Bemet en JDI slaan handen ineen voor online ontwerpen en bestellen

0

Zelf online een product configureren, het naar wens aanpassen en pas bestellen als alles klopt doet nu ook z’n intrede in de maakindustrie. Bemet en JDI werken hiervoor nu samen en kunnen zo een configure to order webapplicatie gekoppeld aan een ERP-systeem aanbieden.

Terwijl veel consumenten het op een beeldscherm samenstellen van een keuken, auto of badkamer op maat al langer kennen, staat dit in de zakelijke markt nog in de kinderschoenen. Door de samenwerking van JDI en Bemet kan de eindklant nu met de online product configurator de door hem gewenste producten en aantallen zelf op maat samenstellen en deze verwerken tot een concrete order. Een order die door slimme koppelingen vervolgens ook door hem zelf direct in productie gegeven kan worden. Voordelen voor bedrijven zijn onder andere snellere levertijden, kortere doorlooptijden, sneller en flexibeler inspelen op vragen vanuit de markt, betere kwaliteit van de producten, sneller offertes kunnen maken, foutmarge van 0, meer ruimte voor innovatie en lagere kosten, hogere marges.

Gegevens direct in ERP
De online product configurator van JDI is een mooie aanvulling op de ERP-oplossing van Bemet. Alle gegevens van de configurator over de productsamenstelling worden direct geplaatst in het ERP-systeem. Dit betekent een efficiënte totaaloplossing voor de klant omdat alle gegevens van de product configurator én alle informatie over offertes, orders, voorraad, inkoop, planning, capaciteit, productie en facturering geïntegreerd worden in één systeem. De eindklant configureert zelf het maatwerk product, bestelt dat in de gewenste aantallen en geeft de order in productie. Dat is eenvoudig gezegd de oplossing die de samenwerking tussen JDI en Bemet aan productiebedrijven biedt. Hierdoor verbeteren maakbedrijven de efficiency van hun bedrijfsprocessen en hun concurrentiepositie.

Live ervaren
Veel producten lenen zich ervoor om door de klant zelf samengesteld en besteld te worden zonder hulp of tussenkomst van de leverancier. Essentieel is dat de productspecificaties voor een maatwerk product overzichtelijk aangeboden worden in de ‘configure to order’ webapplicatie en deze voor het ‘order to production’ gedeelte worden gekoppeld aan het ERP-systeem. Juist dat bieden Bemet en JDI. ‘Configure to order to production’ is live te ervaren tijdens de TechniShow. Bemet en JDI (stand 11.C018) dagen samen de bezoekers uit om zelf aan de slag te gaan met het online ontwerpen van een product en hiervoor direct een order te plaatsen, zodat het maatwerk product ook daadwerkelijk direct geproduceerd wordt.

Bemet, hal 10, stand C024
JDI, hal 11, stand C018