Breman Bending zet in op nieuwe koers

Breman Machinery in Genemuiden gaat zijn plaatwerkactiviteiten op een veel hoger plan brengen. Hiervoor is het nieuwe bedrijf Breman Bending opgericht. Dit zal opereren vanuit een nieuw bedrijfspand dat momenteel in aanbouw is. Ook de activiteiten van Plaatwalserij Purmerend verhuizen hier naartoe. De hele operatie gaat gepaard met een ingrijpende modernisering van het machinepark.

In de markt staat Breman Machinery vooral bekend als specialist in grote machinale bewerkingen. Het bedrijf maakt onderdelen voor (internationale) opdrachtgevers, die actief zijn in bijvoorbeeld de offshore, olie & gas en offshore wind. “Het is in de markt veel minder bekend dat wij ook veel plaatwerk doen”, zegt CEO Henk Breman.

“Hiervoor beschikken we onder andere over kantbanken van 1000, 320 en 100 ton. Dat zijn machines van LVD die weliswaar gedateerd zijn (de oudste is van 1975), maar nog steeds probleemloos functioneren. We hebben hiermee altijd kleinere series wat dikker en preciezer plaatwerk geproduceerd. Deels voor onze eigen projecten, waar veel wals- en zetwerk in zit, maar ook voor branches als scheepswerven, de luxe jachtbouw, kraanbouw en machinebouw.”

Door de focus op de machinale bewerkingen en de uitbreiding van de machinefabriek zijn de plaatwerkmachines op de achtergrond geraakt. “Maar door de groei en ontwikkeling van ons bedrijf beseften we dat de logistiek van onze plaatbewering moest worden verbeterd. De vraag was of we dat nog wel met de oude machines moesten doen of dat we beter konden moderniseren.”

De eerste machine die LVD aan Breman Bending levert is een ToolCell XT kantbank met automatisch wisselsysteem en vergroot gereedschapsmagazijn, de eerste in Nederland.

De eerste machine die LVD aan Breman Bending levert is een ToolCell XT kantbank met automatisch wisselsysteem en vergroot gereedschapsmagazijn, de eerste in Nederland.

Nieuwe productiehal

Dat laatste gebeurt nu. De bouw van een nieuwe productiehal van 2000 vierkante meter voor Breman Bending is al gestart. Deze zal naar verwachting in september 2021 klaar zijn. Hier komen diverse nieuwe machines en oplossingen van LVD te staan. De eerste machine die de  Belgische machinebouwer levert is een ToolCell XT kantbank met automatisch wisselsysteem en vergroot gereedschapsmagazijn, de eerste in Nederland. Deze komt in december al en zal voorlopig worden geïnstalleerd op de oude locatie.

Later volgen nog twee kantbanken. Ook gaat LVD een 3000 ton, 8 meter kantbank die van Plaatwalserij Purmerend verhuist naar de nieuwe fabriek ombouwen en voorzien van een nieuwe besturing. Tevens levert LVD de software voor het offline programmeren van de kantbanken.

In de nieuwe fabriek komt ook een lasersnijmachine. Deze wordt uitgerust met een bevelkop zodat ook laskanten kunnen worden gesneden. Breman: “Een goede laser hebben we gewoon nodig. We doen nu nog veel knip- en zetwerk, maar dat is ouderwets.” Tot slot levert LVD nog een ultramodern platenmagazijn.

Als dit allemaal is gerealiseerd – de machines worden gespreid over een periode van 12 maanden geïnstalleerd – is Breman Bending optimaal ingericht voor het produceren van kleinere series wat dikker en preciezer plaatwerk. “Dat deden we al en dat blijven we doen, maar nu veel beter”, zegt Breman. “Breman Bending heeft straks een aantrekkelijk aanbod van buig- wals- en zetwerk dat uitstekend aansluit bij de huidige markt. We verwachten dat onze plaatwerkactiviteiten hierdoor zullen groeien.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

LVD presenteert nieuwe lijn paneelbuigmachines

15-11 Het nieuwe gamma met ultrasnelle paneelbuigsystemen werd vorige week op de Blechexpo in Stuttgart…

Automatisering

Morris Solutions stapt in kantbank-automatisering

07-11 Eigenaar Morris Giaccone van Morris Solutions in Joure merkt bij zijn klanten een enorme…

Plaatbewerking

LVD presenteert innovaties op elk vlak op Blechexpo

25-10 Phoenix FL is het flexibele, allround lasersnijsysteem van LVD. De nieuwe Phoenix FL-6525 biedt…

Plaatbewerking

Besten Machines present met lasers, kantbank en schaar

05-10 De twee Senfeng fiberlasers zijn gloednieuw en hebben een aantal belangrijke verbeteringen. Een van…

Plaatbewerking

LVD maakt robotkanten voor iedereen bereikbaar

19-09 De robotisering van het kantproces neemt momenteel een hoge vlucht. Veel plaatwerkbedrijven kiezen voor…

Plaatbewerking

Kantbanken van Blom Opmeer zijn weer helemaal top

19-07 Blom Opmeer realiseert met professionele apparatuur en efficiënte werkprocessen vele projecten voor opdrachtgevers door…

Plaatbewerking

Robotkanten in een stroomversnelling

03-07 Het robotkanten is in ons land in een stroomversnelling gekomen. “Van de tien gesprekken…

Automatisering

D-Cell van LVD verkleint stap naar gerobotiseerd kanten

08-05 D-cell is een competitief geprijsde robotkantcel bestaande uit een hydraulische afkantpers met 50 ton…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?