Boessenkool winnaar FME International Business Award

0

Machinefabriek Boessenkool heeft de FME International Business Award 2014 gewonnen. De Almelose grootverspaner, gespecialiseerd in machinebouw en reparatie, werd als het meest succesvolle internationaal actieve technologisch bedrijf gekozen tijdens het jaarlijkse netwerkevent FME Conecta in het Rabobank Auditorium in Utrecht.

Boessenkool ontwerpt en produceert onderdelen voor machinebouw, complete machines en apparaten en verzorgt machinereparatie, renovatie of opwaardering van bestaande machines. De omzet van Boessenkool is het afgelopen jaar met maar liefst 40% gestegen, met name door de ontwikkeling van nieuwe producten en R&D. Op de Hannover Messe heeft Boessenkool veel indruk gemaakt met de lancering van de eerste elektrische tractor.
De andere twee genomineerde bedrijven waren tandwielspecialist Bierens Machinefabrieken en Translift, de producent van innovatieve afvalinzamel– en containertransportsystemen, die sinds kort tot de VDL groep behoort.
Met deze award onderstreept FME het exportbelang van de Nederlandse industrie. Daarnaast wil de ondernemersorganisatie van de technologische industrie met deze prijs bedrijven inspireren tot internationaal succes. FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming, die de prijs overhandigde aan Boessenkool-directeur Eelco Osse: “Boessenkool is zo’n inspirerend bedrijf en verdient deze prijs terecht. Het zijn dit soort innovatieve ondernemingen die een belangrijke bijdrage leveren aan onze export. De export die zo cruciaal is voor de verdienkracht van ons land.”

FME Conecta
FME Conecta is het netwerkevent voor internationaal actieve bedrijven uit de technologische industrie. Dit jaar stond het thema ‘Internationaal groeien’ centraal. Toonaangevende sprekers deelden hun visie op de ontwikkelingen in het internationale speelveld.