Bystronic gaat samenwerken met buislaserproducent TTM Laser

0

Bystronic gaat samenwerken met de Italiaanse producent van buislasersnijmachines  TTM Laser. Hierdoor kan Bystronic naast hoogwaardige systeemoplossingen voor het snijden en buigen van plaatmateriaal de klanten nu ook bedienen met systeemoplossingen voor de bewerking van buizen en profielen.

De systeemoplossingen die Bystronic de plaatwerksector aanbiedt, omvatten lasersnij- en buigsystemen, passende automatiseringsoplossingen, opslagsystemen en softwareoplossingen die al deze processtappen integreren. Voor veel plaatbewerkers is de uitbreiding van hun productie met buisbewerking echter een interessante optie om hun productieaanbod te verbreden. Deze behoefte kan de Zwitserse machinebouwer dankzij het strategische partnerschap met TTM Laser nu goed invullen.

Grote formaten
TTM Laser is een succesvol Italiaans technologiebedrijf in Cazzago San Martino (provincie Brescia). Het bedrijf telt veertig medewerkers en richt zich helemaal op de ontwikkeling van 3D lasersystemen voor het snijden van buizen en profielen in grote formaten, alsmede het lassen van grootformaat plaatmateriaal. Hiermee wordt een breed spectrum laseroplossingen aangeboden. Gebruikers bewerken met de machines van TTM Laser bijvoorbeeld buismateriaal met een diameter van 12 tot 815 mm.

Ideale partners
“TTM Laser en Bystronic vullen elkaar aan als ideale partners“, zegt Bystronic CEO Alex Waser. “Wij breiden hiermee ons bestaande portfolio uit met extra technologieën en knowhow op het gebied van buis- en profielbewerking. Hiermee bieden we onze klanten een nog veelzijdiger aanbod.“

Fiorenzo Castellini, CEO TTM Laser, benadrukt: “Bystronic is op het gebied van plaatbewerking een van de technologische marktleiders.  Onze technologieën en filosofie passen daar uitstekend bij. Ze maken innovatieve procesoplossingen mogelijk. De samenwerking met Bystronic en de toegang tot hun wereldwijde verkoop- en servicenetwerk geeft ons de mogelijkheid om klanten met een beter dienstverleningsaanbod tegemoet te treden.“

Het gezamenlijke doel van Bystronic en TTM Laser is om met dit partnerschap knowhow te bundelen en de ontwikkeling van innovatieve productieoplossingen te bevorderen. De samenwerking behelst vooralsnog gezamenlijke activiteiten op het gebied van verkoop.