Besturing met favorietentoetsen voor lasapparaat Titan XQ puls

0

Inschakelen en onmiddellijk beginnen – EWM heeft extra functies toegevoegd aan de LP-XQ-besturing voor het MIG/MAG-multiproces-lasapparaat Titan XQ puls, waardoor het werk van lassers eenvoudiger wordt.

De nieuwe besturing maakt de omschakeling tussen de EWM-lasprocessen snel en eenvoudig. Een speciaal voordeel zijn de vijf favorietentoetsen: Hier kunnen lassers en de lastoezichthouders de individuele instellingen voor verschillende terugkerende lasopdrachten opslaan en later snel met een druk op de knop weer oproepen. Dat betekent meer gebruiksvriendelijkheid, tijdsbesparing en verhoging van de procesefficiëntie.

Snelle selectiefunctie
De LP-XQ-besturing is uitgerust met een nieuwe snelle selectiefunctie en optimaliseert de instelling en het werk zelf: Met de knop voor procesomschakeling kan eenvoudig worden gewisseld tussen de MIG/MAG-processen MIG/MAG Standard, forceArc, wiredArc, rootArc en coldArc. Daarnaast is het ook mogelijk om snel te wisselen tussen de standaard JOB‘s-, Puls- en Positionweld. De optimale karakteristiek wordt daarbij altijd automatisch aangepast aan de ingestelde basisinstellingen, zoals het materiaal van het lastoevoegmateriaal, de diameter en het gebruikte gas.

Favorietenlijst
Terugkerende instellingen kunnen worden opgeslagen met de LP-XQ. Heeft de lasser eenmaal de optimale parameters voor zijn lasopdracht gevonden, dan kan hij de individuele instelling opslaan op een van de in totaal vijf favorietentoetsen. Op die manier kan hij deze bij terugkerende lasopdrachten snel weer oproepen.

De favorietenlijst kan ook worden gebruikt om gecertificeerde lasprocessen met het MIG/MAG-multiproces-lasapparaat Titan XQ puls te beveiligen.

Gecertificeerde lasprocessen beveiligen
De favorietenlijst kan ook worden gebruikt om gecertificeerde lasprocessen te beveiligen: De lastoezichthouder kan de parameters voor een gecertificeerd lasproces invoeren op een van de favorietentoetsen. In vergrendelde toestand kan de lasser alleen de vooraf ingestelde lasparameters oproepen; zo worden afwijkingen voorkomen. Als de correctiemodus is geactiveerd, kan de lasser de parameters van de vooraf ingestelde favorieten binnen het ingestelde tolerantiebereik aanpassen. Een ander voordeel van de nieuwe LP-XQ-besturing is de visuele weergave van de vlamboogdynamiek. Zo geven LED-lampen duidelijk en zichtbaar aan, of de gebruiker de sterkte van de vlamboog heeft gecorrigeerd.

Toekomstige lasopdrachten
De nieuwe besturing vervolledigt de productportfolio van EWM in het gamma Welding 4.0. Het MIG/MAG-multiproces-lasapparaat Titan XQ puls bevat standaard alle innovatieve lasprocessen van EWM. Bovendien kunnen deze via de besturing geselecteerd worden. In combinatie met het Welding 4.0-lasmanagementsysteem ewm Xnet 2.0 biedt EWM op die manier een optimale werkomgeving waarin uiteenlopende lasopdrachten perfect kunnen worden uitgevoerd – of het nu gaat om toepassingen met dunne of dikke platen, vul-, dek- of grondlagen of in geforceerde posities.