Automatisering B&R integreert 3D-printer in productiestroom

Roboze heeft zijn topmodel 3D-printer, de Argo 500, uitgerust met een geavanceerde automatiseringsoplossing van B&R. De printer integreert additive manufacturing in de industriële productiestroom met continue hoge precisie en volledige procescontrole.

Roboze gebruikt een B&R-automatiseringssysteem om zijn 3D printer te integreren in de industriële productie.

Het verkort de doorlooptijd en verlaagt de kosten voor het maken van op maat gemaakte metalen vervangingsonderdelen die onder extreme omstandigheden worden gebruikt in industrieën zoals de lucht- en ruimtevaart, de energiesector en de motorsport.

Additive technologie is veelbelovend om fabrikanten te helpen met de snel veranderende markteisen. Inconsistente resultaten en het ontbreken aan industriële integratie belemmeren  nog vaak een vaste plek voor 3D-printers op de fabrieksvloer naast de traditionele bewerkingsmachines. “Onze samenwerking met B&R heeft bewezen dat 3D-printers, indien ze vanaf het begin zijn ontworpen als volledig verbonden industriële machines, veel meer kunnen dan alleen prototyping”, zegt Roboze’s oprichter en CEO, Alessio Lorusso. “Dankzij de automatiseringsoplossing die we samen met B&R ontwikkeld hebben, zal onze additive technologie de weg naar de toekomst van additive productie wijzen.”

Uitgebreide besturing en connectiviteit

De Argo 500 biedt een geautomatiseerde besturing van elke stap in het hoge-temperatuur printproces. Na elke printcyclus genereert het een procesgegevenslogboek om een digitaal model te creëren en daarmee ieder geproduceerd onderdeel automatisch te certificeren. Connectiveit op afstand maakt voorspellende diagnostiek mogelijk om zo de beschikbaarheid en productiviteit te maximaliseren. Bovendien kunnen op afstand nieuwe functies worden toegevoegd en parameters worden geoptimaliseerd.

Mechatronische nauwkeurigheid

Het besturingssysteem en Roboze’s gepatenteerde riemloze technologie verhogen de printsnelheid en leveren een nauwkeurigheid die zes keer hoger ligt dan wat kan worden bereikt met riemaangedreven printers. Deze nauwkeurigheid is cruciaal, omdat de Argo 500 superpolymeren en composietmaterialen print ter vervanging van metaallegeringen in toepassingen waar ze worden onderworpen aan hoge temperaturen, agressieve chemicaliën en extreme mechanische belasting. De onderdelen moeten voldoen aan hoge eisen op het vlak van materiaaleigenschappen en maattoleranties die voorheen alleen konden worden bereikt met traditionele processen zoals spuitgieten of CNC-bewerking.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Leering Hengelo showt nieuwe features Lang en 3D print nabewerking

17-08 Van Lang-Techniek worden de nieuwe Quick Point moduleplaten, Makro Grip contourbekken en functionele toevoegingen…

TechnishowNieuws

TechniShow geeft antwoord op alle vragen over 3D printen

10-08 Met twee pleinen wordt 3D printen één van de hoofdthema’s tijdens TechniShow. Op het…

3D

Industrieel 3D-printen: van prototyping naar serieuze productietechnologie

13-07 3D-printen ontwikkelt zich in rap tempo als digitale productietechnologie. Bedrijven zetten het in om…

3D

Wanneer is 3D-metaalprinten zinvol?

12-04 Veel producten zijn inderdaad printbaar, maar het is echter niet altijd zinvol om dat…

3D

Samenwerking MetaalNieuws en Flam3D

12-04 Tenminste vier keer per jaar zal in MetaalNieuws uitgebreid aandacht worden besteed aan 3D-printen.…

3D

Bijeenkomst over mogelijkheden 3D-printen

28-03 Tijdens deze bijeenkomst bij de 3D Makers Zone in Haarlem worden praktische use cases…

3D

Innovatiehotspot Perron038 kan positie verstevigen

23-02 Wethouder economie René de Heer en Marius Woldberg, directeur van Perron038, ondertekenden onlangs de…

3D

ABB vervangt gieten reserveonderdelen door 3D-printen

16-02 ABB Turbocharging produceert en onderhoudt high-end turbocompressoren. Het bedrijf onderhoudt meer dan 200.000 turbo’s…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X