Brainport Industries Campus geopend door koning Willem-Alexander

0

Koning Willem-Alexander heeft Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven officieel geopend. Tijdens een rondgang over de Campus bezocht de koning KMWE, Summa College en Fieldlab Flexible Manufacturing.

Daarna startte het officiële programma. Met de komst van circa 1500 BIC-medewerkers, BIC-studenten en vele genodigden uit binnen- en buitenland was de gecreëerde zaal in een van de grote hallen een bijzondere setting. Onder leiding van presentator Merijn Doggen startte het programma. Ferdinand Gremmen (SDK Vastgoed/VolkerWessels), Petra van Lange (College van Bestuur Summa), Erik van Merrienboer (Gedeputeerde Provincie Noord-Brabant), Stijn Steenbakkers (Wethouder Economische Zaken Gemeente Eindhoven) en Burgemeester Jorritsma van Eindhoven vertelden over hun bijdrage aan en hun visie op de toekomst van BIC.

De koning activeerde een hightech robot, die vervolgens de laatste hand legde aan een Coin. Aan het einde van de ochtend plaatste de Koning deze Coin in het kunstwerk, waarmee de opening officieel werd. Een bijzondere dag en een grote mijlpaal voor de hightech maakindustrie.

Tijdens een rondgang over de Campus  bezocht de koning KMWE, Summa College en Fieldlab Flexible Manufacturing. (Foto’s: BIC/SDKVastgoed)
Tijdens een rondgang over de Campus bezocht de koning KMWE, Summa College en Fieldlab Flexible Manufacturing. (Foto’s: BIC/SDKVastgoed)

Vergaande samenwerkingsverbanden
De eerste Fabriek van de Toekomst op Brainport Industries Campus heeft een omvang van 100.000 vierkante meter. Hier wordt the next generation van de hightech maakindustrie opgeleid in een ‘state of art’ werk- en leeromgeving. Brainport Industries Campus is het thuisfront voor vergaande samenwerkingsverbanden tussen toeleveranciers, specialistische bedrijven en innovatieve onderwijs- en kennisinstellingen in de Brainportregio. De campus zal in totaal vijf fabrieken omvatten.