GrindingHub 2024 trekt 500 exposanten en meer dan 11.000 bezoekers

GrindingHub 2024 sloot zijn vierdaagse evenement met opmerkelijk succes af en trok ongeveer 500 exposanten en meer dan 11.100 bezoekers. “De groei van de beurs en de levendige sfeer onderstrepen het succes ervan”, aldus Dr. Markus Heering, algemeen directeur van VDW. Sebastian Schmid van Messe Stuttgart uitte ook zijn tevredenheid en zei: “GrindingHub heeft opnieuw bewezen een essentieel platform te zijn voor de slijpgemeenschap, wat de cruciale rol van slijpen in bewerkingsprocessen onderstreept.”

De tweede editie van GrindingHub trok meer dan 11.000 bezoekers naar Stuttgart

(foto’s: GrindingHub)

In het bezoekersonderzoek gaf 42% van de respondenten aan vanuit het buitenland te zijn gereisd, uit 75 landen. Het merendeel kwam uit Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Turkije en Frankrijk. Eén op de tien beursbezoekers reisde vanuit Azië naar Stuttgart om de innovaties op het gebied van slijptechnologie te ervaren: “Een bezoek aan GrindingHub is de moeite waard, omdat veel wereldspelers hier exposanten zijn en de nieuwste technologieën worden gepresenteerd”, aldus K. Raghavendra Rao, Managing Director van het Indiase bedrijf GP Net India.

Martin Storr, Managing Partner bij smeermiddelfabrikant Oelheld uit Stuttgart, was verheugd gasten van over de hele wereld te mogen verwelkomen: “We zijn enthousiast over de groeiende internationaliteit die dit jaar duidelijk naar voren kwam.” Voor Anca was het een bijzondere beurs: de Australische CNC-machinefabrikant vierde dit jaar in Stuttgart haar 50-jarig jubileum in stijl. H. Pat Boland, een van de oprichters van het bedrijf, zei het volgende: “GrindingHub is zeer snel uitgegroeid tot ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor de gereedschapslijpindustrie en is de perfecte plek om exposanten en klanten van over de hele wereld te ontmoeten.”

In het bezoekersonderzoek gaf 42 procent van de respondenten aan vanuit het buitenland te zijn gereisd, uit 75 landen. Het merendeel kwam uit Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Turkije en Frankrijk.

In het bezoekersonderzoek gaf 42 procent van de respondenten aan vanuit het buitenland te zijn gereisd, uit 75 landen. Het merendeel kwam uit Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Turkije en Frankrijk.

Vergeleken met de première van GrindingHub in 2022 is de kwaliteit van de bezoekers wederom verbeterd: zo’n 90 procent geeft aan betrokken te zijn bij inkoop- en aanbestedingsbeslissingen in hun bedrijf. Ruim 80 procent van de beslissers kwam naar de beurs met investeringsintenties. 42 procent van hen was al van plan om in de komende zes maanden te gaan investeren. “Dit zou fabrikanten voor de rest van het jaar moeten aanmoedigen, vooral in het licht van de huidige economische situatie”, aldus Heering.

Toenemend belang van de beurs

Net als bij het debuut van GrindingHub twee jaar geleden beoordeelden bezoekers van de beurs deze over het algemeen als zeer positief. 88% zei dat ze het bezoek aan anderen zouden aanbevelen. Bezoekers zijn van mening dat de GrindingHub in de toekomst nog belangrijker zal worden. Ook Holger Allmendinger, directeur van Alku-Diamantwerkzeuge, een familiebedrijf in Baden-Württemberg, was het daarmee eens: “Ik heb hier gereedschapsfabrikanten ontmoet, maar ook fabrikanten van koelmiddelen en slijpmachines – alles wat met het onderwerp slijpen te maken heeft, was vertegenwoordigd.”

GrindingHub staat volledige in het teken van slijptechnologie

GrindingHub staat volledige in het teken van slijptechnologie

 

Ongeveer 500 exposanten uit 31 landen presenteerden voor het eerst in vier beurshallen hun nieuwste oplossingen, producten en technologieën voor de gehele slijpprocesketen op GrindingHub. Zij beschouwen GrindingHub onvoorwaardelijk als hun vakbeurs. Andreas Böhm, Managing Director van de Vollmer Group, bevestigde: “Met zijn tweede editie heeft GrindingHub zich al gevestigd als een van de toonaangevende ontmoetingspunten voor de slijptechnologie-industrie. We hebben precies onze doelgroepen in Stuttgart ontmoet dankzij de duidelijke thematische focus: onder meer gereedschapsfabrikanten, leveranciers van slijpdiensten en de hout- en metaalverwerkende industrie. Onze stand werd vanaf de eerste minuut goed bezocht.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

Weiler presenteert duurzame en schaalbare slijpoplossingen op GrindingHub

13-05 Op stand B50 in hal 7 kunnen bezoekers zich laten voorlichten over technische oplossingen…

Verbinden

Junker introduceert nieuwe Platform 3

13-05 De slijptechnologieën van Junker worden voortdurend verder ontwikkeld voor de uitdagingen van de markt.…

Verspanen

Slijpen volgens de hoogste productienormen

10-05 De compacte slijpmachine GP25W is ideaal voor de precisiebewerking van kleine onderdelen die bijvoorbeeld…

Bedrijf en Economie

GrindingHub zet slijptechnologie in de kijker

07-05 Het evenement gaat over meer dan alleen technische producten en innovaties. Markus Heering, directeur…

Oppervlaktetechniek

Intelligente procesbewaking verhoogt de kwaliteit slijpproces

31-01 Wanneer werkstukken automatisch worden bewerkt, is er een groot risico op afkeur als de…

Oppervlaktetechniek

Slijpen met minder geluid, stof en trillingen

03-10 Claus Genau, hoofd van de afdeling Productontwikkeling/Fabricage en Centrale Testomgeving bij fabrikant Pferd, weet…

Oppervlaktetechniek

Lassen en slijpen zonder compromissen

30-08 Experts van 3M zullen op de beurs aanwezig zijn om de uitdagingen, waar de…

Toeleveren

GrindingHub lanceert digitaal platform

19-04 Op 23 mei 2023 krijgen bedrijven de kans om hun nieuwe producten en technologieën…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV