Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

0

Ik zit me net enorm te verdiepen in de gossip van Story en Privé, als een ‘stralend witte jas’ met dito mond vol tanden mij vrolijk binnen wenkt; ‘komt u maar meneer van den Hurk’. Zij zal best altijd de lente in haar ogen hebben, maar ik heb meer de mood van een lammetje dat mak zijn controle tegemoet dartelt. De assistente legt me horizontaal om voorwerk te doen voor de tandarts, die heen en weer pendelt tussen de diverse behandelkamers.

Mijn oog valt op de halfjaarlijks niet op te lossen rebusposter op het plafond. Ik besluit mijn afleiding te zoeken in gebeurtenissen van de afgelopen periode. Door de felle lamp sluit ik m’n ogen en gedachten brengen mij naar de drie verschillende fieldlabs waar wij actief zijn. Digitaal samenwerken in de keten is daarbij een van de doelen binnen de Smart Industry en dus ook binnen ons bedrijf. Fieldlab ‘Smart Connected Supplier Network’ (SCSN) is een initiatief van de topsector HTSM, Brainport Industries, softwareleveranciers en TNO om het proces in de hightech maakindustrie te stroomlijnen en verbeteren.

Het digitaal koppelen van ICT-systemen tussen bedrijven is niet eenvoudig. SCSN werkt eraan om efficiënte en veilige uitwisseling van data te automatiseren. Binnen de afdelingen van de Cromvoirtse, en ook bij ons andere bedrijf Felix Philips, maken we hier steeds meer gebruik van. Zo geeft bijvoorbeeld een lasersnijmachine een seintje, zodat de volgende bewerking al weet dat het aan de slag kan. Als we dan ook zoveel mogelijk systemen in de keten aan elkaar koppelen geven we ‘de BV Nederland’ een voorsprong. Dat wij geloven in digitalisering blijkt wel uit het feit dat we in no time van één naar drie ICT’ers gegroeid zijn.
Oefff! De haak die zojuist door mijn mond leek te dansen brengt me met een ferme prik terug in mijn stoel. ‘Zo, dat was hem weer’. Nog voor ik denk dat ik er weer een tijdje tegen kan, komt het onheilspellende nieuws van de tandarts zelf; ‘u moet een keertje terugkomen voor een klein gaatje meneer van den Hurk’. Tegenwoordig is het daar zo efficiënt geregeld dat controles en ‘het echte werk’ gescheiden zijn in het proces, tussen de tandarts en zijn assistenten. Ook daar zijn ze dus volop bezig met het optimaliseren van hun proces. Terwijl ik met m’n jas half aan naar buiten loop mompel ik in mezelf; ‘zo, die zijn ook ontzettend lean en mean.’