Breman versterkt maritieme positie met overname Wesco

Breman Machinery neemt Wesco IJmuiden over. Hiermee versterkt Breman Machinery haar aanwezigheid op de maritieme markt.

Wesco IJmuiden is actief in de Dredging- en Offshore markt, gespecialiseerd in engineering van nieuwbouw en aanpassingen, montage en onderhoud aan boord van schepen.

Wesco IJmuiden is actief in de Dredging- en Offshore markt, gespecialiseerd in engineering van nieuwbouw en aanpassingen, montage en onderhoud aan boord van schepen. Kenmerkend voor het bedrijf zijn de flexibiliteit en slagvaardigheid tijdens geplande en ongeplande havenstops van zee- en baggerschepen.

Breed werkterrein

Hiervoor biedt Wesco een uitgebreid palet van producten en diensten voor een breed werkterrein: van licht plaatwerk, met staal, rvs en aluminium, tot zware constructies en apparaten voor diverse branches. Wesco heeft een tekenkamer om samen met klanten hun ideeën en ontwerpen uit te werken. Het productengamma is divers en bestaat naast de tailor made ontwerpen uit veel toepassingen waaronder installaties en apparatuur voor de windmolen- en de baggerindustrie, zuigkoppen en stort-afsluiters, grippers, hijswerktuigen en kranen en staalconstructies.

Veel mogelijkheden

Directeur Henk Breman van Breman Machinery in IJsselmuiden kijkt terug op een goed overnameproces: “Nu kijken we vooruit naar de vele mogelijkheden die we in huis hebben met onze havens, grote hallen en machines, maar vooral met ons team!”

Breman Machinery is vooral bekend als specialist in grote machinale bewerkingen. Het bedrijf maakt onderdelen voor (internationale) opdrachtgevers, die actief zijn in bijvoorbeeld de offshore, olie & gas en offshore wind. Minder bekend is dat Breman ook veel plaatwerk doet. Hiervoor is echter recent het nieuwe bedrijf Breman Bending opgericht, waarvoor momenteel in IJsselmuiden een compleet nieuwe fabriek wordt gebouwd en ingericht.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Breman Bending volgt kompas van LVD

13-01 De bouw van de nieuwe fabriek van Breman Bending is in volle gang. Deze…

Plaatbewerking

Breman Bending zet in op nieuwe koers

16-11 Breman Machinery in Genemuiden gaat zijn plaatwerkactiviteiten op een veel hoger plan brengen. Hiervoor…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X