemen, precisiegereedschappen, meettechniek, geautomatiseerde materiaalstroom, CAx-technologieën, besturings- en aandrijftechniek en toebehoren. De strikte indeling van de beurs volgens productzwaartepunten zorgt er bovendien voor dat de bezoeker zich snel kan oriënteren en hij snel zoekt wat hij vindt.

Grote aantallen machines
De grootte en de positie van de EMO Hannover als belangrijkste beurs voor de internationale metaalbewerking zetten de exposerende bedrijven ertoe aan, machines in dimensies en aantallen te tonen zoals deze op geen enkele andere manifestatie zijn aan te treffen. De bezoeker kan het product zien en vastpakken en kan zich aan de hand van het product laten uitleggen wat het kan en wat de voordelen ervan zijn.
Voor klanten uit de hele waardeketen van de metaal is de EMO Hannover een vaste datum in de agenda. Zo komen in het bijzonder uit de voertuigbouw, lucht- en ruimtevaart, machine- en installatiebouw, elektrotechniek, fijnmechanica, optica, metaalverwerkende industrie en medische techniek, maar ook uit vele andere takken.

Oplossingen voor uitdagingen
Producerende ondernemingen, of ze nu consumptiegoederen, voertuigen, medische techniek of energietechniek produceren, staan tegenwoordig wereldwijd voor vergelijkbare uitdagingen. Hun eigen afnemers verwachten onafhankelijk van de productiestandplaats een brede diversiteit aan hoogwaardige producten met een goede prijs en indien mogelijk vervaardigd op een voor het milieu onschadelijke wijze. Voor de aanbieders van gereedschapsmachines betekent dat meer flexibiliteit, betere kwaliteit, machines met zuinig materiaalverbruik en nieuwe productieconcepten waarmee ook materialen als titaan en combinatiematerialen kunnen worden bewerkt. Vaak wordt daarvoor het volledige machineconcept herzien, inclusief gereedschappen, besturingen, aandrijfcomponenten, meetmiddelen en IT-componenten. Dit is allemaal te zien op de EMO.

Christoph Miller van EMO-organisator VDW ( Vereniging van Duitse Gereedschapmachinefabrikanten) zegt daarom: “Voor de klanten van de gereedschapsmachine-industrie is het bezoek aan de EMO een must. Nergens anders vinden ze zoveel bedrijven die hoogwaardige oplossingen voor metaalbewerking kunnen bieden. En nergens worden zo veel innovaties voorgesteld als in Hannover.“

Praktische info
Naam: EMO Hannover 2013
Datum: 16 tot en met 21 september
Locatie: Messe Hannover (D)
Openingstijden: Dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur
Aantal exposanten: ruim 2000
Korte omschrijving: De EMO Hannover toont het volledige aanbod van de metaalbewerkingstechniek – van gereedschapsmachines, precisiegereedschappen en automatiseringscomponenten tot op maat gemaakte systemen voor klanten.
Groep van exposerende bedrijven: Gereedschapsmachines, verspanend, verdelend en afnemend; Plaat-, draad- en buisbewerkingsmachines, omvormmachines; Gereedschapsmachines voor thermische, elektrochemische en overige bewerking; Oppervlaktetechniek, thin-film coatings; Software voor de gehele productietechniek; Besturingen; Componenten voor flexibele automatisering; CAD/CAM; Kwaliteitsbeheersystemen; Robotica en automatisering; Materiaalstroom- en magazijntechniek; Industriële elektronica, sensor- en diagnosetechniek; Precisie-, diamant- en meetgereedschappen; Omvormgereedschappen; Machines en systemen voor gereedschaps- en vormenbouw, rapid prototyping, modelbouw; Test- en meettechniek; Koel-smeerstoffen; Lassen, snijden, harden, verwarmen; Mechanisch, hydraulisch, elektrisch en elektronisch toebehoren voor de productietechniek.
Toegangsprijzen: Dagkaart voorverkoop 32 euro, aan de kassa 47 euro, ticket voor alle dagen voorverkoop 59 euro, aan de kassa 85 euro. Via MetaalNieuws kunnen gratis dagtickets worden aangevraagd. Vul op www.metaalnieuws.nl de zoekterm ‘dagtickets EMO’ in. Er verschijnt dan een artikel met een directe link naar de ticketregistratie van de EMO. De code voor een gratis uit te printen ticket is hier reeds ingevuld.
Alle overige informatie op www.emo-hannover.de.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

EMO 2023 noteert 92.000 bezoekers en 1.850 exposanten

25-09 Sterke punten van EMO 2023 waren onder meer de internationaliteit van de exposanten en…

Verspanen

Nieuwe uitvoeringen van CubeBOX op EMO

28-07 CubeBOX is een reeks automatiseringsoplossingen, die productie mogelijk maken waarbij machines onbemand geladen en…

Verspanen

DN Solutions met 20 machines op EMO

27-07 De machines die in de categorie flexibele automatisering worden onthuld, zijn de vruchten van…

Bedrijf en Economie

EMO Hannover 2023 World Tour blikt vooruit

25-05 “Wij zijn ervan overtuigd dat deze toonaangevende vakbeurs een belangrijke bijdrage zal leveren aan…

Bedrijf en Economie

Duurzame productie biedt kansen en is onvermijdbaar

12-01 In de aanloop naar EMO Hannover 2023, ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor productietechnologie met…

Verspanen

Duurzaamheid wordt topthema op EMO Hannover

19-12 Hoe kunnen duurzaamheidsdoelen op een praktische en vooral controleerbare manier worden bereikt? Concrete projecten…

Automatisering

Umati-hackathon versnelt intelligente koppeling machines en software

14-12 Dat gebeurde onder het motto ‘IoTize the Industry’. Bij de hackathon waren het umati-connectiviteitsinitiatief…

Verspanen

EMO wil met nieuw concept voor frisse wind zorgen

10-10 De claim van EMO Hannover is Innovate Manufacturing. Deze is gericht op de industrie,…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema