Trumpf: Ook MKB kan elk moment instappen in digitalisering

Onder het motto ‘Get Conected!’ deelt Trumpf op de Brabantse Metaaldagen haar overtuiging dat een productie door een doelgerichte netwerkintegratie van informatie en materiaal, flexibeler, productiever en rendabeler kan worden.

Trumpf stimuleert op internationaal niveau de digitale transformatie in de eigen fabrieken. “We kunnen met hulp van digitalisering de doorlooptijden in onze fabrieken verkorten, de productiviteit opvoeren en de voorraadniveaus verminderen”, zei Chief Digital Officer Mathias Kamüller eind maart op de huisbeurs Intech van Trumpf in Ditzingen. “Onze klanten profiteren van een snellere orderverwerking en eenvoudigere bestelprocessen.”
Volgens Kamüller moeten de kansen van de digitalisering en nieuwe productietechnieken nu benut worden. “Ook MKB-bedrijven zouden zich af moeten vragen of ze klaar zijn voor de digitaal geïntegreerde toekomst en als ze dat nog niet zijn, moeten ze de veranderingen nu omarmen. Instap in digitalisering kan op elk moment en is ook voor kleine en middelgrote bedrijven mogelijk.”

Kunstmatige intelligentie
Op de Intech presenteerde Trumpf de eerste oplossingen met kunstmatige intelligentie voor de machinebouw. Toepassingen met KI worden ontwikkeld voor de eigen productie, maar ook in producten voor de klanten. Het concern zet KI onder andere in voor kwaliteitscontrole bij de productie van vlakbedlasers. “Met kunstmatige intelligentie kunnen we uit de data van onze machines nieuwe voordelen voor de productie afleiden. Zo verhoogt KI de prestatie van de geïntegreerde productie en daarmee de concurrentiekracht”, aldus Kamüller. En dat heeft de industrie in Europa hard nodig, benadrukte Chief Technology Officer Peter Leibinger. Hij constateert dat de klanten van Trumpf steeds meer worden geconfronteerd met stijgende kostendruk, vraag naar kleinere series en kortere levertijden. “De inzet van digitale en innovatieve productietechnieken en -methoden neemt snel toe en ontwikkelt zich tot een doorslaggevende factor om in de hoge lonen regio Europa ook in de toekomst concurrerend te blijven.”

Leibinger verklaarde dat het belangrijk is de steeds feller wordende internationale competitie goed in het oog te houden. Hij wijst vooral op de Verenigde Staten en China. “We moeten er rekening mee houden dat de maatschappij in de VS zeer open staat voor nieuwe technologieën en dat China de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie sterk stimuleert. Om de toppositie van de Europese industrie te handhaven is het belangrijker dan ooit dat de politiek grensoverschrijdend samenwerkt. We moeten de interne markt verdiepen om Europese krachten te versterken, de nodige infrastructuur voor digitale businessmodellen te scheppen en onderzoek en innovatie te stimuleren. Anders raken we achterop bij de VS en China.”

Trumpf, stand B014

Gratis-toegangskaarten-Brabantse-Metaaldagen

 

 

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Trumpf heeft handen vol aan ‘waanzinnige orderintake’

18-05 “De orderintake ligt 40 à 50 procent hoger dan vorig jaar en dat is…

Plaatbewerking

Krachtige 24 kW schijflaser van Trumpf richt zich vooral op zware industrie

04-05 De nieuwe TruDisk schijflasers zijn geschikt voor het snijden, lassen en bewerken van oppervlakken; ze…

Plaatbewerking

VDL lanceert online bestelplatform OrderOn.com

25-04 Maar het zal nog wel even duren voor het zover is. “We bouwen dit…

Plaatbewerking

Microjoints worden nanojoints

19-04 “Met onze nanojoints kunnen gebruikers de procesbetrouwbaarheid tijdens het lasersnijden verbeteren en verschillende werkstappen…

Plaatbewerking

TechniShow komt op cruciaal tijdstip

12-04 De sombere, zelfs wat negatieve geluiden rond TechniShow ontgaan Eisma en Mans niet. Zoals…

Automatisering

Productiviteitswinst met Trumpfs nieuwe Oseon-software kan oplopen tot 20%

21-03 De software omvat een reeks nieuwe opties om het transport van materialen flexibel en…

Plaatbewerking

MetaalNieuws thema/special Plaat & Buisbewerking

21-02 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Toeleveren

Teqnow begroet 1000ste deelnemer

19-01 Kaanen was samen met Rard Metz, programmamanager Smart Industry en Teqnow, op bezoek bij…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X