Blokland Metaalbewerking breidt fors uit

De eerste maanden van 2019 staan bij Blokland Metaalbewerking vooral in het teken van uitbreiding. In januari is de Trumatic 7000 lasersnijmachine geïnstalleerd. Deze maand ontvangt Blokland als eerste in Nederland het TruLaser Center 7030, gevolgd door een Hedelius Acura 65EL voor de precisiebewerking van metalen werkstukken.

Blokland Metaalbewerking bestaat al meer dan vijftig als one-stop-shop specialist van ferro en non-ferro delen op halffabrikatenniveau. Het bedrijf uit Hardinxveld-Giessendam beschikt over een modern machinepark waarmee geautomatiseerde productie mogelijk wordt gemaakt. Dat kan gaan om onder meer buislasersnijden, lasersnijden, watersnijden, ponsen, kanten buigen, frezen, draaien of assemblage. In dit jaar voegde de metaalbewerker drie machines toe aan het reeds omvangrijke machinepark.

Eerste aanschaf in 2019
De Trumatic 7000 is in januari geplaatst en is inmiddels volledig inzetbaar. Het is een krachtige en capabele machine als het gaat om het ponsen, stansen of door middel van een laser uitsnijden van voorwerpen uit een metalen plaat. Met de 4 kilowatt sterke laserbron kunnen werkstukken uit tot 6 millimeter dik aluminium of roestvrijstaal gesneden worden. Bij staal is dit zelfs 8 millimeter. Bijzonder is de volautomatische aanvoer van de platen, die 3 bij 1,5 meter kunnen zijn.

Primeur
Deze maand heeft Blokland Metaalbewerking de primeur van het eerste TruLaser Center 7030 in Nederland. Ook dit is een lasersnijmachine, maar deze machine kan volledig zelfstandig opereren; van tekening tot aan uitgesorteerd product. Met een maximaal laservermogen van 6.000 Watt kan constructiestaal en RVS tot 12,7 millimeter dikte bewerkt worden. Voor aluminium, messing en koper geldt 6 millimeter. De 7030 wordt, inclusief vier buislasersnijders, de tiende lasersnijmachine voor Blokland. Ook wordt deze maand de Hedelius Acura 65EL geleverd. Met het vijf-assig bewerkingscentrum met automatische belading, een draai-zwenktafel en 255 verschillende gereedschappen kan een groot aantal precisiebewerkingen worden uitgevoerd.

Intern schuiven
De drie nieuwe machines volgen op een flink aantal machines dat Blokland Metaalbewerking al tot zijn beschikking had. Zo omvat het machinepark onder meer Adige buislasersnijders, Resato waterstraalsnijders, Hedelius en Okuma freesmachines, Mazak en Okuma draaibanken, meerdere Trumpf lasersnijmachines, bandzaagmachines van Amada en Kasto en kantbanken van Trumpf, Amada en SafanDarley. Om deze uitbreidingen kwijt te kunnen is er in de afgelopen maanden intern geschoven met de lasafdeling en de expeditie. De verplaatsingen zijn achter de rug en Blokland Metaalbewerking hoopt dat de machines eind deze maand operationeel zijn.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Maak kennis met Mazak Smooth Ai op METAVAK

25-09 “Hoewel we op onze achterwand de CV5-500, VCE-600, VCN-700 en de FT-150 buiserlasersnijmachine presenteren,…

MetavakNieuws

SafanDarley showt hybride kantpers op METAVAK

19-09 De H-Brake 110T-1600 Hybrid, opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën, is voorzien van…

Verspanen

Mazak toont zes machines live onder spaan

07-09 Één van de machines onder spaan is een nieuw twee-assig draaicentrum dat is ontwikkeld…

Verspanen

Mazak introduceert krachtige en scherp geprijsde VCE-600

31-08 De nieuwe, betaalbare VCE-600 is uitgerust met een verscheidenheid aan functies en nieuwe technologieën…

Verspanen

Haak moderniseert in één klap verspanend machinepark

25-08 Volgens directeur Freddy Haak beweegt de machinebouw steeds meer richting plaatbewerking. Om die reden…

Transport en Logistiek

Next level machinetransport

24-08 Jan van Dam vervoert al een aantal jaren alle machines die Okuma Benelux bij…

Plaatbewerking

Creatief meedenken

22-08 De gesprekken hiervoor kwamen op gang in 2020, toen Brabantia bezig was met de…

Plaatbewerking

Mazak denkt mee met de realiteit van de klant

17-08 Bij Mazak is Tim Depijpere geen onbekend gezicht. Hij werkte er eerder al 6…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X