CAD2M presenteert zelf samen te stellen 3D-printer

Tijdens de RapidPro in Veldhoven heeft CAD2M, als Benelux reseller van dddrop, de nieuwste dddrop 3D-printer voor het eerst aan de wereld gepresenteerd: de Rapid One – een volledig zelf samen te stellen, schaalbare 3D-printer.

“We hebben onze jarenlange ervaring en kennis van het 3D-printen in de maakindustrie in het nieuwe ontwerp verzameld”, zegt Alfred Uytdewilligen, eigenaar van CAD2M en hoofd van de R&D-afdeling van dddrop 3Dprinters. “We hebben een machine ontworpen welke op maat gemaakt wordt voor innovatieve professionals, niets staat hun creativiteit nog in de weg.”

Configureer eigen 3D-printer

Het bijzondere van de Rapid One 3D-printer is het schaalbare frame. Elke 3D-printer wordt op maat gemaakt. Kies zelf de afmetingen van het printoppervlak, uitgaande van een minimale grootte van 300x300x300 mm, schaalbaar zowel in  X – Y én Z richting. Een te klein printbed voor het snel produceren van kleine series is dus bijvoorbeeld verleden tijd. Niet alleen in grootte of hoeveelheden van modellen die in één keer geprint kunnen worden wil dddrop 3D-printers de engineer alle ontwerp vrijheid bieden, maar ook op het gebied van verschillende printmaterialen. Elk printmateriaal heeft een andere printconfiguratie nodig om tot de perfecte 3Dprint te komen. Daarom beschikt de dddrop Rapid One over een gesloten printkamer, die geconditioneerd kan worden, en een eenvoudig verwisselbare printkop. Deze printkoppen zijn ook volledig zelf samen te stellen, zodat elk gewenst materiaal geprint kan worden. De printkop configuratie houdt onder andere rekening met het vermogen van het verwarmingselement en de grootte en het materiaal van de nozzle. Door het vloeistofgekoelde systeem in de printkop wordt de temperatuur perfect gereguleerd voor het ultieme printresultaat. Of er nu snel grote ruwe modellen geprint moeten worden of juist hele gedetailleerde modellen van een specifiek materiaal, met de Rapid One wordt de juiste omgeving per 3D-printer gecreëerd.

Nieuw tijdperk in 3D printen

Dat elke engineer andere wensen en behoeften heeft weten ze bij CAD2M maar al te goed. Al meer dan 25 jaar ondersteunen ze tijdens vele complete productontwikkelingsprocessen in de maakindustrie. CAD2M streeft er naar elk proces zo efficiënt mogelijk in te richten en daar sluit de nieuwe 3D-printer perfect bij aan. Elke engineer kan vanaf nu zijn of haar eigen 3D-print platform samenstellen, geheel naar de wensen en behoeften die aansluiten bij zijn of haar product(ontwikkelingsproces).

Lancering op RapidPro

CAD2M lanceerde de nieuwe 3D-printer tijdens de 10e editie van RapidPro in Veldhoven. Deze vakbeurs presenteerde onlangs het complete Digitale Productie ecosysteem: Define. Design. Produce. Van productdefinitie, design, prototyping, (low volume) productie tot en met post processing. De complete workflow wordt doorlopen en getoond. Zo ook het 3D-printproces dat steeds meer wordt ingezet voor prototyping, low volume production maar ook voor talloze andere doeleinden.

dddrop team

Dat 3D printen niet meer weg te denken is in de maakindustrie is voor CAD2M vanzelfsprekend, om die reden heeft CAD2M een eigen dddrop team. Dit team heeft jarenlange ervaring in de maakindustrie op het gebied van 3D printen, biedt hulp bij het meedenken over een zo efficiënt mogelijk productontwikkelingsproces, biedt hulp bij het configureren van de juiste dddrop RAPID ONE 3D-printer, verzorgt trainingen en heeft een zeer deskundige helpdesk. In huis 3D printen wordt voor elke engineer toegankelijk met de begeleiding van CAD2M.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

Hoogproductieve bewerkingscel laat zien wat kan

24-08 Hoogtepunt is een hoogproductieve bewerkingscel (‘high-productivity machining cell’) met geïntegreerde procesbesturing. Doel van deze…

TechnishowNieuws

Leering Hengelo showt nieuwe features Lang en 3D print nabewerking

17-08 Van Lang-Techniek worden de nieuwe Quick Point moduleplaten, Makro Grip contourbekken en functionele toevoegingen…

TechnishowNieuws

TechniShow geeft antwoord op alle vragen over 3D printen

10-08 Met twee pleinen wordt 3D printen één van de hoofdthema’s tijdens TechniShow. Op het…

3D

Automatisering B&R integreert 3D-printer in productiestroom

18-07 Het verkort de doorlooptijd en verlaagt de kosten voor het maken van op maat…

3D

Industrieel 3D-printen: van prototyping naar serieuze productietechnologie

13-07 3D-printen ontwikkelt zich in rap tempo als digitale productietechnologie. Bedrijven zetten het in om…

3D

Wanneer is 3D-metaalprinten zinvol?

12-04 Veel producten zijn inderdaad printbaar, maar het is echter niet altijd zinvol om dat…

3D

Samenwerking MetaalNieuws en Flam3D

12-04 Tenminste vier keer per jaar zal in MetaalNieuws uitgebreid aandacht worden besteed aan 3D-printen.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X