Benelux-Dag Mitsubishi Electric valt in de smaak

0

Kennismaken met nieuwe de D-Cubes besturing en de wrijvingsloze Tubular Drive aandrijving met glaslinialen, de noviteiten van de nieuwe MV-serie draadvonkers van Mitsubishi Electric. Van die mogelijkheid werd grif gebruik gemaakt tijdens de Benelux-dag, die Mitsubishi vorige week organiseerde. De dag viel in de smaak bij haar bezoekers.

De dag stond in het teken van de EDM-machines van Mitsubishi Electric. Dymato, dat Mitsubishi in Nederland vertegenwoordigt, en Van Waasdijk, dat België en Luxemburg als werkgebied heeft, hadden beide vertegenwoordigers van diverse klanten uitgenodigd voor de dag in Ratingen, net over de grens bij Arnhem/Venlo. Daar konden zij onder meer het nieuwe democentrum van Mitsubishi Electric bewonderen.
Naast kennismaking met ‘The World of Mitsubishi Electric’ verzorgde Luth-Roger Neuendorf een presentatie over de groei van het Japanse concern Mitsubishi en de visie van Mitsubishi op de techniek en industrie. Het middagprogramma stond helemaal in het teken van de draad- en zinkvonktechnologie. De erodeertechnologen van Mitsubishi gaven waar nodig persoonlijk advies en toelichting op de EDM-machines en techniek.

Lagere draadkosten
Met name de MV-Connect en NewGen serie met D-Cubes besturing en de allernieuwste wrijvingsloze Tubular Drive aandrijving met glaslinialen sprong in het oog. Dankzij de gepatenteerde DMX-S (Digital Matrix Sensor) worden de vonkpulsen optimaal vormgegeven, wat resulteert in een verbeterde oppervlaktekwaliteit en, door de lagere doorvoersnelheid van de draad die mogelijk wordt, ook tot 40 procent lagere draadkosten. Verder biedt het nieuwe AT-draad invoersysteem de mogelijkheid tot het opnieuw invoeren in de vonkspleet en complexe situaties zonder waterstraal.

Colin Jennings van Dymato kijkt met een goed gevoel terug op de Benelux-Dag. Volgens hem was de uitwisseling van achtergrondinformatie en praktische toepassingen een goede combinatie. Hij constateert dat de belangstelling voor EDM-technologie van Mitsubishi verder toeneemt. Dat komt mede door de continue ontwikkeling van de vonktechnologie door het Japanse moederbedrijf. “Met dat in het achterhoofd kijken wij ook tevreden terug op de Benelux-Dag”, aldus Jennings.

www.dymato.nl