Cazeneuve presenteert kleine draaibank

0

De Franse draaimachinefabrikant Cazeneuve heeft tijdens het open huis ter gelegenheid van haar 115-jarig bestaan de nieuwe Cazeneuve 360 Optimax 3 aan de markt voorgesteld. Deze kleine draaibank onderscheidt zich door de robuuste bouwwijze, naar voorbeeld van de 590 serie.

Ook het design van het plaatwerk werd op deze machine geïnspireerd. Hierdoor neemt de herkenbaarheid van ‘het familiegezicht’ toe, maar is met name de ergonomie gediend. Door de grote, schuin geplaatste, vensters blijft de machinebediener optimaal zicht houden op de bewerkingen.

Vernieuwde besturing

Ergonomie staat ook centraal bij de vernieuwde Optimax3 besturing. Hoewel op de achtergrond een Siemens 840d SL besturing haar werk doet, is de interface een volledig zelfstandige ontwikkeling van Cazeneuve. Intuïtieve (touchscreen) bediening en een geminimaliseerde insteltijd, belangrijk bij de vervaardiging van enkelstuks en reparaties, kenmerken deze besturing.

De Cazeneuve 360 is geconstrueerd en wordt gebouwd voor een lang leven. Met een maximale draaidiameter van Ø 200 over de slede en een lengte van 700 mm tussen de centers is deze machine de Benjamin uit het Cazeneuve programma. Zelfs voor deze compacte machine wordt gekozen voor een zwaar gegoten frame. De geleidingen worden hoogfrequent gehard (60 HRC) tot een diepte van 2 mm. Ook de afwerking, de gekozen componenten en het over bemeten design (dikte plaatwerk) ademen duurzaamheid.

Vakmanschap

Cazeneuve mocht een flink aantal bezoekers ontvangen tijdens het open huis, dat begin februari plaatsvond. Als dealer voor de Benelux was ook BMT Machine Tools uit Raamsdonksveer aanwezig. Uiteraard werd er terug geblikt op het rijke verleden. Men demonstreerde live de wijze waarop Cazeneuve draaibanken worden gebouwd, met bijzondere aandacht voor het vakmanschap. Zo waren er demonstraties van het schrapen van de geometrie en het inbouwen van de Siemens componenten van de besturing.

BMT Machine Tools zal de Cazeneuve 590 Optimax 3 live demonsteren op de TechniShow (Hal 11, Stand E070).

Cazeneuve besteedde bijzondere aandacht aan het vakmanschap van haar medewerkers. Hier een demonstratie van het schrapen van de geometrie.
Cazeneuve besteedde bijzondere aandacht aan het vakmanschap van haar medewerkers. Hier een demonstratie van het schrapen van de geometrie.