Bandzagen.com, webwinkel voor bandzagen

0

De webwinkel bandzagen.com is sinds kort in de lucht. Een zaagconfigurator ondersteunt de bezoekers van de webwinkel in de keuze van hun bandzaag. Men hoeft vervolgens alleen nog de afmeting in te voeren en de prijs wordt automatisch berekend.

Bandzagen.com werkt met bandzagen van het topmerk Bahco. Deze worden – in tegenstelling tot de meeste bekende bandzaagfabricaten – in Nederland gelast en dat zorgt voor korte levertijden. “Wij leveren bijna alle zagen binnen een week”, zegt Sabine Toebes van Bandzagen.com. “In tegenstelling tot  andere aanbieders hebben wij bewust ervoor gekozen om niet zelf te lassen. Het lassen van bandzagen is namelijk een vak apart. Vaak is de lasnaad het zwakke punt van de bandzaag.”

Ook toebehoren
Bandzagen.com is er niet alleen voor bandzagen, maar ook voor toebehoren zoals snijolie en spanenborstels. Het is een handelsnaam van Promatt, de importeur voor onder andere Behringer bandzaagmachines, Eisele cirkelzaagmachines en FOM aluminiumbewerkingsmachines.

De lancering van de webwinkel heeft wel wat voeten in de aarde gehad. “Het concept bleek moeilijker dan wij in het begin dachten”, aldus Sabine Toebes. “Het was de bedoeling dat een rekenmodule de prijs per bandzaag direct uit zou rekenen. De formule is heel makkelijk, maar blijkbaar kwam er toch nog het een en ander bij kijken. De eerste websitebouwer is na een half jaar afgehaakt, tot onze spijt. De tweede was toch veel langer bezig dan wij verwacht hadden, maar uiteindelijk is het toch nog goed gekomen.”