Breman Bending zet in op nieuwe koers

Breman Machinery in Genemuiden gaat zijn plaatwerkactiviteiten op een veel hoger plan brengen. Hiervoor is het nieuwe bedrijf Breman Bending opgericht. Dit zal opereren vanuit een nieuw bedrijfspand dat momenteel in aanbouw is. Ook de activiteiten van Plaatwalserij Purmerend verhuizen hier naartoe. De hele operatie gaat gepaard met een ingrijpende modernisering van het machinepark.

In de markt staat Breman Machinery vooral bekend als specialist in grote machinale bewerkingen. Het bedrijf maakt onderdelen voor (internationale) opdrachtgevers, die actief zijn in bijvoorbeeld de offshore, olie & gas en offshore wind. “Het is in de markt veel minder bekend dat wij ook veel plaatwerk doen”, zegt CEO Henk Breman.

“Hiervoor beschikken we onder andere over kantbanken van 1000, 320 en 100 ton. Dat zijn machines van LVD die weliswaar gedateerd zijn (de oudste is van 1975), maar nog steeds probleemloos functioneren. We hebben hiermee altijd kleinere series wat dikker en preciezer plaatwerk geproduceerd. Deels voor onze eigen projecten, waar veel wals- en zetwerk in zit, maar ook voor branches als scheepswerven, de luxe jachtbouw, kraanbouw en machinebouw.”

Door de focus op de machinale bewerkingen en de uitbreiding van de machinefabriek zijn de plaatwerkmachines op de achtergrond geraakt. “Maar door de groei en ontwikkeling van ons bedrijf beseften we dat de logistiek van onze plaatbewering moest worden verbeterd. De vraag was of we dat nog wel met de oude machines moesten doen of dat we beter konden moderniseren.”

De eerste machine die LVD aan Breman Bending levert is een ToolCell XT kantbank met automatisch wisselsysteem en vergroot gereedschapsmagazijn, de eerste in Nederland.

De eerste machine die LVD aan Breman Bending levert is een ToolCell XT kantbank met automatisch wisselsysteem en vergroot gereedschapsmagazijn, de eerste in Nederland.

Nieuwe productiehal

Dat laatste gebeurt nu. De bouw van een nieuwe productiehal van 2000 vierkante meter voor Breman Bending is al gestart. Deze zal naar verwachting in september 2021 klaar zijn. Hier komen diverse nieuwe machines en oplossingen van LVD te staan. De eerste machine die de  Belgische machinebouwer levert is een ToolCell XT kantbank met automatisch wisselsysteem en vergroot gereedschapsmagazijn, de eerste in Nederland. Deze komt in december al en zal voorlopig worden geïnstalleerd op de oude locatie.

Later volgen nog twee kantbanken. Ook gaat LVD een 3000 ton, 8 meter kantbank die van Plaatwalserij Purmerend verhuist naar de nieuwe fabriek ombouwen en voorzien van een nieuwe besturing. Tevens levert LVD de software voor het offline programmeren van de kantbanken.

In de nieuwe fabriek komt ook een lasersnijmachine. Deze wordt uitgerust met een bevelkop zodat ook laskanten kunnen worden gesneden. Breman: “Een goede laser hebben we gewoon nodig. We doen nu nog veel knip- en zetwerk, maar dat is ouderwets.” Tot slot levert LVD nog een ultramodern platenmagazijn.

Als dit allemaal is gerealiseerd – de machines worden gespreid over een periode van 12 maanden geïnstalleerd – is Breman Bending optimaal ingericht voor het produceren van kleinere series wat dikker en preciezer plaatwerk. “Dat deden we al en dat blijven we doen, maar nu veel beter”, zegt Breman. “Breman Bending heeft straks een aantrekkelijk aanbod van buig- wals- en zetwerk dat uitstekend aansluit bij de huidige markt. We verwachten dat onze plaatwerkactiviteiten hierdoor zullen groeien.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Tweede editie 4Innovatorsdays krijgt meer inhoud

11-10 Om de tweede editie van de 4Innovatorsday nog meer inhoud te geven, hebben de…

MetavakNieuws

Besten Machines pakt uit met Haco

25-09 Maar het accent zal vooral op Haco liggen. Besten Machines is sinds begin dit…

Plaatbewerking

LVD’s eerste Ulti-Form buigcel in de Benelux gaat naar De Cromvoirtse

21-09 Met deze investering heeft De Cromvoirtse echt een knoop door gehakt. De leverancier van…

Plaatbewerking

Breman versterkt maritieme positie met overname Wesco

23-08 Wesco IJmuiden is actief in de Dredging- en Offshore markt, gespecialiseerd in engineering van…

Plaatbewerking

De 4Innovators komen terug, met gast-partners

14-07 In de industriële omgeving van dit innovatieve bedrijf zullen de vier vaste partners hun…

Plaatbewerking

LVD lanceert online Resource Center

01-07 In het Resource Center krijgen bezoekers zicht op de actuele status van metaalbewerking van…

Plaatbewerking

Productieve buislaser LVD geschikt voor complex werk

28-06 Met een grote invoerlengte van 8500 mm snijdt de TL 8525 buizen met een…

Plaatbewerking

Retrofit beste optie voor kantbank WIFO-Anema

16-06 WIFO-Anema is een begrip op het gebied van landbouw- (vooral de akkerbouw) en voorzetapparatuur.…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X