Batterij Aandrijf Techniek neemt FAAM Benelux over

Batterij Aandrijf Techniek (BAT) in Nijkerk, importeur van TAB, Fronius en IEB laders en gespecialiseerd in service van tractiebatterijen, heeft alle activiteiten van FAAM Benelux in Almelo, overgenomen.

Het moederbedrijf, de Italiaanse FAAM Group, is van mening dat alleen een lokale organisatie de lokale markt optimaal kan bedienen. De FAAM Group heeft voor BAT gekozen vanwege diens jarenlange ervaring als leverancier van onder meer tractiebatterijen met de focus op BAT’s service op dat gebied.

FAAM-batterijen bewijzen hun waarde al meer dan 25 jaar bij tal van bedrijven zoals FIAT, Mercedes, KLM, British Airways, C1000, en staan ze op de shortlist bij meerdere OEM fabrikanten. Het gaat dan overigens niet alleen om tractiebatterijen, maar ook om stationaire, semi-tractie, starter- en Lithium-Ion batterijen. Daarnaast is er een uitgebreid programma van zowel conventionele als hoog frequent laders beschikbaar.
Enkele jaren geleden is een batterijlaadbewakingsysteem geïntroduceerd waarmee op afstand draadloos de status van elke batterij kan worden gecontroleerd.

Batterij Aandrijf Techniek wordt exclusief importeur voor de Benelux. Het huidige leveringsprogramma van TAB-batterijen zal naast het FAAM leveringsprogramma blijven bestaan. Om ook in de toekomst de serviceverlening op hoog niveau te kunnen houden neemt BAT ook een deel van het personeel van FAAM over. BAT verwacht met de overname van FAAM Benelux haar bestaande relaties én de FAAM-gebruikers in de toekomst nog beter en efficiënter van dienst te kunnen zijn.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Geen categorie

Jungheinrich stapt in batterijservice

20-04 Jungheinrich start in Nederland met onderhoud, reparatie en keuring van tractiebatterijen. Het bedrijf was…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen