CAD2M presenteert nieuwe dddrop 3D-printer op RapidPro

0

CAD2M mag, als Benelux reseller van dddrop, de nieuwe industriële dddrop 3D-printer voor het eerst aan de wereld presenteren. Dat gaat gebeuren tijdens de RapidPro op 4 en 5 maart in Veldhoven.

De laatste dddrop 3D-printer die op de markt werd geïntroduceerd is de EVO Twin, die wordt ingezet door tal van bedrijven over de hele wereld. Het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van dddrop heeft het afgelopen jaar gewerkt aan de ontwikkeling van een compleet nieuwe 3D-printer. Het ontwerp hiervan wordt momenteel nog geheim gehouden op de R&D-afdeling van IFAdamas, het moederbedrijf van het merk dddrop. Dat klantervaringen een belangrijke rol spelen in het ontwerp- en ontwikkelingsproces van de nieuwe 3D-printer staat vast. Het dddrop-team belooft een verfrissende nieuwe look en veel nieuwe functies ten opzichte van zijn voorganger. “We hebben onze jarenlange ervaring in de maakindustrie en onze kennis van 3D-printen in het nieuwe ontwerp verzameld”, zegt Alfred Uytdewilligen, eigenaar van CAD2M en hoofd van de R&D-afdeling van IF-Adamas. “De nieuwe machine wordt op maat gemaakt voor innovatieve professionals en we werken dag en nacht om een product te leveren dat hun creativiteit zal ontketenen.”

De nieuwe 3D-printer zal beschikbaar zijn kort na de lancering in maart. Tot die tijd tellen CAD2M en dddrop samen af via launch.dddrop.com. Wie op de hoogte wil blijven kan zich  inschrijven voor de productupdates via deze website.

Lancering tijdens RapidPro

CAD2M heeft er voor gekozen de nieuwe 3D-printer te lanceren tijdens de 10e editie van RapidPro in Veldhoven. Deze vakbeurs presenteert het complete Digitale Productie ecosysteem: Define. Design. Produce. Van productdefinitie, design, prototyping, (low volume) productie tot en met post processing. De complete workflow wordt doorlopen en getoond. Zo ook het 3D-printproces dat steeds meer wordt ingezet voor prototyping, low volume production maar ook voor andere doeleinden.  De nieuwe dddrop 3D-printer is te zien op stand 510 van CAD2M.