Automatisering B&R integreert 3D-printer in productiestroom

Roboze heeft zijn topmodel 3D-printer, de Argo 500, uitgerust met een geavanceerde automatiseringsoplossing van B&R. De printer integreert additive manufacturing in de industriële productiestroom met continue hoge precisie en volledige procescontrole.

Roboze gebruikt een B&R-automatiseringssysteem om zijn 3D printer te integreren in de industriële productie.

Het verkort de doorlooptijd en verlaagt de kosten voor het maken van op maat gemaakte metalen vervangingsonderdelen die onder extreme omstandigheden worden gebruikt in industrieën zoals de lucht- en ruimtevaart, de energiesector en de motorsport.

Additive technologie is veelbelovend om fabrikanten te helpen met de snel veranderende markteisen. Inconsistente resultaten en het ontbreken aan industriële integratie belemmeren  nog vaak een vaste plek voor 3D-printers op de fabrieksvloer naast de traditionele bewerkingsmachines. “Onze samenwerking met B&R heeft bewezen dat 3D-printers, indien ze vanaf het begin zijn ontworpen als volledig verbonden industriële machines, veel meer kunnen dan alleen prototyping”, zegt Roboze’s oprichter en CEO, Alessio Lorusso. “Dankzij de automatiseringsoplossing die we samen met B&R ontwikkeld hebben, zal onze additive technologie de weg naar de toekomst van additive productie wijzen.”

Uitgebreide besturing en connectiviteit

De Argo 500 biedt een geautomatiseerde besturing van elke stap in het hoge-temperatuur printproces. Na elke printcyclus genereert het een procesgegevenslogboek om een digitaal model te creëren en daarmee ieder geproduceerd onderdeel automatisch te certificeren. Connectiveit op afstand maakt voorspellende diagnostiek mogelijk om zo de beschikbaarheid en productiviteit te maximaliseren. Bovendien kunnen op afstand nieuwe functies worden toegevoegd en parameters worden geoptimaliseerd.

Mechatronische nauwkeurigheid

Het besturingssysteem en Roboze’s gepatenteerde riemloze technologie verhogen de printsnelheid en leveren een nauwkeurigheid die zes keer hoger ligt dan wat kan worden bereikt met riemaangedreven printers. Deze nauwkeurigheid is cruciaal, omdat de Argo 500 superpolymeren en composietmaterialen print ter vervanging van metaallegeringen in toepassingen waar ze worden onderworpen aan hoge temperaturen, agressieve chemicaliën en extreme mechanische belasting. De onderdelen moeten voldoen aan hoge eisen op het vlak van materiaaleigenschappen en maattoleranties die voorheen alleen konden worden bereikt met traditionele processen zoals spuitgieten of CNC-bewerking.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

3D-printing creëert nieuwe mogelijkheden voor Seco Tools

23-03 Het ontwikkelen en vervaardigen van prototypes door middel van additive manufacturing (AM) wordt steeds…

3D

SLS geeft Schneider Eletric nieuwe productiemogelijkheden

23-01 De Schneider Electric Group is met meer dan 160.000 werknemers wereldwijd een van de…

3D

Twee productielijnen voor industrieel 3D-printen

21-12 In Berlijn en Georgensgmünd heeft het team onlangs metalen componenten geproduceerd met 3D-printen, wat…

3D

3D-printer maakt gepersonaliseerde vingergewrichtsimplantaten dankzij AI

02-12 Wanneer vingergewrichten inflexibel worden, bijvoorbeeld na een sportongeval of als gevolg van reumatoïde artritis,…

3D

Trumpf maakt 3D-printen met nieuwe metalen mogelijk

23-11 “Het poeder is een belangrijk onderdeel van additive manufacturing. Ons doel is om onze klanten…

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

Hoogproductieve bewerkingscel laat zien wat kan

24-08 Hoogtepunt is een hoogproductieve bewerkingscel (‘high-productivity machining cell’) met geïntegreerde procesbesturing. Doel van deze…

TechnishowNieuws

Leering Hengelo showt nieuwe features Lang en 3D print nabewerking

17-08 Van Lang-Techniek worden de nieuwe Quick Point moduleplaten, Makro Grip contourbekken en functionele toevoegingen…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen