Cellro toont laagdrempelige Xcelerate

0

Na een jaar vol internationale beurzen – van Metav tot AMB – laat Cellro zich op METAVAK weer in eigen land zien. De ontwikkelaar van robotautomatisering voor de verspanende industrie toont hier het laagdrempelige Xcelerate X20 met Fixture Exchange systeem.

Cellro’s Xcelerate maakt het automatiseren van een CNC machine eenvoudig. Het robotsysteem neemt de herhalende taken van een draai- of freesmachine over, van eenvoudige producthandling tot het voorbereiden en wisselen van fixtures. Xcelerate kent gebruiksvriendelijke bediening, behoudt open toegang tot de machine en kan in slechts 15 minuten aan een andere machine worden geplaatst. Dankzij het compacte frame, dat in de hoogte is gebouwd, vergt het gehele systeem slechts 0,8-1,4 vierkante meter vloeroppervlakte.

Ideale automatiseringsoplossing
Sinds de introductie in 2013 is Xcelerate verder gestandaardiseerd en uitgebouwd met diverse optionele functies. METAVAK biedt een uitstekende gelegenheid om een blik te werpen op de laatste stand van zaken omtrent Xcelerate. De aanwezige Cellro automatiseringsexperts op de stand zijn u graag van dienst om de juiste configuratie van Xcelerate samen te stellen die geheel is afgestemd op uw productieomstandigheden. Zo komt u vrijblijvend en snel te weten of uw productieproces zich leent voor automatisering en, zo ja, wat uw te verwachten rendement is.

Fixture Exchange
Naast de basisfunctionaliteiten van Xcelerate, toont Cellro de recentelijk uitgebrachte Fixture Exchange module. Deze module, getoond aan een Xcelerate X20 systeem, maakt het mogelijk om tot vier verschillende freesseries te combineren tot één onbemand doorlopend productieproces. Hierbij hanteert de Fixture Exchange pallets en klemmen om verschillende productsoorten efficiënt te kunnen wisselen en voor te bereiden. Voor draaimachines biedt Cellro de soortgelijke Collet Exchange.

Cellro, stand 161