BPG Sieben Bouwmaterialen viert 100-jarig bestaan

Hard werken en normaal doen, dat is het motto bij BPG Sieben Bouwmaterialen. Het Heerlense familiebedrijf viert dit jaar zijn 100-jarig bestaan en is in die periode uitgegroeid tot een begrip in Zuid-Limburg. Directeur-eigenaar Wout Sieben (40) praat met trots over zijn onderneming.

Wat in 1918 begon als een kleine kalkbranderij in Ubachsberg, is inmiddels uitgegroeid tot een totaalleverancier van bouwmaterialen met vestigingen in Heerlen en Kerkrade. Na 100 jaar staat de vierde generatie aan het roer bij BPG Sieben Bouwmaterialen. Oprichter Jozef Sieben, de overgrootvader van Wout, werd opgevolgd door opa Wiel, die het stokje overdroeg aan vader Jos. Wout trad in 2006 in dienst als medewerker en werd 3 jaar later directeur-eigenaar.

Kwaliteit voorop
BPG Sieben Bouwmaterialen verkoopt bouwmaterialen in de ruimste zin van het woord. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in ruwbouw, afbouw en tegels. In de vestigingen in Heerlen en Kerkrade werken inmiddels 30 medewerkers. “Wij richten ons op zowel de zakelijke als de particuliere klant”, geeft Wout aan. “Mensen die A-merken willen kopen en op zoek zijn naar goed advies, weten ons te vinden.” Het Heerlense bedrijf onderscheidt zich onder meer door bestellingen snel te leveren. Wout: “Doordat we een grote voorraad én een groot wagenpark hebben, kunnen we bestellingen direct samenstellen en leveren. Uiteraard tegen een correcte prijs. Daarbij staat service hoog in het vaandel. Zo informeren we de klant op tijd over het tijdstip waarop we langskomen en kunnen we op hoogte lossen.” Kwaliteit is leidend bij het familiebedrijf. Dat geldt voor de materialen en de medewerkers. “Al onze medewerkers zijn geschoolde professionals met hart voor de zaak”, aldus Wout. “Zij denken mee met de klant en laten zich daarbij niet afremmen door regels en systemen, wat bij de grote bouwmarktketens wel vaak gebeurt.”

Trots
Wout is al 28 jaar betrokken bij het bedrijf. Als 12-jarige begon hij met uithelpen tijdens de schoolvakanties. Hij is enorm trots op het 100-jarig jubileum van BPG Sieben Bouwmaterialen. “Ik vind het vooral mooi dat elke generatie de vrijheid heeft gekregen om het bedrijf met de tijd mee te laten gaan. Mijn opa, mijn vader en ik hebben de ruimte gekregen om fouten te maken en zo een stukje eigen ondernemerschap te creëren.” Die vrijheid geeft Wout zelf ook aan zijn medewerkers. “Ik verwacht van hen dat ze verantwoordelijkheid nemen. Daarbij mogen ze absoluut fouten maken, als ze er maar van leren.” Veel medewerkers zijn al lange tijd in dienst bij BPG Sieben Bouwmaterialen. “Wat betekent dat ze het prettig vinden om bij ons te werken”, stelt Wout. “Ook daar ben ik trots op. Zonder hen hadden we dit jubileum niet bereikt. Als hier op een zaterdagavond brand uitbreekt, staat het gros van de medewerkers op de stoep om te helpen. Dat zegt genoeg, denk ik.”

Themaweek voor klanten
Naast een gezellig uitje met alle medewerkers organiseerde het bedrijf een themaweek om het jubileum te vieren. Wout: “Die week bestond uit 4 thema-avonden voor klanten, waarbij we de nieuwste materialen koppelden aan scherpe acties en uitleg van de fabrikanten. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. De week werd afgesloten met een groot feest voor onze klanten. De thema-avonden en het feest waren een groot succes. We overwegen dan ook om later dit jaar nogmaals een themaweek te organiseren.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Würth 60 jaar in Nederland

04-04 In 1962 richtte Reinhold Würth samen met H.J. Lastdrager, met wie hij al enige…

Plaatbewerking

Blozo viert 60 jarig bestaan

23-02 “Mijn familie zat altijd al in de metaal. Mijn opa Huub, officieel Hubert, koos…

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Verspanen

Style CNC Machines: 30 jaar liefde en passie voor het vak

12-06 Nu, 30 jaar later, is het nieuwe hoofdkantoor het kloppende hart van de Nederlandse…

Verbinden

Valk Welding viert zestigjarig jubileum

22-03 Met de oprichting van ‘LAS Verkoopmaatschappij’ startte de vader van Remco H. Valk op…

Verspanen

JEVA Metaalbewerking viert 25-jarig jubileum

25-01 JEVA Metaalbewerking uit Lopik beleefde dit jaar een bijzondere nieuwjaarsdag. Het bedrijf vierde namelijk…

Toeleveren

Buvo vol plannen in jubileumjaar

19-02 Met vergevorderde plannen voor een verdere uitbreiding van de geautomatiseerde bewerkingshal Buvo 4.0 en…

Werkplaatstechniek

Meer vermogen kleine haakse slijpers

05-02 Metabo heeft een power-upgrade voor de kleine haakse slijpers uitgevoerd. Aan de compact-klasse werd…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X