Bauhuis IP overgenomen door HTM Technologies

De activiteiten van Bauhuis Industrial Partner in Goor zijn overgenomen door HTM Technologies in Hengelo en worden voortgezet onder de nieuwe naam HTM-IP. De volledige productie van HTM-IP wordt voortgezet in het huidige pand in Goor.

Bauhuis Industrial Partner is specialist in het vervaardigen en bewerken van nauwkeurige grote onderdelen voor de maakindustrie

Bauhuis Industrial Partner is specialist in het vervaardigen en bewerken van nauwkeurige grote onderdelen voor de maakindustrie. Het bedrijf was een kernonderdeel van de Bauhuis Group, die op 30 november jl. failliet werd verklaard door de Rechtbank Overijssel. Het insolventieteam van Kolkman advocaten voor Ondernemers onder leiding van de curator, mr. F. (Eddy) Kolkman, is direct met de afwikkeling aan de slag gegaan.

Dertien belangstellenden

Het personeel van Bauhuis hield ondertussen het bedrijf draaiende; lopende orders zijn uitgevoerd en afgeleverd en daardoor konden er door Mr. Kolkman succesvolle overnamegesprekken worden gevoerd met in totaal 13 belangstellende bedrijven.
Uiteindelijk is HTM Technologies in Hengelo de nieuwe eigenaar geworden van Bauhuis IP. Het bedrijf blijft gevestigd in Goor en 40 van de 55 medewerkers behouden hun baan. HTM Technologies is onderdeel van de PM Group met een achttal industriële ondernemingen in Nederland in de machinebouw. Door de overname van Bauhuis IP bestaat HTM Technologies nu uit vier divisies, die allemaal wereldwijd opereren. Dat zijn op de locatie Hengelo HTM Aerotec (complexe en grote bewerkingen en module assemblage) en HTM PSM (plaatbewerking en de assemblage van complexe mechatronische modules) en op de locatie Almere HTM Precision (hoognauwkeurige bewerking en module assemblage. Hier is nu dus HTM-IP in Goor aan toegevoegd voor de bewerking van grote onderdelen.

Bauhuis Solutions

De activiteiten van Machinefabriek Bauhuis zullen ongewijzigd voortgezet worden, maar zullen vanaf heden onderdeel uitmaken van een groep waarin meerdere machinebouwers samenwerken met ieder een eigen internationale positie. Tot deze groep behoren onder meer BOA Recycling Systems, Inmaco Solutions en Hoppmann Solutions. De naam Machinefabriek Bauhuis gaat plaats maken voor een nieuwe naam: Bauhuis Solutions.

Net als bij HTM-IP zal ook de volledige productie van Bauhuis Solutions in het huidige pand in Goor worden voortgezet.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X