Blokland Metaalbewerking breidt fors uit

De eerste maanden van 2019 staan bij Blokland Metaalbewerking vooral in het teken van uitbreiding. In januari is de Trumatic 7000 lasersnijmachine geïnstalleerd. Deze maand ontvangt Blokland als eerste in Nederland het TruLaser Center 7030, gevolgd door een Hedelius Acura 65EL voor de precisiebewerking van metalen werkstukken.

Blokland Metaalbewerking bestaat al meer dan vijftig als one-stop-shop specialist van ferro en non-ferro delen op halffabrikatenniveau. Het bedrijf uit Hardinxveld-Giessendam beschikt over een modern machinepark waarmee geautomatiseerde productie mogelijk wordt gemaakt. Dat kan gaan om onder meer buislasersnijden, lasersnijden, watersnijden, ponsen, kanten buigen, frezen, draaien of assemblage. In dit jaar voegde de metaalbewerker drie machines toe aan het reeds omvangrijke machinepark.

Eerste aanschaf in 2019
De Trumatic 7000 is in januari geplaatst en is inmiddels volledig inzetbaar. Het is een krachtige en capabele machine als het gaat om het ponsen, stansen of door middel van een laser uitsnijden van voorwerpen uit een metalen plaat. Met de 4 kilowatt sterke laserbron kunnen werkstukken uit tot 6 millimeter dik aluminium of roestvrijstaal gesneden worden. Bij staal is dit zelfs 8 millimeter. Bijzonder is de volautomatische aanvoer van de platen, die 3 bij 1,5 meter kunnen zijn.

Primeur
Deze maand heeft Blokland Metaalbewerking de primeur van het eerste TruLaser Center 7030 in Nederland. Ook dit is een lasersnijmachine, maar deze machine kan volledig zelfstandig opereren; van tekening tot aan uitgesorteerd product. Met een maximaal laservermogen van 6.000 Watt kan constructiestaal en RVS tot 12,7 millimeter dikte bewerkt worden. Voor aluminium, messing en koper geldt 6 millimeter. De 7030 wordt, inclusief vier buislasersnijders, de tiende lasersnijmachine voor Blokland. Ook wordt deze maand de Hedelius Acura 65EL geleverd. Met het vijf-assig bewerkingscentrum met automatische belading, een draai-zwenktafel en 255 verschillende gereedschappen kan een groot aantal precisiebewerkingen worden uitgevoerd.

Intern schuiven
De drie nieuwe machines volgen op een flink aantal machines dat Blokland Metaalbewerking al tot zijn beschikking had. Zo omvat het machinepark onder meer Adige buislasersnijders, Resato waterstraalsnijders, Hedelius en Okuma freesmachines, Mazak en Okuma draaibanken, meerdere Trumpf lasersnijmachines, bandzaagmachines van Amada en Kasto en kantbanken van Trumpf, Amada en SafanDarley. Om deze uitbreidingen kwijt te kunnen is er in de afgelopen maanden intern geschoven met de lasafdeling en de expeditie. De verplaatsingen zijn achter de rug en Blokland Metaalbewerking hoopt dat de machines eind deze maand operationeel zijn.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Trumpf recyclet EV-accu’s op industriële schaal met nieuwe lasersprocessen

12-06 Dat maakte het hightechbedrijf vandaag bekend tijdens een persconferentie. Trumpf ontwikkelt lasersystemen voor het…

Verspanen

Slijpen volgens de hoogste productienormen

10-05 De compacte slijpmachine GP25W is ideaal voor de precisiebewerking van kleine onderdelen die bijvoorbeeld…

Verspanen

Okuma rust machines uit met energiebesparende functies

25-04 Niet alleen tijdens het productieproces verbruiken werktuigmachines energie. Lange stilstandtijden, het onnodig draaien van…

Plaatbewerking

Mazak toont nieuwe CNC voor buissnijden

10-04 De FT-150 Fiber kan ronde, vierkante en rechthoekige buizen snijden met een diameter tot…

Verspanen

Hedelius presenteert compacte Tiltenta 7 NEO op huisshow

08-04 “Dit jaar hebben we onze huisbeurs het motto ‘Succesvol met Hedelius’ gegeven”, zegt algemeen…

Plaatbewerking

Amada verkoopt 200e Ventis-AJ 4 kW fiberlaser in Europa en lanceert zwaardere versie

03-04 Inmiddels heeft Amada ook de 6 kW-versie op de markt gebracht. Deze variant met…

TechnishowNieuws

Okuma draaicel is eenvoudige start in automatisering

09-03 De Genos L2000-e CNC-draaibank met de Robot Cell werd vorig jaar als totaalpakket voorgesteld…

Plaatbewerking

Trumpf showt instapmodellen voor laserlassen en kanten

04-03 Daarnaast is op de stand natuurlijk informatie beschikbaar over alle oplossingen die Trumpf voor…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV