Bystronic actief met webinars

0

Nu het coronavirus klantenbezoeken, beurzen, congressen en huisshows onmogelijk maakt, organiseren diverse machineleveranciers webinars om hun (potentiële) klanten te informeren over allerlei zaken. Een leverancier die dit nadrukkelijk oppakt is Bystronic.

De afgelopen weken bood de Benelux-vestiging van de Zwitserse machinefabrikant al webinars online calculeren voor plaatwerkers aan in samenwerking met Radan, Metal Heaven en Smart Part. Tijdens elke sessie werd de online software gedemonstreerd en was er ruimte voor vragen.

Fabrieksdemo’s buigen

Inmiddels is Bystronic ook gestart met live webdemo’s buigen, die worden georganiseerd vanuit de fabriek in Gotha (D). De machines die worden gedemonstreerd zijn:

Xpert 40 + Mobile Bending Robot (30 april en 6 mei)
Xpert 80 met MBR en Transport band (4 mei en 11 mei)
Xpert Pro Extended (7 mei)
Xpert Pro Bending Cell (12 mei)

Deze webinars starten telkens om 9.30 uur en worden herhaald om 15.00 uur.  Belangstellenden kunnen voor het complete overzicht of deelname een e-mail sturen. De deelname is gratis.

Plannen en geautomatiseerd ontbramen

Vanwege de goede ervaringen zijn er in mei ook weer Nederlandstalige webinars. In voorbereiding is onder meer een webinar met als thema ‘Plannen in een plaatwerkbedrijf’. Wat komt daarbij kijken? Welke software-tools zijn er beschikbaar? Hoe kan men hierin getraind worden? Dit webinar wordt gedaan in samenwerking met Spartners.

Een tweede webinar dat in voorbereiding is, behandelt het thema ‘Het ontbraamproces, geautomatiseerd opgenomen in de Smart Factory’. Dit doet Bystronic Benelux in samenwerking met Timesavers. Een van de aandachtspunten is hoe zoiets kan worden gerealiseerd als de diversiteit van plaatwerkdelen groot is. Wat is er mogelijk om de ontbraammachine in een automatisch proces te laten meedraaien?
De datums voor deze webinars staan nog niet vast, maar geïnteresseerden kunnen zich alvast aanmelden door het sturen van een mail naar Hans van de Meerakker, Sales Manager Benelux.

De vorige webinars van online calculeren – en ook die van geautomatiseerd buigen – zijn ook terug te kijken.