Blechexpo biedt compleet aanbod voor moderne plaatbewerking

De Blechexpo presenteert weer een compleet aanbod voor de moderne, toekomstgerichte plaatbewerking. Deze internationale vakbeurs voor plaatbewerking wordt van 7 tot en met 10 november voor de 16e keer gehouden in het beurscentrum van Stuttgart. Opnieuw samen met de vakbeurs Schweisstec voor verbindingstechniek.

Beeld van de vorige Blechexpo in 2021. Van 7 tot en met 10 november opent Messe Stuttgart opnieuw de deuren voor deze beurs en de Schweisstec. De mondkapjes zullen niet meer nodig zijn.

“We zijn klaar er helemaal klaar voor”, zegt Georg Knauer, projectmanager Blechexpo/Schweisstec bij beurspromotor Schall. “Negen volgeboekte beurshallen en een uitgebreid aanvullend programma van wereldklasse zullen de deskundige bezoekers inspireren.”

Efficiënt beursbezoek

Plaatwerk-, buis- en profielverwerking zullen plaatsvinden in hallen 1, 3, 5 en 9. De hallen 4 en 6 zijn gereserveerd voor stempeltechnologieën. Snijden, verbindings- en bevestigingstechnologieën worden gepresenteerd in hal 7. Hal 8 zal zich richten op pers- en vormtechnologieën. Ten slotte zullen in hal 10 de onderwerpen staal- en metaalservice en oppervlakteveredelingstechnologie aan bod komen.

De nieuw gestructureerde en duidelijker gedefinieerde indeling van het beurscomplex maakt het bezoek aan de beurs voor deskundige bezoekers efficiënter. Het scala aan onderwerpen dat door Blechexpo/Schweisstec wordt behandeld omvat efficiënte procestechnologieën voor moderne lasertechnologie, volledig geautomatiseerde robotachtige plaatbewerkingsmachines, precisiegereedschappen en systemen voor ponsen, buigen en vormen, evenals innovatieve micro-waterstraalsnijtechnologieën.

Deskundige bezoekers ervaren bij Blechexpo/Schweisstec het gehele procesverloop van de plaatbewerking met een hoge praktijkrelevantie. Leveranciers en investeringsbeslissers ontmoeten elkaar hier op gelijke voet en verkennen toekomstgerichte oplossingen die optimaal zijn afgestemd op de betreffende toepassing.

Aanvullend programma

De technische beurs in negen hallen wordt begeleid door een uitgebreid aanvullend programma. Dit zal grote aantallen deskundige bezoekers naar Stuttgart trekken en dankzij de actuele deskundigenpresentaties en discussies impact hebben op de dagelijkse bedrijfsvoering.

De Blechexpo Steel Convention 2023 zal op de eerste beursdag om 12.00 uur plaatsvinden en de aandacht vestigen op ‘Uitdagingen op de staalmarkten in 2023’. In samenwerking met Marketsteel Media is voor de tweede beursdag een ‘futureSteel’ congres georganiseerd.

Dagelijks Exhibitor Forum

Het dagelijkse Exhibitor Forum, dat al jaren populair is, is nu door de beurspromotor verder uitgebreid: sprekers van exposerende bedrijven zullen op alle beursdagen voor het eerst op Blechexpo/Schweisstec presentaties houden op verschillende fora die aansluiten bij de thematische structuur van de beurshallen: het Stamping Forum in hal 4 (1FO-01), het Schweisstec Forum in hal 7 (7515), het BEST Forum in hal 9 (9315) en het Steel Forum in Kongress West. Bovendien zullen er op de derde beursdag op 9 november aanvullende speciale forums met de brancheverenigingen ZVEI, IBU en EFB worden gehouden. De expertforums zijn volgens de beursorganisatie een waardevolle aanvulling op een beursbezoek waarbij bezoekers profiteren van de meest actuele specialistische kennis, maar ook inspiratie en netwerken. De toegang is gratis.

Blechexpo/Schweisstec is geopend van 7 tot 10 november – dinsdag tot donderdag van 9.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur. Alle praktische informatie over reis en verblijf is te vinden op de officiële website van de beurs.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?