Compacte accumachines Metabo

0

De nieuwe machines van 12 Volt van Metabo worden geleverd met de kleinste en lichtste 12 Volt accu-pack op de markt, met een capaciteit van 4,0 Ah, maar ze hebben veel meer power dan men op grond van het formaat zou denken.

“Dankzij de verbeterde cel-technologie en brushless-motoren in de BL-varianten zijn de machines in hun totaliteit krachtiger en robuuster geworden”, zegt productmanager Jens Förster. Bovendien liggen de machine met hun slanke greep bijzonder goed in de hand. De accu-pack zit bij de nieuwe 12 Volt-machines aan de onderkant van de machine, in plaats van zoals bij de voorgangers in de handgreep. “Daarmee wordt de hantering veel eenvoudiger, want de machines hebben een betere balans en staan altijd stevig op het werkblad”, aldus Förster. En ook het opladen is heel eenvoudig: de nieuwe 12 Volt accu-packs kunnen op alle laders uit de 18- en 36 Volt-serie worden opgeladen. De nieuwe accu-boorschroefmachines zijn geschikt voor de meeste boor- en schroefwerkzaamheden.

De PowerMaxx BS 12 BL, BS 12 Q BL en de accu-klopboormachine SB 12 BL zijn de eerste brushless-machines in de nieuwe Metabo-compactklasse. Alle drie de machines kunnen ook zonder brushless-motoren worden geleverd. Bij de nieuwe 12 Volt machines hoort ook het accu-kitpistool KPA 12. Met een aandrukkracht van meer dan 4.000 Newton zorgt hij voor een optimale materiaalverwerking, zelfs bij taai vloeibaar materiaal.