B&R maakt drukknoppen overbodig

0

B&R maakt een nieuwe vorm van intuïtieve bediening mogelijk. Veelgebruikte bedieningsfuncties zijn nu direct in het glas van de touchscreen panels van het automatiseringsbedrijf geïntegreerd. Dit maakt drukknoppen overbodig en voorkomt dat stof en vuil het apparaat binnendringen. B&R noemt de panelen daarom ideaal voor omgevingen waar de strengste hygiënische eisen gelden, zoals de voedingsmiddelen-, farmaceutische en medische technologie-industrie.

B&R biedt alle HMI-varianten aan met een ‘projected capacitive touchscreen’ met bijbehorende zogenaamde ‘finger guides’. Deze vingergeleiders (groeven) kunnen elke vorm en grootte hebben, waardoor een optimale integratie van alle soorten schuif- en draairegelaars in de HMI-applicatie mogelijk is. Dit zorgt ervoor dat het hele schermoppervlak voor de weergave van inhoudelijke informatie gebruikt kan worden. De gepatenteerde voelbare vingergeleiders maken ‘eyes-off’ bediening mogelijk. Operators kunnen zo instellingen aanpassen en hun aandacht volledig bij de machine houden.

Ergonomische vingergeleiders

De ergonomische vingergeleiders zijn ongeveer 1 mm diep en kunnen mat of helder afgewerkt zijn. De geïntegreerde knoppen en draaischakelaars slijten nooit. De schermen zijn verkrijgbaar in afmetingen van 5″ tot 24″ zowel als Automation Panel en als Panel PC.

Hygiënisch ontwerp

De touchscreen panels met vingergeleiders zijn geschikt voor de voedingsmiddelen-, farmaceutische en medische technologie-industrie. Naast het eenvoudig te reinigen touchscreen zijn de panelen ook verkrijgbaar met een randloze, roestvrijstalen IP69K behuizing. B&R touchscreen panels met een hygiënisch ontwerp zijn gemaakt van materialen met een hoge resistentie, zoals glad roestvrij staal, hoogwaardige polyester bekledingen en speciale afdichtmiddelen.