Niets is onmogelijk

Dormer Pramet ondersteunt Take it Laesie met een reeks boren en tappen. Take it Laesie is een nieuwe stichting die mensen met een dwarslaesie helpt om activiteiten te blijven doen die ze leuk vinden.

De boren en tappen van Dormer Pramet helpen Niek de Jonge bij het aanpassen van apparatuur voor mensen met een dwarsleasie.

Dormer Pramet ondersteunt Take it Laesie met een reeks boren en tappen. Take it Laesie is een nieuwe stichting die mensen met een dwarslaesie helpt om activiteiten te blijven doen die ze leuk vinden.

Niek de Jonge heeft de stichting opgericht nadat hij had meegedaan aan een autorally, waar hij deel uitmaakte van een team met dezelfde naam, spelend met de uitdrukking ‘take it easy’. Als dwarslaesiepatiënt ontdekte Niek wat het kost om deel te nemen aan de rally als je in een rolstoel zit of een andere handicap hebt. Maar hij ontdekte ook dat het met de juiste ondersteuning toch kan en dat deelnemers er plezier in blijven houden. Daarom gaat zijn stichting het leven voor mensen met een dwarslaesie makkelijker maken. Dit houdt onder meer in dat hij helpt om apparatuur die zij in hun dagelijks leven gebruiken zo aan te passen dat deze aan hun behoeften blijft voldoen.

Goede gereedschappen

Toen Dormer Pramet hoorde over Take it Laesie, was het team er snel bij om te helpen door een reeks Dormer-boren en -tappen te leveren ter ondersteuning van een reeks bewerkingstoepassingen. De basis staat nog in de startblokken nu Niek de laatste hand legt aan de opleiding die hij volgt in de richting Technische Bedrijfskunde. Hij zegt: “De gereedschappen van Dormer Pramet zullen helpen omdat ze van goede kwaliteit zijn. Dit scheelt echt wel bij alles wat met verspanen te maken heeft. Want het gat zit dan bijvoorbeeld op de goede plek, met de goede diameter en het is gewoon goed rond. Zo gaan de bouten die in het gat komen niet rammelen. Maar ook breken ze niet zo gauw af als je er op de juiste manier mee bezig gaat.”

Niek heeft een passie voor techniek. Toen hij in een rolstoel belandde, was hij niet van plan deze passie op te geven.

Niek heeft een passie voor techniek. Toen hij in een rolstoel belandde, was hij niet van plan deze passie op te geven.

Passie voor techniek

Net als Dormer Pramet heeft Niek een passie voor techniek. “Als jonge jongen was ik alleen maar bezig met het verbouwen van brommers, totdat auto’s op mijn 18e interessanter werden.” Toen Niek in een rolstoel belandde, was hij niet van plan deze passie op te geven. Het duurde even voordat hij weer auto’s kon modificeren, maar zodra hij sterk genoeg was, ging hij er meteen weer tegenaan. Vandaag de dag is Niek nog steeds met auto’s bezig, door er onder te liggen, met motorblokken te slepen en alle aspecten van het voertuig te verbouwen. “Ik ben blij met mijn aangepaste BMW, die ik zelfstandig kan besturen met behulp van het handgas en de rem. Mensen vragen me wel eens wat mijn levensmotto is. Dat heb ik gestolen van de Zwarte Cross en het luidt: Niets is onmogelijk!”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Hoogwaardig tappen met Z-Pro VU gereedschappen van Yamawa

02-03 Yamawa, dat in Nederland wordt vertegenwoordigd door Heku Tools, is een wereldleider in de…

Verspanen

Het juiste gereedschap om roestvast staal te bewerken

01-12 Volgens cijfers van het International Stainless Steel Forum (ISSF) is de mondiale vraag naar…

Verspanen

De Verspaningstafel: “Maakindustrie stevent af op goede jaren”

28-06 Leveranciers van verbruiksartikelen kunnen over het algemeen snel inschatten hoe een marktsegment er economisch…

Verspanen

In één stap bevestigingsgaten boren en verzinken

09-06 “De meeste gereedschappen voor bevestigingsgaten die tegenwoordig worden gebruikt, zijn complexe op bestelling gemaakte…

MetaalNieuws Extra IM

Phantom legt uit: 80% kiest voor UNI machinetap!

19-04 Bovendien ligt het prijsniveau op dat van de standaard tappen in de markt, maar…

Verspanen

Mikron boort superlegeringen proceszeker tot 40xD

12-04 Tot hier niets nieuws en speciaals, want boren met spiraalvormige koelkanalen zijn al enkele…

Verspanen

Uitbreiding af- en groefsteekgereedschappen Dormer Pramet

06-04 Deze uitbreiding is een vervolg op de nieuwe af- en groefsteekgereedschappen, die in november…

Verspanen

Freesuitbreiding voor lastig verspaanbare materialen

22-03 De vijfsnijders (S770HB/S771HB/S772HB/S773HB), laten tot 25% hogere voedingswaarden toe ten opzichte van vier snijkanten.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X