BMT Machine Tools toont drie machines op TechniShow

0

Tijdens de TechniShow demonstreert BMT Machine Tools de nieuwe 5-asser Hardinge|Bridgeport XT630/5Ax, het compacte bewerkingscentrum met palletwissel Hardinge|Bridgeport V480-APC en de Semi-conventionele draaibank Cazeneuve 360 Optimax.

BMT Machine Tools is sinds 1965 leverancier van draai-, frees- en slijpmachines voor de metaal- en kunststofverwerkende industrie. Tijdens de TechniShow toont het bedrijf uit Raamsdonksveer onder meer de Hardinge|Bridgeport XT630/5Ax met Heidenhain TNC640. Dit 5-assig bewerkingscentrum met een rondtafel van Ø 630 mm is de nieuwste generatie 5-assig bewerkingscentra en is ontwikkeld vanuit de “First piece right” filosofie; van lange insteltijden met proefproducten, naar nauwkeurige uitvoering van de (vooraf) geprogrammeerde banen. De XT630/5Ax is volledig digitaal, heeft een uitgekiend thermisch design (met onder andere standaard vloeistof gekoelde kogelomloopspindels) en is zijdelingse toegankelijkheid voor automatisering.

Hardinge|Bridgeport XT630/5Ax
De Hardinge|Bridgeport XT630/5Ax met Heidenhain TNC640 en een rondtafel van Ø 630 mm is de nieuwste generatie 5-assig bewerkingscentra.

Hardinge|Bridgeport V480-APC
De tweede machine die tijdens de TechniShow te zien is, is de Hardinge|Bridgeport V480-APC met Siemens 828D. Dit 3-assig bewerkingscentrum met een X-verplaatsing van 480 mm en automatische palletwissel, is geschikt voor kort lopende freesproducten. Doordat de V480-APC beschikt over een geïntegreerde pallet (tafel) wisselaar kan de machine worden beladen of ingesteld terwijl de bewerking doorgaat. Hierdoor wordt de wachttijd tussen producten geminimaliseerd.

Hardinge|Bridgeport V480-APC met Siemens 828D
De Hardinge|Bridgeport V480-APC met Siemens 828D is een 3-assig bewerkingscentrum met een X-verplaatsing van 480 mm en automatische palletwissel.

Thema
Ten slotte zijn livedemonstraties te zien van de semi conventionele draaibank Cazeneuve 360 Optimax met een draaidiameter van Ø 390 mm. BMT Machine Tools heeft voor deze selectie machines gekozen, vanwege het thema van de TechniShow. Het thema ‘maken mogelijk maken’ gaat over het goed omgaan met (schaarse) vakkrachten en mensen de ruimte geven om zich volledig te ontplooien in hun vakgebied. De filosofie van BMT Machine Tools is dat dit mogelijk wordt gemaakt als bewerkingsmachines zo zijn geconstrueerd dat neventijden tot een minimum worden beperkt en zijn voorbereid op industrie 4.0.