Brink Industrial toont nieuwe gezicht

Voor het eerst sinds jaren nam Brink Industrial begin september weer deel aan TIV Hardenberg. De plaatwerkspecialist uit Hoogeveen toonde hier haar nieuwe gezicht. “Wij zijn getransformeerd van een productie georiënteerd bedrijf naar een marketing/verkoop georiënteerd bedrijf”, aldus sales manager Henk Flederus. Deze transitie rendeert volgens hem nu al: “Onze orderportefeuille explodeert bijna.”

Brink Industrial was tot 2008 een trouwe exposant op TIV Hardenberg. De crisis raakte het bedrijf echter hard en men heeft een aantal jaren nodig gehad om zich aan te passen aan de nieuwe marktsituatie. Daar waar Brink van oudsher grote volumes produceerde, daar staat nu het gericht ontzorgen van iedere individuele klant voorop. Het is een ‘one stop shopping’ bedrijf, van productontwikkeling en engineering tot en met productie en afwerking.
De Drentse toeleverancier beschikt over meer dan 160 machines, waarmee alle handelingen op het gebied van plaatbewerking kunnen worden verricht. Het bedrijf is sterk in dieptrekken en forceren en beschikt ook over een hoogwaardige poedercoatlijn. De 45 medewerkers leveren een breed pakket producten en halffabrikaten, met  de focus op plaatdikten van 0,4 tot en met 3 mm.

Nieuw elan
Sinds vorig jaar zomer wordt het bedrijf gerund door een nieuwe, jonge bedrijfsleiding. Directeur Wido van den Bosch heeft niet alleen gezorgd voor een nieuwe visie, maar ook voor een nieuw elan. Brink Industrial wil onder zijn leiding groei realiseren om de concurrentiepositie te behouden en te verstevigen en zo voortdurend te kunnen investeren in modernisering van de productiecapaciteit.
Flederus en zijn collega’s gaan tegenwoordig de dialoog aan met hun klanten. “Want alleen door met elkaar in gesprek te gaan, kom je er achter wat de echte behoefte is. Dan ontdek je bijvoorbeeld dat de klant die gewend is aan het bestellen van een grote hoeveelheid, eigenlijk helemaal geen 10.000 stuks in één keer wil bestellen, maar veel liever kleinere aantallen voor specifieke orders wenst. Daar kunnen wij prima voor zorgen en de klant is daar blij mee.” Door de grote en brede kennis van plaatwerk, kan Brink Industrial ook adviseren over het slimmer produceren van producten. “Daarom worden we graag in een vroeg stadium betrokken bij een idee voor een product.  Want door slim te engineeren kun je enorm besparen op total life cycle cost van een product. Je kunt het modulair maken en ervoor zorgen dat er minder of helemaal niet meer aan gelast hoeft te worden. Zo kun je geld besparen en een kwaliteitsslag maken.”

Volwaardige partner
Door de nieuwe werkwijze heeft Brink Industrial al vele nieuwe klanten mogen begroeten, ook buiten Nederland, waardoor de omzet inmiddels fors groter is dan voor de crisis.
In de zomer van 2013 heeft men de volledige productie van een Noors metaalbedrijf overgenomen. Dit bedrijf produceerde haar producten enerzijds zelf en anderzijds werden delen uitbesteed naar China en Letland. Brink neemt nu het volledige pakket voor haar rekening. Vanzelfsprekend was de prijs belangrijk, maar daarnaast was de logistieke kracht van Brink Industrial van doorslaggevende betekenis. Flederus noemt de samenwerking met deze Noorse partner een mooi voorbeeld van hoe Brink Industrial werkt. “Als we de pijplijn met de klant eenmaal hebben ingericht, zijn we 100 procent betrouwbaar. We willen een volwaardige partner zijn voor onze klanten. Voor de beste prijs, zodat zij verder kunnen met hun klanten in de keten.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Productie industrie 5,5 procent lager in januari

12-03 Ook in de voorgaande negen maanden van 2023 kromp de productie op jaarbasis. Daling…

Bedrijf en Economie

Productie industrie 10 procent lager in november

10-01 De meeste bedrijfsklassen van de industrie produceerden in november minder dan in dezelfde maand…

Bedrijf en Economie

Productie industrie ruim 9 procent lager in mei

10-07 De meeste bedrijfsklassen van de industrie produceerden minder dan in dezelfde maand een jaar…

Bedrijf en Economie

Productie industrie ruim 12 procent lager in april

12-06 Dit is de grootste daling na april 2009. Ook in de drie voorgaande maanden…

Bedrijf en Economie

Productie neemt weer toe

01-02 De Nevi PMI steeg in januari van 48.6 naar 49.6 en gaf daarmee de…

Bedrijf en Economie

Productie industrie in november fractie gekrompen

11-01 De helft van alle bedrijfsklassen in de industrie produceerde in november minder dan in…

Bedrijf en Economie

Productie industrie in juli met 4% gegroeid

12-09 Iets minder dan de helft van alle bedrijfsklassen in de industrie produceerde in juli…

Bedrijf en Economie

Krimp productie en nieuwe orders

05-09 De daling van het aantal exportorders was groter dan die van het totale aantal…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV