Marketiger groeibriljant op BIC

Het was al wel de verwachting dat Marketiger snel uit zijn nieuwe jasje zou groeien op Brainport Industries Campus (BIC). Maar dat het zó snel zou gaan, dat verbaast ook CEO Maikel de Wit van het in 3D printing gespecialiseerde bedrijf.

Eerder dit jaar nam Marketiger samen met AM-Flow en Additive Center zijn intrek in een 200 vierkante meter grote ruimte. En nu verhuist het al naar een nieuwe plek in BIC, waar niet alleen bijna vier keer zoveel ruimte is, maar ook de omstandigheden ideaal zijn voor het proces van additive manufacturing. “Toen we hier kwamen, zei ik al dat ik verwachtte dat BIC de ideale plek zou zijn om onze groei te kunnen faciliteren”, licht Maikel de Wit toe. “Dat is helemaal uitgekomen, alleen veel sneller dan ik had kunnen denken.”

Hij verklaart de groei met een verwijzing naar een combinatie van de juiste technologie en de beste omstandigheden. “Je kunt bij wijze van spreken de allersnelste printerkop maken, die krijgt pas waarde als ook zaken als postprocessing, marktbewerking en de voorzieningen op locatie kloppen. De manier waarop alle factoren voor ons op BIC bij elkaar komen, heeft voor ons deze grote sprong vooruit mogelijk gemaakt.”

Juiste mix

Ferdinand Gremmen, directeur SDK Vastgoed (Volkerwessels) en verantwoordelijk voor BIC, bekijkt de bewegingen bij Marketiger met tevredenheid. “Het is geweldig om te zien hoe zo’n jong bedrijf mede dankzij de omstandigheden die wij ze kunnen bieden zo’n stormachtige groei aankan. Voor ons is het ook weer het bewijs dat juist de mix die we hier in huis hebben – met grote en kleine bedrijven en diverse onderwijsinstellingen – blijkt te werken. Het is juist die combinatie die ervoor zorgt dat ons ecosysteem in balans is. Iedere huurder heeft iets te bieden voor het geheel en samen leveren we de unieke kracht die BIC zo kenmerkt.”

Belangrijk aspect in de groei die Marketiger heeft doorgemaakt is het samenwerkingsmodel op de campus. Ferdinand Gremmen: “Wat dat betreft is het mooi om te zien dat Marketiger zo snel ook echt zijn plek heeft gevonden op BIC. Dat zit in strategische samenwerkingen die zijn gevormd op BIC, zoals met Yaskawa en K3D. Maar ook zeker in de mentaliteit van ‘elkaar even helpen’ zoals die leeft op BIC, waarbij Anteryon helpt bij het precisie-meten van de prints van Marketiger en Marketiger juist weer onderdelen print voor Anteryon. Puur omdat je buren bent en elkaar ontmoet ontstaan hier mooie kansen.”

Logica in de processen

Op de nieuwe locatie verwacht Marketiger meer dan nu gebruik te kunnen maken van een productievloer die past bij de behoeften van een groeiend bedrijf als het zijne. Maikel de Wit: “We moeten niet alleen onze productiecapaciteit uitbreiden, maar ook meer logica aanbrengen in de daarbij horende processen. Nu moeten we telkens machines verplaatsen om ruimte te maken voor de groeiende voorraad. Dat kost tijd en geld. Daarnaast staan overal in onze ruimte printjes die moeten drogen. Al die verplaatsingen gaan ten koste van onze productiviteit; ik kijk echt uit naar de nieuwe situatie.”

Inmiddels heeft Marketiger een productie van honderden prints per dag; het logistieke proces dat daarbij hoort kan op de nieuwe locatie prima gefaciliteerd worden. De Wit: “Sterker nog, op die plek houden we zelfs al rekening met een eventuele verdere uitbreiding. De stroomvoorziening, de ventilatie en alles wat daarbij komt zijn zo ingericht dat we makkelijk verder kunnen opschalen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Solar Team Eindhoven en Brainport Industries Campus tekenen sponsorovereenkomst

30-03 In september 2020 is een nieuw team gestart aan hun avontuur bij het Solar…

Bedrijf en Economie

5G Fieldlab KPN op BIC focust op maakindustrie

27-02 KPN heeft een tweede locatie van het Industry 5G Fieldlab geopend op Brainport Industries…

Bedrijf en Economie

Brainport Industries Campus geopend door koning Willem-Alexander

04-10 Koning Willem-Alexander heeft Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven officieel geopend. Tijdens een rondgang…

Personeel en Opleiding

FutureTec vernieuwt onderwijs voor maakindustrie

02-10 Op 1 oktober was de officiële aftrap van FutureTec, een samenwerkingsverband tussen bedrijven en…

Bedrijf en Economie

Koning Willem-Alexander opent Brainport Industries Campus

16-09 Op donderdagochtend 3 oktober opent Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander officieel Brainport Industries Campus (BIC)…

Automatisering

Officiële opening nieuwe vestiging Yaskawa Benelux

10-07 Op feestelijke wijze is de nieuwe vestiging van Yaskawa Benelux op de Brainport Industries…

Toeleveren

Dutch Technology Week officieel geopend

22-05 Op maandag 20 mei is de Dutch Technology Week officieel geopend. Ruim 180 liefhebbers…

Automatisering

Real-life test met AGV’s

08-05 Het Fieldlab Advanced Manufacturing Logistics (AML) heeft haar real-life testomgeving op de Brainport Industries…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X