Bystronic Benelux neemt Weber Laserservice over

0

Bystronic Benelux heeft per 1 mei de jarenlange servicepartner Weber Laserservice in Heteren overgenomen. “Hiermee worden we in één klap de grootste en sterkste service- en ondersteuningsorganisatie in een steeds dynamischer wordende markt, zowel ter plaatse bij de klant als in backoffice”, zegt Marco de Jong, managing director van Bystronic Benelux in Meerkerk.

Weber Laserservice is al 15 jaar actief in de Benelux, Duitsland en daarbuiten en gespecialiseerd in Bystronic-machines. Bystronic Benelux heeft het bedrijf voor 100% overgenomen. Marco de Jong: “Een zeer ervaren en hoogopgeleid team van technici kan nu elke klant van elke omvang en met elke generatie Bystronic-machines nog beter en sneller ondersteunen.”

Patrick van den Berg en Martin van de Weg, voormalige eigenaren van Weber Laserservice, voegen toe: “We zijn opgetogen dat we in de toekomst onder het dak van onze voorkeurspartner Bystronic zitten. De krachtenbundeling van onze twee bedrijven zal leiden tot verdere significante synergiën die de klant duidelijk ten goede zullen komen.”

Ook buisbewerking

Weber Laserservice heeft zich gespecialiseerd in het onderhoud, de opleiding, de installatie en de handel van Bystronic-lasersnijmachines. Het bedrijf speelt tegenwoordig ook een belangrijke rol in de markt voor tweedehands lasersnijmachines. Het is al vele jaren gecertificeerd partner van Bystronic en is in het verleden uitgeroepen tot de beste servicepartner van Bystronic Benelux. Naast service en ondersteuning voor vlakbedlasers, kantpersen, automation en software worden deze diensten nu ook aangeboden in de buisbewerkingssector. Zo krijgt de Bystronic-klant deskundige ondersteuning van een enkele partner.

Klantenondersteuning cruciaal

“Van personeelsinkrimping is geen sprake. Klantenondersteuning is immers absoluut cruciaal voor Bystronic, nu en in de toekomst”, vervolgt Marco de Jong. “Met de integratie van Weber Laserservice in Bystronic Benelux bestrijken we alle sectoren. Iedere klant profiteert van deze hogere efficiëntie, ongeacht welk lasersnijsysteem hij in zijn machinepark heeft.”