DMG Mori Seiki introduceert 15 nieuwe machines

DMG Mori Seiki presenteert in een stand van ruim 10.000 vierkante meter niet minder dan achttien wereldpremières, waaronder vijftien machines, op de EMO Hannover. De noviteiten weerspiegelen het streven naar verbetering van de functionaliteit (onder andere door beter zicht op het bewerkingsproces), de werkstabiliteit en de gebruikersvriendelijkheid. Los van alle techniek is er ook design-nieuws: klanten kunnen voortaan kiezen uit een ‘Black’- of een ‘White’-uitvoering. In totaal presenteert DMG Mori Seiki bijna honderd machines in Hannover.

Onder de naam Celos wordt een nieuw softwareconcept geïntroduceerd dat het proces van idee tot gereed product vereenvoudigt en versnelt. De programmatuur is compatibel met PPS- en ERP-systemen en kan in een netwerk met CADCAM-toepassingen worden opgenomen.    DMG Mori Seiki ontwikkelt voor deze programmatuur apps voor bijvoorbeeld het aan elkaar koppelen, documenteren en visualiseren van opdracht-, machine- en procesparameters. Op de EMO wordt twaalf apps gedemonstreerd, waaronder ‘Job Manager’ en ‘Job Assistant’ die de machineoperator ondersteunen bij het voorbereiden, optimaliseren en systematisch verwerken van productieopdrachten. Celos, dat open is naar toekomstige apps-uitbreidingen, is toepasbaar met de 21,5″ Ergoline in combinatie met Siemens of Mitsubishi-besturing.

Het Ecoline-machineprogramma is in 2008 opgezet voor doelgroepen met een bescheiden beurs. In Hannover beleven de CTX 450 en CTX 650 ecoline universele draaimachines met direct wegmeetsysteem hun wereldpremière. Binnen een compact oppervlak staat bij beide machines een relatief grote ruimte voor bewerking van relatief grote werkstukken ter beschikking. De machines hebben een ‘hoogdynamische’ servorevolver met optioneel tot 12 aangedreven gereedschappen, korte cyclustijden en een grote doorlaat (75 mm, optioneel 110 mm) alsmede een constructie (onder andere geleidingen) voor een hoge stijfheid en positioneerprecisie.

Een aandachttrekker op de beurs is de Dixi 270, een portaalfreesmachine voor precisiebewerking van tot 12 ton zware werkstukken. De machine beschikt over een bewerkingsruimte van 2700 x 2700 x 1600 mm en realiseert een drievoudig verbeterde volumetrische precisie van < 60 µm. De constructie met gietcomponenten uit GGG 60 biedt een maximale stijfheid en stabiliteit, ook bij de zware bewerking van omvangrijke onderdelen voor de vliegtuigbouw of zeer grote precisiematrijzen. Grote onderdelen met een diameter van 3000 mm, een hoogte van 1600 mm en een gewicht van 12 ton kunnen met bijvoorbeeld de Powermaster 1000 motorspil (1000 Nm koppel, 77 kW) efficiënt worden voorgefreesd en daarna met een hoge dynamiek en voedingssnelheid met hoge volumetrische precisie worden nabewerkt.

Ook op het gebied van de draaitechniek presenteert DMG Mori Seiki enkele wereldpremières, waaronder de Sprint 65, een aanvulling van het Sprint-draaiautomatenprogramma. De machine is voorzien van drie revolvers met 12 posities (aangedreven gereedschap met Direct Drive technologie, 9.000 toeren standaard, optioneel 12.000 toeren), waarvan de onderste als optie kan beschikken over een voor draaiautomaten unieke B-as met een bereik van -23,5° tot +258,5°, wat betekent dat met goedkope standaardgereedschappen bewerking onder negatieve hoeken mogelijk is. Ook twee revolvers is (als instapvariant) mogelijk; met het gepatenteerde Twin-concept is parallelle bewerking in twee onafhankelijke bewerkingsruimten mogelijk. De Sprint-machines, ontwikkeld voor efficiënt productiedraaien van grotere series, kunnen vergaand aan specifieke wensen van de gebruiker worden aangepast.

DMG Mori Seiki Benelux
Hal 2, stand A21

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Emo

Twee primeurs bij Behringer

11-09 De Duitse zaagmachinefabrikant Behringer komt met twee primeurs naar de EMO: de volledig nieuw…

Emo

Krachtige freeskoppen

11-09 Union Werkzeugmaschinen, dat sinds 1 augustus wordt vertegenwoordigd door Gelderblom Machines, presenteert nieuw ontwikkelde…

Emo

EMO biedt alles voor metaalbewerking

09-09 Van 16 t/m 21 september is het weer tijd voor de EMO Hannover. Tijdens…

Emo

Baykal plasmasnijmachine bevalt Van Dijk Ruijgrok

09-09 Machinehandel Overmars vertegenwoordigt al jaren Baykal. Tot dusverre werden vooral veel kantbanken en scharen…

Emo

Bahco toont vernieuwde 3853 TOP Fabricator

08-09 Bahco, producent van bandzagen voor het zagen van metaal/staal en moeilijk verspaanbare legeringen, toont…

Emo

Weiss presenteert CNC-bewerkingscentrum

08-09 De Chinese machinebouwer Weiss, in Europa vertegenwoordigd door Rogi Trading Holland uit Mierlo, zal…

Emo

Op ontdekkingsreis bij Sandvik Coromant

08-09 Snijgereedschappenproducent Sandvik Coromant komt op de EMO met een ware ontdekkingsreis en lanceert onder…

Emo

Energie-efficiency in de productie loont

08-09 Veel kopers van gereedschapmachines aarzelen als ze meer geld moeten uitgeven voor een energiezuinige…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV