Binzel toont compleet pakket voor cobot

0

Op de Welding Week toont Binzel Benelux in samenwerking met Abicor Binzel en Abicor Binzel Robotic Systems een overzicht van het hele gamma. Het accent ligt daarbij op een aantal nieuwe producten.

Ook bij Binzel Benelux krijgt lasautomatisering een belangrijke plaats gedurende de Welding Week. Zo toont het bedrijf ROBiPAK, een UR+ gecertificeerde oplossing voor MIG/MAG-lassen met de UR5(e) / UR10(e). Het is een compleet pakket voor de cobot en ontworpen om de installatie op een cobot snel te kunnen realiseren. Alle componenten, die zich reeds hebben bewezen in industriële robottechnologie, zijn aangepast aan de kenmerken van de robots van Universal Robots en staan garant voor hoogwaardige prestaties. De Profinet-communicatie tussen de robot en de iROB-stroombron van Abicor Binzel in de ROBiPAK verloopt via een speciaal ontwikkelde besturingsmodule. Dankzij een stabiele communicatie tussen de twee apparaten, aangevuld met een eigen URCap-ontwikkeling, kan men eenvoudig programma’s maken om te lassen met de UR Cobot. De commando’s ‘Start Welding’ of ‘Stop Welding’, evenals de functie ‘Set Lasparameters’, helpen om snel te programmeren. Daarom is de ROBiPAK interessant voor kleine series en vaak veranderende lastoepassingen.

Draadaanvoer
Met de MFS-V3.1 heeft Binzel een toekomstgericht draadtoevoersysteem voor lasertoepassingen ontwikkeld. Na de succesvolle upgrade van de eBOX-V3 werden de draadaanvoerunits verder geoptimaliseerd met als doel de draadaanvoerprestaties naar een nog hoger niveau te tillen en de gebruiks- en servicevriendelijkheid te verhogen. De precieze transmissie en de directe krachtoverbrenging in combinatie met de snelle en digitale motorbesturing met behulp van de nieuwe eBOX, vormen het middelpunt van het nieuwe MFS-V3.1 systeem. Het 2×2-aandrijfprincipe garandeert minimale slip en voorkomt vervorming van de draad. De korte acceleratie- en reactietijden, die belangrijk zijn voor lasertoepassingen, kunnen daardoor worden bereikt. De reële draadsnelheid van de aandrijving wordt bewaakt en geregeld door een ingebouwde encoder. De goede toegankelijkheid en de kwaliteit van de componenten zorgen voor een snelle en gemakkelijke vervanging van slijtdelen en vermindert zo de uitvaltijden. De aandrijvingen zijn kleiner en lichter en beschikken over uitgebreide aansluitmogelijkheden.
Tevens presenteert Binzel Benelux de vloeistofgekoelde W600-serie, nieuwe kouddraadsets voor de Abitig Grip Pro toortsen, nieuwe Abimig A / W pistolen en de rookafzuigunit xFUME VAC Advanced met rookafzuigpistolen RAB Grip HE, welke wordt gekenmerkt door een goede toegankelijkheid, een hoge afzuigefficiëntie en robuustheid.

Binzel Benelux, hal 4, stand A310